Titeket is kirázz a hideg amikor arról hallottok hogy a doki a suliban a gatyátokba akar nézegeni, csajokra is vonatkozik ott is van már ilyen?
Akik annyira háborognak a vizsgálat miatt, olvassák el ezt!
Most meg főleg háborgok,ilyen vizsgálatról a szülőnek igen is tudnia kell,sőt mivel kicsi gyerekről van szó,a szülőjének mellette kellene lennie és neki kellene dönteni,hogy kivel akarja elvégeztetni majd ezt a vizsgálatot.És kisgyerekeket sem lehet tök meztelenre vetkőztetni egymás előtt és úgy vizsgálni,meg azért hogy megijesztheti hogy mit csinálnak vele,nem is érti.Az anya felháborodása jogos,a meg nem is közlik hogy van ilyen vizsgálat,meg hogy egyáltalán milyen vizsgálatok is vannak,milyen oltások.Mert sok helyen még mindig nincs nemiszerv vizsgálat,erről igen is tájékoztatni kellene szülőket és csak az ő beleegyezésükkel szabadna elvégezni.
Meg amiket itt a 80 és 68 %-os írt,nem igazán szokott tiniknél sem mell,sem here rák lenni.És akár hány évesről is van szó,az ő testük,más nem rendelkezzen róla.És a nemiszerv nem épp olyan testrész mint a kéz,már bocs,a kezed állandóan elől van,mindenki láthatja,bocs ha csak nem vagy nudista,(azok is csak nyáron meztlenkednek kijelölt strandokon, saját akaratukból,)akkor azért a nemiszeved nem mutogatod folyton,elég rossz hasonlat volt.Hagyjuk ezt a nemifejlettség dumát,nem egyenlő ütembe fejlődünk.Meg hagyjuk már az ő érdekük dumát,akarata ellenére senkit nem szabad vizsgálni,mert az már nem az érdeke,az már az ő semmibe vétele.Hiába háborogtok más testéről,érzéseiről,döntéseiről nem ti akarjatok dönteni.Megnyugodhatsz akit akarata ellenére vizsgáltak meg,az sem fog szűrővizsgálatokra menni később.Meg hogy ki megy és ki nem az is magánügy.Betegségek mindig is lesznek,hiába a szűrű vagy egyéb vizsgálat,az egészséges életmód,de senkit nem szabad erre hivatkozva általa nem elfogadható helyzetbe hozni.Más ne akarjon már az emberről dönteni.
de szokott
14-15 éves kortól simán lehet
de te el ne menj szűrésre, inkább halj bele az áttétekbe, egy hülíével kevesebb lesz
mert aki nem akarja azon nem lehet segíteni, hiába ragozom, hogy a vizsgálat érted vam, te már eldönötted, hogy nem, akkor meg mi a f*sznak kérdezted meg, ha senki véleménye nem érdekel
szal, érted, tőlem azt csinálsz amit akarsz, abba halsz bele, amibe akarsz, jelentsd fel az iskolát, meg az orvost, ha ebben leled örömöd
"Más ne akarjon már az emberről dönteni"
hány éves is vagy? 15-16? még szavazati jogod sincs, gyerek vagy. törödj bele hogy mások döntenek helyetted. ha tetszik neked, ha nem.
És szerintetek szűrés csak az iskolában van ? Hülyék...
Én elmegyek szűrésre, de a suliban. Ott simán elhagyom. És képzeljétek, járok tüdőszűrőre meg nőgyógyászhoz. Ilyenkor mi van ?
Különben is, nem mindegy nektek ?
Na én is utána néztem az egyikőtők által bemásolt doktornőnek és itt az egyik véleménye,személy szerint ő sem ért egyet hogy kamaszoknál végezenek ilyen vizsgálatot.Leírja az orvos megteheti,de szerinte már nem szükséges.Oké leírja hogy elő van írva szűrűvizsgálat a dokiknak,de mint írtam én is sok helyen még mindig nincs,aminek én örülök is.Meg az nem érdekel hogy egy dokinak mi van előírva,enegem nem az orvos érzése,hanem a sajátom érdekel.Mert kb. tárgyként tekintenek az embere és ha egy vizsgálatot kevésbbé túlvetkőztetve is megtudná tenni akkor sem akarja megtenni,itt van a fiatal lány aki a gernic vizsgálatáról írt és még lehetne sorolni.Meg azért elég sértő ha bekiabálják fejlett vagy sem,meg a mell mérése sem szolgálja az egészséget,mint írtam valakinek kicsi valakinek nagy,legközelebb mi lesz,lemérik a cerkát is,meg hogy elég vastag,vagy mi?Több helyen olvastam a diáknak nem kötelező,akkor ezt tessék közölni.Az én orvosom sem ért egyet ezzel a vizsgálattal,ez magánügy kellene hogy legyen.Lehet hogy valakinek nem nagy cucc,hogy valaki pucéron nézegeti,meg vizsgálgatja,aztán besorolja hogy fejlett vagy sem,de a többségnek az,akinek nem az hát csinálja senki nem gátolja benne.Neked na és,nekem meg nem.Én sem kényszerítelek titeket,vagy döntök,hogy nem mehettek vizsgálatokra,hát akkor ti sem akadályozatok másokat hogy ők éljenek azzal a joggal,hogy nem mennek.Magánügy.Nem hiszem,hogy tiniknél urológiai,meg nőgyógyászati vizsgálatot kellene végezni,ez máshol sem kötelező.
Kedves Doktornő!
Pedig sok helyen csinálják 12 és még 15 éveseknél is pénisz vizsgálatot és van ahol meg semmit nem csinálnak,meg sok lány is panaszkodik már,mert náluk is vannak ilyen cikis dolgok,csak ők nem hagyják magukat,mert nagy szájuk van.Szerintem ennyi idősen már nagyon kellemetlen és rossz érzés,azért el kellene mondani,hogy kötelező vagy meg kell engednünk.Ha lesz én nem engedem,aztán meglátjuk mi lesz,elég rendes a háziorvosom lehet akkor tőle majd tudok papírt szerezni,ha kérnék,ő vizsgálat nélkül is adna,inkább kérdezgetne szerintem.Nálunk a suliba még sose volt eddig,most sem tudom lesz,vagy csak rémísztgetnek minket.
Ön szerint hányéves korban kellene ilyen vizsgálatnak lennie valójában?Azért érdekel,mert írta kamaszkonál már nem.
Köszönöm válaszát Roli
Kedves Roli!
Véleményem szerint az iskolaorvos esetleg még az elsősöknél elvégezheti a fitymaszűkület vizsgálatot ill. a herék tapintását, később már nem hiszem, hogy szükséges lenne. De ez csak az én magánvéleményeményem! Nem követ el hibát az az iskolaorvos, aki ezt nem így gondolja. Az iskolaorvosi szakmai útmutató annyit ír ezzel kapcsolatosan, hogy 6 és 18 év között 2 évente kell teljes szűrővizsgálatot végeznie az iskolaorvosnak,melynek tartalmaznia kell a nemi érettség vizsgálatát is. Tehát, van elvileg joga mindent megvizsgálnia az iskolaorvosnak...
Üdv:
Dr. Csáki Csilla
18.25.-ös!
Na ő nagyon jó fej,és ő mivel fiatal teljesen érti miről van szó,mire gondolok.Akkor megy és ahhoz akihez ő akar,ez a lényeg.Nem suliban végezteti,nem kényszer hatására.Ti meg ezt nem értitek.Senki nem mondta,hogy soha nem megy,megérzi az ember ha itt az ideje,ha megérett rá.
Kedves Kérdező!
Az eszedbe sem jut, hogy mi idősebbek, akik írunk, ugyanezen átestünk már..??Mi is túléltük, se kisebb, se nagyobb nem lett az önbecsülésünk.. én speciel a súlymérést utáltam...mert dundibb voltam mint a többiek...aztán túléltem, itt vagyok...
Nagy bolond vagy, hogy ennyire tiltakozol a szűrővizsgálat ellen, semmi bajod nem lesz tőle. És aki meg ezzel foglalkozik, látott már olyat ami a lábad között van többszázat, neki ez egy munka...nem élvezetből tapogat...
Amúgy én speciel szeretek nőgyógyászhoz járni, főleg mióta kiderült, hogy kisbabát várok, már alig várom a következő vizsgálatot, ahol újra találkozhatok a gyermekemmel...:) ÉS nálunk az orvosnál nem csak az asszisztens van bent, hanem befutkozik még ez meg az...szóval nyelj kettőt, éld túl és kész is!
Ne csinálj ebből ekkora ügyet:D
25/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!