Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy kis vélemény (? )

Egy kis vélemény (? )

Figyelt kérdés

Most valószínűleg sok embert meg fogok bántani, de már kezd elegem lenni, régóta érlelődött bennem és most kiírom magamból. Ez az én véleményem, lehet mást gondolni.

Én egy 15 éves srác vagyok, jó tanuló, kb. mindenből ötösöm van, egy-két négyes, a tanáraim mind elismernek, és az osztálytársaim , sokat olvasok, és bármelyik ismerősöm megmondja, hogy alapvetőn egy intelligens fiú vagyok (bocsánat, hogy így szépítem magam, de muszáj, hogy rendesen átlássátok a dolgokat).

DE, igenis elszoktam járni bulizni, mivel élek közösségi életet, sok barátom van és szerintem ez együtt jár a kamaszkorral , lehet ezzel a szöveggel jönni,hogy „ilyen korban nem ezen jár az eszem, sohasem bulizom,nem is akarok” ott kezdődik a gond,hogy ezeknek az embereknek a többségét el sem hívják sehova, viszont ő nagyra van magával, hogy milyen érett,mert otthon ül és nézi a tévét, vagy tanul,és ezt meg is írja a gyakori kérdésekre. Nem-nem ciki, hogy nem szoktál eljárni szórakozni, de IGENIS szegényebb leszel pár élménnyel, ha nem élsz ilyenfajta közösségi életet is. Nem értem miért ítélik el a bulikat, de aki elítéli valószínűleg még nem volt normálison, és csak a facebookon lévő részegen hányós képekből vonja le a következtetéseket.

Volt már barátnőm. Megint jön az „ilyen idősen nem ezen jár az eszem” szöveg, pedig a szüleink idejében is ilyenkor kezdtek kialakulni az első kapcsolatok, és lehet, hogy a kérdező (most nevezzük kérdezőnek, azt az embertípust, akiről szó van) szerint olyan rossz dolog ilyen fiatalon kapcsolatban lenni, de valószínű, hogy neki még sohasem volt, és nem is tudja milyen is az. Nekem életem egyik legkellemesebb szakasza volt, amikor barátnőm volt. És nem-nem gáz, hogy nincs szerelemi életed/kapcsolatod, de ismét szegényebb vagy egy élménnyel, amire sok év múlva is kellemes emlékezhetnél vissza.

Elmondom mit látok: A kérdező egy kiközösített személy, aki nem illeszkedett be az adott közösségbe, és ezt azzal hárítja, hogy az milyen egy „feslett , bűnös, világi életforma” az, amit a fiatalok többsége él. Szóval a kérdező nem az elvei miatt nem él közösségi életet, hanem mert egyszerűen nincs „befogadva”, de ha már így alakult, akkor mondhatja úgy is, hogy ez mind magától van és milyen rohadt egy világ ez, amiben élünk. És van az a kérdező, aki tényleg azért nem él ilyen életet, mert komolyan elítéli(ezzel nem is akarok vitatkozni, tiszteletben tartom a véleményét). De a kérdező megerősítést akar, hogy tudja, hogy az a rendes, ahogy ő gondolkodik, és még villogni is akar, hogy ő milyen éret gondolkodású. Ezért megkérdezi a „nem ciki?” vagy a „mit gondolsz rólam?” típusú kérdést, amire HOZZÁ HASONLÓK reagálnak és megnyugtatják,hogy „nem-nem ciki,hogy nem jársz bulizni, én sem szoktam” „te nagyon éretten gondolkodsz ,és mindenki más r*banc”. Szóval a kérdező két féle ember, aki magától nem él közösségi életet, és aki azért,mert nem fogadták be.

Pedig szerintem a kamaszkor igenis egy fontos kor, mivel itt még nem az a legnagyobb bajod, hogy emelik-e az adót, vagy, hogy kirúgnak-e a melómból, hanem, hogy holnap matek doga. A szüleid eltartanak, és van szabadidőd. Én összetudom egyeztetni a kikapcsolódást és a tanulást,és a legtöbb ismerősim is így van ezzel. Nem hiszem , hogy érdemes lenne ezt a gyönyörű korszak egészét arra áldozni,hogy egész nap ülök a szobámba aztán megy a matek, után pedig gyakori kérdésekezek. És aki azt mondja, hogy tizenévesen nem akar szórakozni, és szerelmesnek lenni az vagy hazudik, vagy egy nagyon szomorú ember. Én imádok kamasznak lenni, mert még eltartanak, kevesebb felelősségem van, viszont már van személyiségem, és valamennyire beleszólhatok az életembe. Nem tudom ,hogy itt mindenki ennyire vallásos, és ezért mennek ezek a szövegek, vagy mindenki állszent,de NEM OLYAN A VILÁG, MINT AHOGY A GYAKORI KÉRDÉSEK BEÁLLÍTJA. Nem kétféle ember van a „rohadt bulizós buta divatember” és az „önmegtartóztató otthon vagyok, mert mindenki barom és elcseszi az életét ember” És mondhattok akármit, aki nem él rendes közösség életet, az szegényebb lesz sok élménnyel,és később nehezebben fog beilleszkedni a társadalomba. El lehet ítélni a kamaszokat, de mindig is ilyenek voltak, és ilyenek is maradnak.

Ha végig olvastad, köszönöm szépen.Én biztos csak átgörgettem volna az egészet. : )

2010. nov. 15. 12:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Akkor alakítsuk a másik végletet :)

Akik mindig seggrészegek, összevissza szopnak b@sznak. Mert van ilyen is. És a "kérdező" típusúak őket hozzák ellen példának.

Okos és művelt fiú vagy tényleg, látszik ahogy írsz. :D

16/L

2010. nov. 16. 18:37
 22/27 anonim ***** válasza:
69%

Sokat járok az éjszakában a barátaimmal, láttam, amit láttam. Nem volt mindegyik sztorinak jó vége :/

Tele vannak a diszkók 14-15 éves GYEREKEKKEL, akiknek semmi keresnivalójuk az éjszakában.

A diszkókat, szórakozóhelyeket felnőtteknek találták ki, amíg nincs 18 az ember, semmi keresnivalója ott. A házibulik másak, inkább a tizenéveseknek valók, de ott is történnek néha cinkes dolgok, viszont jó, hogy ott több ismerős van.

Akkor van baj, ha minden egyes akalommal leiszod magad - és akkor itt jön az, hogy jól nézd meg, mit iszol meg, bármilyen helyen is vagy, de jársz bulizni, szóval valószínűleg tudod, mire gondolok.

Sajnos létező dolog a tinik közt, hogy csak azért lenéznek v.kit, mert nem szór el hétvégente komoly összegeket bulizásra, meg hét közben plázázásra. A ruha meg a pénztárca mögé kéne nézni, és megtalálni az embert.

Hordhat akárki akármilyen drága ruhát, meg járhat akárkikkel akármilyen menő helyre bulizni, ha egy sz*r alak, akkor sz*r alak. Ha meg tizenévesen komoly alkesz, pláne sz*r helyzet. Ezen semmi nem változtat. Ma nagyon a kivagyiság megy, azt nézik, mennyi pénzed van. Az senkit nem érdekel, milyen ember vagy valójában, és ez baj!

Vannak jó meglátásaid, de eléggé egyoldalúan kezeled a dolgokat te is. Mikor idősebb leszel, akkor majd átlátod jobban a dolgokat.

2010. nov. 16. 20:04
 23/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: Jó gondolatok,egyet értek veled. Nem érzem egyoldalúnak az írásomat, de igazad van, nem tértem ki az anyagi részére, arról teljesen megfeledkeztem, de elhiheted, hogy nem nézek le/ tartom kevesebbnek azt az embert , aki az anyagi helyzete miatt nem szórakozik.A szórakozóhelyekre járásnak pedig csak egy részét ítélem, például hányingerem van azoktól az osztálytársaimtól, akiktől egész héten azt hallom ,hogy „jajj pénteken megyünk a Bedbe/Dokkba és b*baszunk ,mint az állat”. Viszont szerintem teljesen elfogadható, ha egy tinédzser péntek-szombat estéit a Zöld Pardonban, Dürer kertben, koncerteken, házibulikban, egyéb szórakozóhelyeken, vagy esetleg ne adj Isten tényleg egy discoban tölti (Bár az utóbbi nem az én műfajom) . Itt az egyik legfontosabb gondolatom, hogy meg kell találni a helyes arányt, szerintem a kamaszkori „züllés” egy olyan dolog, amit, ha mértékletességgel tesz az ember teljesen elfogadható, és együtt jár a korral.
2010. nov. 16. 20:38
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok a 17.07 -es

Ma mentünk fogorvoshoz és ugyanez a lány mondta az egyik utcán hogy:

nézzétek itt fogok fetrengeni a saját hányásomban!

Ez után a mondat után ugy döntöttem hogy még a nevét is el fogom felejteni..

amugy jó ötletet adtál hogy keressek más barátokat, de az egész osztályom ilyen .. de azért köszi :)

2010. nov. 17. 21:41
 25/27 anonim ***** válasza:
71%

15 évesen zöldpardon?

szerintem nem elfogadható, már bocsánat

2010. nov. 19. 16:28
 26/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: Már miért? Azt még valahogy megértem ,ha a discoba beleköt valaki ,de hogy pont a zp-be... Tudod mennyi fiatal van ott? Kb. nekik szólnak a rendezvények ,direkt csináltak zöldkártyát is, hogy balhé nélkül bemehessenek a 18 éven aluliak. Ráadásul tök kultúrált hely, és az odajárók nagyrésze is normális ( jó , persze, vannak részegek és tahók is ,de annyi százalékban ,mint bárhol). Voltál már egyáltalán ott? Vagy mire alapozod, hogy nem való oda egy 15 éves?
2010. nov. 19. 17:00
 27/27 anonim ***** válasza:
75%

basszuss.

100%-osan egyetértek veled.

Végre valaki.A sulimban szinte mindenki ilyen típusú amit leírtál kivéve a baráti körömet (5-6) ember.

Tudtam hogy van még pár normális gondolkodású ember!:D

15L

2010. nov. 27. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!