Egy kis vélemény (? )
Most valószínűleg sok embert meg fogok bántani, de már kezd elegem lenni, régóta érlelődött bennem és most kiírom magamból. Ez az én véleményem, lehet mást gondolni.
Én egy 15 éves srác vagyok, jó tanuló, kb. mindenből ötösöm van, egy-két négyes, a tanáraim mind elismernek, és az osztálytársaim , sokat olvasok, és bármelyik ismerősöm megmondja, hogy alapvetőn egy intelligens fiú vagyok (bocsánat, hogy így szépítem magam, de muszáj, hogy rendesen átlássátok a dolgokat).
DE, igenis elszoktam járni bulizni, mivel élek közösségi életet, sok barátom van és szerintem ez együtt jár a kamaszkorral , lehet ezzel a szöveggel jönni,hogy „ilyen korban nem ezen jár az eszem, sohasem bulizom,nem is akarok” ott kezdődik a gond,hogy ezeknek az embereknek a többségét el sem hívják sehova, viszont ő nagyra van magával, hogy milyen érett,mert otthon ül és nézi a tévét, vagy tanul,és ezt meg is írja a gyakori kérdésekre. Nem-nem ciki, hogy nem szoktál eljárni szórakozni, de IGENIS szegényebb leszel pár élménnyel, ha nem élsz ilyenfajta közösségi életet is. Nem értem miért ítélik el a bulikat, de aki elítéli valószínűleg még nem volt normálison, és csak a facebookon lévő részegen hányós képekből vonja le a következtetéseket.
Volt már barátnőm. Megint jön az „ilyen idősen nem ezen jár az eszem” szöveg, pedig a szüleink idejében is ilyenkor kezdtek kialakulni az első kapcsolatok, és lehet, hogy a kérdező (most nevezzük kérdezőnek, azt az embertípust, akiről szó van) szerint olyan rossz dolog ilyen fiatalon kapcsolatban lenni, de valószínű, hogy neki még sohasem volt, és nem is tudja milyen is az. Nekem életem egyik legkellemesebb szakasza volt, amikor barátnőm volt. És nem-nem gáz, hogy nincs szerelemi életed/kapcsolatod, de ismét szegényebb vagy egy élménnyel, amire sok év múlva is kellemes emlékezhetnél vissza.
Elmondom mit látok: A kérdező egy kiközösített személy, aki nem illeszkedett be az adott közösségbe, és ezt azzal hárítja, hogy az milyen egy „feslett , bűnös, világi életforma” az, amit a fiatalok többsége él. Szóval a kérdező nem az elvei miatt nem él közösségi életet, hanem mert egyszerűen nincs „befogadva”, de ha már így alakult, akkor mondhatja úgy is, hogy ez mind magától van és milyen rohadt egy világ ez, amiben élünk. És van az a kérdező, aki tényleg azért nem él ilyen életet, mert komolyan elítéli(ezzel nem is akarok vitatkozni, tiszteletben tartom a véleményét). De a kérdező megerősítést akar, hogy tudja, hogy az a rendes, ahogy ő gondolkodik, és még villogni is akar, hogy ő milyen éret gondolkodású. Ezért megkérdezi a „nem ciki?” vagy a „mit gondolsz rólam?” típusú kérdést, amire HOZZÁ HASONLÓK reagálnak és megnyugtatják,hogy „nem-nem ciki,hogy nem jársz bulizni, én sem szoktam” „te nagyon éretten gondolkodsz ,és mindenki más r*banc”. Szóval a kérdező két féle ember, aki magától nem él közösségi életet, és aki azért,mert nem fogadták be.
Pedig szerintem a kamaszkor igenis egy fontos kor, mivel itt még nem az a legnagyobb bajod, hogy emelik-e az adót, vagy, hogy kirúgnak-e a melómból, hanem, hogy holnap matek doga. A szüleid eltartanak, és van szabadidőd. Én összetudom egyeztetni a kikapcsolódást és a tanulást,és a legtöbb ismerősim is így van ezzel. Nem hiszem , hogy érdemes lenne ezt a gyönyörű korszak egészét arra áldozni,hogy egész nap ülök a szobámba aztán megy a matek, után pedig gyakori kérdésekezek. És aki azt mondja, hogy tizenévesen nem akar szórakozni, és szerelmesnek lenni az vagy hazudik, vagy egy nagyon szomorú ember. Én imádok kamasznak lenni, mert még eltartanak, kevesebb felelősségem van, viszont már van személyiségem, és valamennyire beleszólhatok az életembe. Nem tudom ,hogy itt mindenki ennyire vallásos, és ezért mennek ezek a szövegek, vagy mindenki állszent,de NEM OLYAN A VILÁG, MINT AHOGY A GYAKORI KÉRDÉSEK BEÁLLÍTJA. Nem kétféle ember van a „rohadt bulizós buta divatember” és az „önmegtartóztató otthon vagyok, mert mindenki barom és elcseszi az életét ember” És mondhattok akármit, aki nem él rendes közösség életet, az szegényebb lesz sok élménnyel,és később nehezebben fog beilleszkedni a társadalomba. El lehet ítélni a kamaszokat, de mindig is ilyenek voltak, és ilyenek is maradnak.
Ha végig olvastad, köszönöm szépen.Én biztos csak átgörgettem volna az egészet. : )
Elolvastam. :)
Teljesen igazad van.
Bár nem vagyok ötös tanuló (sajnos logikám nincs nagyon így a matek és a fizika se az erősségem így azokból max hármasra vagyok képes :S), de úgy érzem sokat teszek érte és repesztek mint az atom :D
Bulikba nem nagyon járok, mert szüleim nem díjazzák,(így csak néha-néha járok el bátyámmal 17/F) mert féltenek. :)
Szintén sok haverom van. Igaz barátom viszont csak 1-2. :/ De azért annak örülök hogy egyáltalán van :D
Arra is büszke vagyok hogy az osztályban szeretnek(nem fényezés) mert olyan csaj vagyok aki kiáll másokért (tanárok szerint:nagyszájú vagyok. nem vagyok rá büszke de ha egyszer úgy érzem ki kell mondanom mégse jobb ha magamba fojtom...:S) és mert mindenkit képes vagyok bármilyen helyzetben megsajnálni( és ha tudok segíteni), még azokat is akik unszimpatikusak :D.
Nem szeretem ha valaki összekeveri a jó tanulót a stréberrel. :)
Szoktam csúnyán beszélni, de nem azért hogy menő legyek csak eltanultam másoktól és már szinte beleolvadt a szókincsembe :S (és erre se vagyok büszke).
Nem vagyok se gazdag csaj, se apuci pici lánya sőt plázacicus sem viszont nem ítélem el őket. Ő dolguk hogy teszik tönkre az életüket. Vagy tévedek?! :)
Nem vagyok egy jó kislány, nehogy azt higgyétek, mert benne vagyok minden hülyeségben és volt olyan is hogy utólag jöttem rá hogy butaságot csináltam, de semmit nem bántam meg hiszen emberből vagyok és hibázhatok(ezekből persze tanultam).:)
Szóval csak ennyi.
Most hirtelen ennyi van ami kikívánkozott belőlem :D.Tudom hogy sok minden nem ide illik, de volt 1-2 dolog amit muszáj volt leírnom :D
Bocsi a helyesírási hibákért. :)
Remélem nem lett olyan hosszú mint a kedves kérdezőé :D
És köszönöm annak aki elolvassa :)
14/L
szia!:)
Én nem vagyok nagy buli kedvelő, talán azért, mert kicsit félek, és nem tudom elengedni magam. :D szóval,ha nem haragszol, offolok ide egyet, mert már fáradt vagyok, de holnap szívesen írok. :)
most komolyan
ez észosztás, nem kérdés
okosgyerek elmondja a frankót
indulj ki abból talán, hogy nem mindenki olyan mint te, és fogadd el, hogy mások másképp élnek, más az értékrendjük
könnyebb lesz az életed
hm...
"Ha végig olvastad, köszönöm szépen.Én biztos csak átgörgettem volna az egészet. : )" most olvastam ezt
mégsem vagy annyira elveszett ember
"ez észosztás, nem kérdés "
Egy szóval sem mondtam, hogy ez kérdés, ez vélemény, és odatettem egy kérdést a végére, hogy ne töröljék le.
"indulj ki abból talán, hogy nem mindenki olyan mint te, és fogadd el, hogy mások másképp élnek, más az értékrendjük
könnyebb lesz az életed"
Nem érted, én azok szóltam le, akik nem fogadják el, hogy nem kétéfle ember van ,és ezért még erkörcsi példának is tekinti magát. Pont az ilyen előítéletek,miatt
született meg ez az eszmefuttatás. Amúgy pedig lekezelő vagy, nem értem ,miért érzed személyes sértésnek ezt az írást. Talán te is egy "kérdező" típusú ember vagy?
Én se szoktam bulizni, Szüleim nem engednek, de ha engednének se mennék.Osztálytársaimtól olyan történeteket hallok néha hogy elmegy az életkedvem...
1 példa:
egy csaj: fuh gyerekek , ugy bebasztam pénteken fuh gecó leszoptam 1 srácot , de ezt csak mesélték én nem emlékszem rá.. de azér jó kis "páré" volt megyek most is!
bocsi én ebből nem kérek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!