Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Aggódnom kell, ha a lányom...

Aggódnom kell, ha a lányom mindig azt mondja, hagyjál békén?

Figyelt kérdés

Egy ideje egyre zárkózottabb, hazajön a suliból bemegy a szobájába és csak elvan a kis világában. Képes egész nap ki sem jönni a szobából, füles telefon és teljesen elzárkózik tőlünk. Ha elkezdem kérdezgetni, azt mondja, hagyjam békén. Ha megkérdezem mi a baj, akkor idegesen azt mondja, miért lenne baj, nincs semmi. Ha tovább faggatom, akkor még idegesebb lesz és csak hajtogatja, hogy hagyjam békén. Hogyan kommunikáljak így vele? Azóta ilyen, amióta lezajlott a középiskolai felvételi, tudom, hogy nagy feszültségen esett túl és nem is akarom piszkálni, csak aggódom. Étvágya sincs, most alig eszik. Vagyis enne, de az nem jó ami itthon van sosem. Esténként nem vacsorázik mert nincs kedve. Ezelőtt meg pont fordítva volt, gyakran kétszer is vacsorázott. Mi lehet vele? Vajon mindez átmeneti, vagy súlyosabb is lehet.

Mit tegyek akkor konkrétan, ne szóljak hozzá egész nap? Mi lesz így?

tegnap 22:34
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Igen, aggódnod kell, ez nem normális viselkedés. Ahogy az sem, hogy nem eszik. Kezdődő anorexia is lehet.
tegnap 23:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

fuuuu basszus komoly a dolog, nagyon oda kell ilyenkor figyelni, még akár halálos kimenetelű is lehet.

a lányod diagnózisa: kamaszkor

ma 00:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2-es megírta a biztos diagnózist.. tényleg nem hallottál még kamaszkorról?
ma 00:31
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

Egy humorista mondta: "A lányom rám vágta az ajtót én meg a levegőbe pacsiztam hogy ez az erre vártam,végre nem kell vele foglalkozni,el van egyedül "

Itt is ez van, a lányod kamasz,örülj az én időnek,hogy végre nincs az hogy "aaaaaanyaaaa"🤣 meg kell tanulnod nem anyuka módban létezni.

ma 01:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Azért az elég nagy stressz neki, hogy pl nem tudja még, melyik középiskolában fog tanulni néhány hónap múlva, mi lesz a barátaival stb stb.

Ha nem romlottak a jegyei, nem hanyagolja látványosan azokat a programokat, amiket eddig szeretett (sport, hobbi, baráti találkozók stb), nem fogyott drasztikusan, akkor ne kérdezgesd minden egyes nap, mert csak cseszegetésnek éli meg, kamasz. Nyilván ettől még ha hetente egyszer valami beszélgetésfélét próbálsz kezdeményezni, az teljesen normális és nem vagy köteles a flegma visszapofázást eltűrni, de ha udvariasan hárít, akkor ne nyúzd, tartsd tiszteletben, hogy most nem akar beszélni. Ételt meg majd eszik, ha éhes lesz, az aktuális tinihóbortjaihoz én se lennék hajlandó alkalmazkodni és salátán meg bulguron meg tököm tudja min élni, mert neki az eddig okés kaják nem megfelelőek. Persze ha szépen megkér, hogy vegyek külön neki valamit, az más.

ma 04:05
 6/6 anonim ***** válasza:

4-es, hogy lehetsz ilyen? "meg kell tanulnod nem anyuka módban létezni"--TOVÁBBRA IS ANYUKA. Egy jó anyuka ilyenkor stratégiát vált és nem idegeli ki a gyerekét hülyeségekkel.

Csak más módszer kell. Fogd magad és ha épp egy helyiségben vagytok valamikor, mesélj valaki másnak a problémáidról a munkahelyeden. Vagy, ha egyedül neveled kérd ki a véleményét. Így fog megnyílni, ha látja, hogy értékeled. Kisebb nagyobb dolgokban is kérheted a segítségét, amik fontosak. Most nagyon ügyesnek és óvatosnak kell lenned, hibázz kicsit, fizesd be később a számlát, majd mondd, hogy elfelejtetted és kérd meg rá, ha már jóban vagytok. Vagy nyugodtan játssz rá, mennyire ideges vagy az éves teljesítményértékelés miatt a munkahelyeden, hogy tudjatok beszélgetni. Vagy sztorizz a munkahelyeden történtekről neki, hogy képzelje el mitörtént náluk. Az én anyám pl mesélte, hogy a kollégája összejött a főnökük 10 évvel fiatalabb fiával, rövid időn belül összeházasodtak, majd egy idő után veszekedtek és a fiatal srác beleharapott anya kollégájába a veszekedés hevében! Megharapta!:D Elváltak. Egy értelmes, tanult felnőtt férfi:) Hát én felnőttként is élvezem ezeket a sztorikat.

Szóval nyugodtan, ha van valami, meséld el neki, a legapróbb dolgokat is, a pletyka összehozza az embereket, és a szívességek kérése is. Nyilván nem szívesség, ha kiviteted vele a szemetet, de ha valami fontost kérsz, amit eddig nem.. akkor mehet. Illetve legyél kevesebbet otthon délután, ülj be egy kávézóba, had mehessenek át haverjai. A tinik rengeteget esznek, mindig legyen otthon valami kaja is. Én bedobnám a kolesz ötletét is, ha távolságot szeretne, egy veszekedésnél. Nem fenyegetésként, lehetőségként(de ehhez jól kell, hogy tanuljon).

Néha ölelgesd meg, mikor nem akarja-- ez a legtutibb, az én gyerekem imád utálni érte, mikor megindulok felé kinyújtott karokkal, hogy gyereee ideee te kis cukiii gyerekem, hát te vagy az één kiiis gyereeeekeeem, hát emlékszem mikor még kis sonka voltáááál. akkor olyan jókedvűen szalad el és nyafog, hogy miért kell, de azért néha hagyja:) Akarják ők az ölelést, csak van bennük valami belső gát, ami nem hagyja és akarnak nyafogni, hogy de anyaaa, ezt most miért kellett?? akkor is, ha jól esett nekik.

Nekem kiskamaszom van, de semmin sem fogok változtatni később. Max finomítok, néha ölelés helyett belefér egy buksisimi is, vagy majd megsimogatom a táskáját, mikor látja.. de etesd. A kamaszt mindenekelőtt a neki tetsző módon(sok:) kell etetni, egészséges ételekkel, de nem túltolva. Soványhusi, tojás, zöldséges ételek, kevés tészta.

ma 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!