Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ki milyen házimunkát ad...

Ki milyen házimunkát ad kamaszának?

Figyelt kérdés

És ezek a dolgok mennyire csak az Ő felelőssége? Napi szintű? Vagy csak alkalmanként?

Kap érte valamit? Pl kis pénz, vagy exra telefonozási idő? Vagy szimplán ez alap dolog, nem jár érte "dícséret"

Gondolok itt, pl mosogatás, takarítás, fűnyírás, állatok gondozása, nagyobb munkaknál pl tüzelő készítésnél, hordja a fát....

Kort és nemet is írjatok, hisz nyilván nem mindegy az se az adott feladathoz

tegnap 11:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
44%

#20 és a felnőttnek nincs dolga?

Aki nem béna és már el tudja látni a házimunkát, az vegye ki belőle a részét. Korrekt ha erre időben meg vannak tanítva a gyerekek.

tegnap 18:13
 22/24 anonim ***** válasza:
30%
A gyerek az gyerek. Sokkal több pihenésre van szüksége, mivel fejlődő szervezet. A házimunkán nincs mit tanulni.
tegnap 19:45
 23/24 anonim ***** válasza:
76%

"Egy gyereknek van pont elég dolga, anélkül is, hogy helyettem dolgozna"

Alapvető szemléletbeli különbség van itt, kérem szépen. :)

Ha csinál magának egy szendvicset, majd minimum betalál a tányérral a mosogatógépbe, akkor nem az én munkámat végzi, hanem ami kutya kötelessége.

Ugyanígy, ha kifordítva, mosásra előkészítve (zsebek kipakolva...) berakja a szennyesét vagy elpakolja a tiszta ruhát, nem az én munkámat végzi, hanem a sajátját.

A szobáját se fogom helyette ganézni.

És nekem még csak kamasz sincs, 9 a nagyobb.

Ha kamasz lesz, "emeljük a tétet". Akkor se az én munkámat végzi majd, hanem többet maga után.

ma 08:22
 24/24 anonim ***** válasza:
51%
A gyerek kötelessége a tanulás.
ma 13:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!