Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy reagálnátok ha rajtakapná...

Hogy reagálnátok ha rajtakapnátok a 16 éves lányotokat a 25 éves szomszéd fiúval?

Figyelt kérdés
A lányotok azt hazudná hogy beteg ezért nem menne iskolába és amikor napközben hazamennétek hogy megnézzétek hogy van arra mennétek be a lakásba hogy a szomszéd 25 éves sráccal hempereg. Mi lenne a reakciótok?
jan. 13. 17:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
16%

De mindegy, sőt, ha együttmaradnak még rosszabb.. sosem sikerült önállósodnia, mert sosem volt egyedül felnőtt. Mindig csak egy nagyobb, idősebb srác volt mellette kb szülőszerepben, aki segítette és vigyázott rá. Szerintem ez nagyon egészségtelen, és ettől félek a legjobban, hogy összeszedi valami idős pasas a lányom, és mivel sosem volt önálló, nem fogja észrevenni, hogy ellopták az életét, csak akkor, ha majd az ő gyerekei lesznek 17 évesek.. Tiszta horror. Fontos megtapasztalni az önállóságot, hogy egyedül is számít az ember, egyszerűen csak az kell.. Én is szerettem meg 9 évvel idősebb fickót 18 évesen, de szerencsére kapcsolt a vészjelző, mikor el akart venni fél év után. Annyira nagyon kicsi voltam még.. ismerős gyerekek vannak 18 körül, és annyira, annyira gyerekek.. akkor is, ha nem buliznak hanem karrieristák, még kis növendékek, akik semmit sem tudnak a világról és magukról, ott a tojáshéj a fenekükön, annak ellenére, céltudatosak, vagy épp buliznak, népszerűek vagy kevésbé azok, mind.. kicsi. Én is annyira kicsi voltam.. hjajj, na mindegy.

De, alapvetően csak a kor számít ebben a kérdésben, nincs gyerek, aki "koraérett", csak olyan van, aki korábban találkozott olyan dolgokkal, amik miatt sérült és kihagyott érési fázisokat személyiségileg. Kb olyan káros, mint mozgásfejlődésnél kihagyni a kúszás-mászást, és egyből ülni-állni. Az a gyerek nem érettebb, hanem valami fontosról maradt le/maradt ki, és ennek nyoma lesz később.. csak a felnőttet már senki sem monitorozza úgy, hogy megmondja, miben tért el emiatt, amíg gyereknél meg tudják mondani, hogy ezért rosszabb tesiből, marad le játékoknál, ügyetlenebb sportokban és rajzolásnál/színezésnél, vagy épp viselkedésproblémát jelez.

Kell minden fázis az életben, megtapasztalni azt, hogy egyedül vagy, önállóan.. szerencsére csak egy ilyen ismerősöm van, akit groomingolt a már férje, ott 12 év van korkülönbségben, és a lány sosem volt tini..sosem voltak tini barátai, belekényszerült ebbe a szerepbe, hogy ő a segítő.. nevelgette a sokkal kisebb húgát, akinek kb tiniszülője lehetett volna, felelős beosztást akart suliban, egyetemen, mindenhol segített mindenkit és valahol elveszett ő.. emlékszem egyszer mesélte, hogyha nem rak fel szemhéjpúdert, akkor azt hiszik beteg, és nagyon keveset alszik. Magától(az anyjától és a párjától) mártír vált belőle, aki hajt és bizonyít és segít másokat erőn felül és öt helyre gondol, beáldozza a saját érdekeit, vágyait.. már ha vannak egyáltalán saját vágyai, mert volt esélyük kifejlődni.. Emlékszem hogy spórolt az esküvőjén.. Én nem akarok ilyet a gyerekemnek, ő egyedül is számít, fontos, ismerje fel az önálló igényeit, szükségleteit, és néha helyezze magát, őt, magát egyedül mások elé. Különben csak egy párja lesz, akinek bizonyítani akar, mint az anyjának, és anyaszerepbe kényszerül gyerekek nélkül.

Fú, el is felejtettem már ezt a lányt. Nem minden szerelem tesz jót az embernek, vannak, amik sérült lelki szükségletekből születnek(bella a vámpírosdiból, aki a saját anyjának volt az anyja és elfelejtett tinédzser lenni.. ), ilyen a pedofilok szerelme is, az apakomplexusban szenvedőké, ilyen olyan lelki sérülteké, akik bántalmazó kapcsolatban szerelmesek a másikba. Ez rossz. Akkor méginkább, ha ebben élik le az egész életüket.

jan. 14. 12:24
 12/15 anonim ***** válasza:
62%
11-es, kicsit belelovalltad magadat a semmibe, nem kell túlkölteni, köze sincs a kérdésnek ehhez.
jan. 14. 13:54
 13/15 anonim ***** válasza:
63%

Ha egy 18 éves gyerek meg kicsi,az egész életében az lesz.Amikor én voltam ennyi idős több osztálytársamnak volt 23-25 éves barátja.Nekem is.Az meg semelyik korosztályban nem normális,hogy pár hónap után eljegyzés,esküvő.

Szerintema 11-nek van valami zizije.

jan. 14. 15:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az zavarna, hogy hazudott. Amíg védekezik és beleegyezik csinálják, mindegy, hogy 16 éves vagy 26 a pasi. (Ha 30+os lenne azért átgondolnam, hogy mi a helyzet az apjával és hogy kellhet e egy pszichológus)
jan. 14. 18:35
 15/15 anonim ***** válasza:
53%
A 11es úgy érzi összejött egy sérült 27 évessel 18 évesen, aki akkor már javában benne volt az életben és "kihasználta" annak ellenére, hogy kölcsönös kedvelés volt a dolog, ő volt az első barátom és nem ilyennek kellett volna lennie. Én már betöltöttem azt a kort, amennyi ő volt akkor, és biztos vagyok benne, hogy sérült volt, amiért egy 18 évesre tudott egyenlő félként tekinteni. Nem egész életükben kicsik, hanem ez a korküllönbség nagy marad egész életben. Most 34 éves vagyok, a 25 éves is "gyerekek" hozzám(a korosztályomhoz)képest. Sosem feküdnék le 25 évessel brrr, még csak fiatal felnőtt, most kezd "érni", már van rendes élettapasztalata..
jan. 14. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!