12-13 éves lányotoknak mennyi ruhája van körülbelül? Ez kevés lenne?
Én úgy gondolom, hogy kielégítő mennyiségű ruhája és jól variálható ruhatára van a lányomnak, de szerinte kevés, a többi lány ritkábban jön ugyanabban a ruhában.
Nem sajnálom bizonyos mértékig a pénzt, de nem is szeretek túlfogyasztani, nekem is inkább kapszula ruhatáram van.
Most néztük át a lányom cuccait, kb ezek vannak erre a szezonra:
- télikabát (egy elegánsabb, egy hétköznapibb)
-sapi, sál, kesztyű
-3 kardigán
-10-15pulcsi
-15-20 hosszú ujjas felső
-2 szoknya
-5 farmer
-2 leggings
-1 tunika
-4-5 ing/blúz
-2 ruha
Meg persze harisnyák, bugyik, zoknik, itthonra melegítő, pizsama stb.
11 éves lányomnak kb ennyi holmija van, több nadrág mondjuk, 2 napig selejteztem. Szerintem ez kevés.. legalábbis akkor, ha nektek is úgy van, mint nálunk, hogy a hosszúujjúak/pólók kb fele itthoni vagy pizsamának hordja. Van egy rakás belőle, amin táboros meg különórás felirat van, nem felvehető iskolába, mert ott nem érzi jól magát benne, nem csinos.
Pulcsi túl sok, az enyémnek van kb 8, ebből 4 itthoni, 4 elmenős, de kettő "nyáribb" pulóver, így igazából csak egy bordót, meg rózsaszínt hord suliba, viszont ő nem szereti a pulcsikat, hosszúujjúhoz szokott vastag kabátot felvenni. Kardigánból egy van, nem szívesen hordja, most kapott egy másikat, azt fellépéshez csinos ruhához hordja csak..
Az én lányomnak kb 30 nadrágja van, de ebből 12 rövidnadrág, amiből 8 pamut nadrág, amiket tesire is hord, egy részét meg pizsinek vagy itthonra. A téli nadrágok száma 6, amiből egyet nem szeret, mert kord és szöszölődik, kettő még szűkszárú, ami ciki szerinte, és van pár leggings, amit szintén tesire/sportra hord, néha pizsinek, néha meg itthonra. Van melegítője amit kintre focihoz, és van melegítője amit sulis kinti tesire(oda külön kell melegítő) vagy kinti edzésre különóra keretében.
Nemtudom inkább azt számold le, mennyi ruhája felvehető egy normális iskolai napra, és akkor te is kevésnek fogod érezni a nadrágokat biztosan. Az én gyerekemnek leginkább olyan cuccai vannak, amik 128-134-140esek a majd 150 centis, vékony gyerekre, mert még jók rá(rövidnadrágok, pólók) pizsinek, itthoninak, kinti bandázósnak, de nem menne vele suliba. A 128as póló pl már croptop neki, amit magas derekú nadrággal tud csak felvenni, hogy ne látszódjon ki semmije, abból meg csak egy van neki. Ha a ti holmijaitok nagyrésze is ilyen, ami nem üti meg az "elmenős" szintet, akkor kellenek neki újak, csinosak. A mi pizsis kupacunkból 3 van, az elmenős hosszúujjúkból 1 kupac, az itthoni hosszúujjúkból meg szintén egy, de nagyobb kupac. Hiába a sok ruha, ha nagyrésze nem megfelelő utcára, vagy nálunk pl a rövidebb pólóit csak egy darab nadrággal tudja felvenni, ha ki akar bennük menni az utcára.
Nálunk megvan még 9 évesre való zarás ing is, aminek az ujja rövid, de ha felhajtom, akkor tökéletes, senki sem mondja meg, hogy kinőtte, mert oversized fazon volt, most meg "normálisan" áll rajta. De nyilván nem szereti annyira hordani, mert ezeréve megvan, csak ha muszáj. Inkább az számít mije van, mint a mennyiség, rakasd ki vele, ami nem kell és csak a suliban használható darabokat számoljátok le!
Szerintem a kérdező a suliba hordható ruhákat írta le, tekintve hogy a végén ott van hogy "Meg persze harisnyák, bugyik, zoknik, itthonra melegítő, pizsama stb.".
Amúgy ez pont elég. De az egyik kommentelő jó ötletet írt, hogy a zsebpénzéből meg ünnepekre, szülinapra kérhet extra ruhát, ha ennyire szeret öltözködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!