Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11 éves ötödikes fiúnak...

11 éves ötödikes fiúnak megengednétek egyik fülbe a beszúrós, kicsi, fekete fülbevalót?

Figyelt kérdés
dec. 29. 18:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
46%
Igen
dec. 29. 23:19
 12/32 anonim ***** válasza:
52%

Igen.

Nem végleges, ha megunja, akkor kiveszi, feltűnő és megbotránkoztató nyoma úgy istenigazából nem marad.

Azzal semmi gondom nincs, ha egy kistini fülbevalót akar a fülcimpába.

Azt viszont elfogadhatatlannak tartom, ha babakorban az öntudatlan gyereknek szúratnak. Azon meg röhögök, ha valaki ezt megteszi az öntudatlan babával, majd jön a hipokrita dumával, hogy miért is nem lehet, ha a gyerek tiniként kér valami hasonlót.

dec. 30. 01:02
 13/32 anonim ***** válasza:
22%
Meg, de előtte nem árt megnezni, nem e tiltja a házirend.
dec. 30. 07:33
 14/32 anonim ***** válasza:
44%
Nem. A lányomnak se lyuggattam ki babaként. Jól tettem, azóta se kérte.
dec. 30. 08:21
 15/32 anonim ***** válasza:
40%

14

Az otodikes, 11 éves az jócskán nem baba. Ez a gyerek maga kéri

dec. 30. 08:22
 16/32 anonim ***** válasza:
32%
15, kérje, nem engedném. Piercinget és tetkót se. Egy fiúnak nem konvencionális a fülbevaló.
dec. 30. 08:45
 17/32 anonim ***** válasza:
52%
11 évesen evidens, hogy nem engedi az ember q tetoválást. Piercinget se fog neki senki szúrni 16 éves kor alatt, csak a fülébe, a hagyományosat, q fulcimpaba. Nem igazan értem, miért akkora dolog egy pici lyuk a fulcimpan, ha a gyerek kéri. Ha meggondolja magát később, akkor ugyis beforr
dec. 30. 08:58
 18/32 anonim ***** válasza:
39%

#12 A gyereknevelés arról szól, hogy a gyereket megismertetjük a társadalmi kultúránkkal, annak szabályaival és segítjük az abba való beilleszkedését.

A mi kultúránkban, attól függetlenül, hogy neked nem tetszik, az az elfogadott, hogy a lányoknak van fülbevalója, a fiúknak meg nincs. Lehet vannak olyan törzsek, ahol ez másként van, és lehet itt is másként lesz 20 év múlva, de ebben a pillanatban ebben a kultúrában, amiben élünk ez így van. Ez ugyanolyan része az íratlan társadalmi szabályrendszerünknek, mint az, hogy nem megyünk be egy irodai munkahelyre flip-flopban, nem ülünk fel a metróra egy szál fürdőgatyában vagy nem pisilünk az aluljáróba.

Vannak olyan társadalmi rétegek, akik ezeket a "szabályokat" nem tartják be, de attól még nekünk szülőként az a feladatunk, hogy ezeket a társadalmi normákat közvetítsük a gyerek felé, hogy mire felnő a társadalom értékes, építő tagja lehessen. Igen, ebben apróság, hogy van vagy nincs fülbevaló, de ugyanúgy része.

dec. 30. 09:04
 19/32 anonim ***** válasza:
69%

#18, én nem értek egyet veled, de felpontoztalak a véleményed bunkózás nélküli leírásáért.

Én veled ellentétben a társadalmi konvenciók egy részét nem tartom jogosnak. Azt igen, hogy nem pisilünk az aluljáróba (mert ennek köztisztasági jelentősége van), azzal nem hogy bárki beleszóljon, mit hordok a fülemben. Az a magánügyem. Ezért a gyereknek is elmondanám hogy mivel jár az hogy nem követ egy szokást, aztán döntse el. Miközben nekem sem tetszik a fülbevaló, pláne fiún, de az akkor is az ő füle.

(Másrészt szerintem sok ember ma már nem tartja konvenciósértésnek a férfi fülbevalót, és nem csak az alsóbb néprétegekből. A munkahelyi flip-flop és a fürdőgatya a metrón azért más tészta, mert ott meg a munkáltató vagy szolgáltató hozza a szabályokat.)

dec. 30. 09:53
 20/32 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem az hogy valakinek kamaszként megengedik e azt ,hogy fülbevalót kapjon .....eeez nem gyereknevelési kérdés.Én azt gondolom ha a fiadnak megengeded,semmi nem történik.gyanítom szinte észre sem veszik .Azért kíváncsi lennék a #18-as mit mond ....ha beül a gyermekem 10:00 órakor a székbe és 10:15 kor egy szolid fülbevalóval kiszáll akkor mi változik?más illata lesz a gyereknek,hülyébb lesz,fogyatékos lesz ?másképp kell szeretni?
dec. 30. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!