Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A szülők a nevelés ezen...

A szülők a nevelés ezen résszel miért csak ritkán foglalkoznak?

Figyelt kérdés
Már mint hogy full mindent mondjon el a gyerek ami történik vele nap mint nap. Valamint, hogy a szellemi fejlődés mellett fizikailag sem legyen elmaradott és legyen képes az önvédelemre. Tudjon kiállni magáért az igazáért, legyen hozzá ereje és önbizalma(ezzel pedig a legkevésbé sem verekedésre akarom buzdítani). Amit megfelelő helyeken meg is tud tanulni. Mert ha nem, akkor ilyen dolgok is lehetnek mint az alábbi videóban, aminek csak az elejébe néztem bele vagy 2 percet, de bőven elég volt. Sokan gondolják, hogy jól csinálják a nevelést, de közben a gyereke valójában egy zaklató vagy épp ellenkezőleg. Csak sajnos nem beszél otthon róla....

nov. 14. 20:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%
Jesszus, ez 50 perc. 5 percet láttam belőle, de annyira gyakran keresi a srác a szemkontaktust a nővel, és a helyzetében, 15 évesen kamerák előtt javítóban ilyenért letartóztatva.. ehhez képest halál normálisan, értelmesen beszél. Szerintem köze nincs az aspergerhez, csak okosabb a kortársainál és az anyja, aki látványosan nem értelmes eléggé a helyzethez, otthagyta egy rossz iskolában, ahol buta/durva gyerekek voltak. Ez a gyerek úgy figyel a visszajelzésekre, amiket a nőtől kap, hogy ihajj.. És hiába szeretett programozni(az kb logikai játék, világépítés), az nem spec érdeklődés, másról is mesél és nincs rákattanva egy témára. Teljesen épnek látszik, egyszerűen csak okos és rossz volt a közege. Főleg ahogy nézem Miskolc? Hát onnan ki kell menekíteni az értelmes gyerekeket.
nov. 15. 09:30
 12/21 Derjaderja ***** válasza:
48%

11. Lehet én nem vagyok ebben szakember, csak ahogy elmondja, hogy sehová sem tud beilleszkedni, nem tud kezdeményezni, azért gondoltam.

Azt én sem értem, hogy mért a javító és a börtön a megoldás.

Az anyja szerintem simán értelmesebb mint egy átlag anya és érzékeny is a gyerek jelzésére. A legtöbb magasan kvalifikált anya nem lenne ilyen empatikus szerintem.

nov. 15. 09:54
 13/21 anonim ***** válasza:

Viccelsz? Most tartok 34 percnél, ez a nő nagyon visszataszító. Amikor kérdezik mi a hibája, akkor azt mondja, hogy az, hogy egyedül volt. Mindent megadott neki, de nem volt elég. Látod mennyi közös képük van? Hallottad, mikor azt írták ki, hogy a gyereket csúfolták általánosban a kutyaszőrös ruhái miatt? Láttad, hol éltek, hogy öltöztette? Láttad, hogy lefelé nézett a fiú, mikor kérdezték, hogy a nagymamája halála után az anyjával megértették-e egymást? És azt, hogy folyamatosan utalt többször is rá, hogy az anyjával nem tudott beszélni, nem volt elérhető, sokat dolgozott?

Egy szegény, szr körülmények közt élő, buta nőnek született egy okos, értelmes fia, aki el volt hanyagolva, látszatszeretve, de amúgy anyuka kutyázott, és dolgozott sokat kevés pénzért, esélyes, hogy nem voltak tiszták az otthoni dolgok szó szerint, és nem tudta kivenni a gyereket sem az iskolából, ahol rosszak a körülmények.

Tudom ez egy anonim fórum, de ember, milyen erős sminktetoválás volt már azon a nőn, a gyerekét meg kutyaszőr miatt szekálták az osztálytársak, ezt mind Miskolcon.

Szerintem az a gyerek egyszerűen túl értelmes volt abba a közegbe, ahova született. Abban sincs semmi, hogy ilyesmiről beszélt, mikor kijön egy-egy sorozatgyilkosos film, mindenki rajong érte(dahmernek hatalmas rajongótábora volt/van), emberek mászkálnak horrorfilmekre is, meg thrillekre, és rettenetesen sokat és sokan játszanak durva játékokkal.

Szerintem ez a fiú egyszerűen egyedül volt egy zaklató közegben és most is hazudik, amikor azt mondja, hogy rendes volt vele az anyja az osztálytársak meg próbálkoztak haverkodni vele. Szerintem teljesen ép, hazudik és tudja mit kell mondania, hogy kikerüljön innen és nem hibás semmiért. Meg hát..miez, gondolatrendőrség? Amíg más kiírja magából, meg képet szerkeszt meg megbeszéli a barátaival, neki nem volt senkije és idegenekkel beszélt róla a neten.. Jó, hogy kiemelték, de nem javítóban kellene lennie, hanem élményeket és emberi kapcsolatokat szereznie, mert mind csak azért nem kattanunk meg stressznél, mert ki tudjuk magunkból beszélni másokkal.. kisgyerekeket meg könnyű befolyásolni és megtalálták a kattantak neten, felerősítve egymás kattanását.. behálózták. Ez is.. az anyja hibája, miért nem figyelt.. ez nem egy év alatt történt, hanem fokozatosan. Értelmes ember nem engedi fel a gyerekét a netre korlátozás nélkül.

Én sajnálom szegényt és nagyon remélem, hogy helyre tud jönni belőle, mert minden képessége megvan hozzá. Nekem szimpatikus is egyébként, a szorongás meg normális tinédzserkorban. Az anyjának kellett volna figyelnie, a miskolci iskolák meg.. namindegy. Meg ez is mi, hogy így engedik a nyilvánosságot, gondolom pénzért, az anyja nem védi a gyerek jogait, már rányomta a bélyeget a későbbiekre, nevet kell változtatnia, szakállat növesztenie és frizurát, hogy ne ismerjék fel a múltja alapján, különben sosem lesz munkája/nem veszik fel rendes gimibe.

Nekem ez az egész nagyon nem. 12-es te szeretnél olyan anyával felnőni, mint akit láttunk és hallottunk? Mert oké, anonim fórum, de én nem szívesen sétálnék el mellette az utcán, pont olyan megjelenésre, ahogy nyilatkozik, magát a lehetőségekhez képest jól feltűntetni, hogy a körülmények áldozata. Heti kétszer a gyerekem egy nagyon elit helyen lévő versenyistálló suliba jár vívni. A magasan kvalifikált szülők leülnek a hatalmas portai előtérben és még ott elkezdik megbeszélni a gyerekeikkel a nap történéseit, és gyakran hívnak ki tanárt onnan, hogyha valami megbeszélni való van, illetve várják meg xy nénit. És ez is állami intézmény, állami gyerekek, állami tanárok, csak egy nagyon jó környéken. Pont legutóbb hallottam, hogy "csöves sapkának" hívták az egyik gyerek sapiját, és a szülők megbeszélték, a gyerek el merte mondani és amúgy semmi baja nem volt a sapinak. De rengeteg ilyen sztori van, itt mindenki elég jó szülőnek látszik, pedig ők is letolják a gyerekük, ha épp vele volt gond, vagy vállalhatatlanul viselkedett. Ez az anya nem üti meg a szintet nekem, nem tesz semmit, a felelősséget tolja át az iskolapszichológusra.

Az meg külön felháborít, hogy arra fogja, hogy egyedül nem lehet az ember elég. Én is egyedül vagyok a gyerekemmel, és kb mindent tudok róla, ha megváltoztatni egyből nem is megy mindent, de rengeteg mindent sikerült. Nyilván több stabil ember mindig jobb, de egy is elég, csal legyen. A nőtől ennyire tellett. Tekerd vissza oda, ahol lefelé néz a kissrác a kérdésre, hogy anyukája megértette volna-e. Ott hazudik, tudja, mit kell mondania, és csak azért mondja.

nov. 15. 10:20
 14/21 anonim válasza:
0%

Jól van már a végén nehogy már hőst csináljatok egy leendő gyerekgyilkosból! Gondolkozzatok már egy kicsit! Egy 17 éves miért akarná szétlőni a volt általános idkoláját az ott ért bullying miatt amikor azok akik sanyargatták már RÉG NINCSENEK OTT???? Ennek csak akkor lenne értelme ha a tanárok tettek volna neki keresztbe és csak azokat mészárolná le, bár erősen kétlem hogy ez lett volna a helyzet. Máskülönben meg csak egy csomó olyan ártatlan gyereket mészárolt le volna (akár 7 éveseket is, mert ugye általános iskola) akiknek semmi köze nem volt a nyomorához, csak mert a drágaságnak olyan kedve volt. Nem. Gondolom ez az egész csak a hírnévért ment volna, mert amúgy egy nyomorék kis senki volt aki sehová sem tudott beilleszkedi, 0 élettel. Beszippantotta az online elmebetegek közössége akik 24/7-ben iskolai lövöldözők farkát szopkodják illetve az az egyetlen céluk a szánalmas, értéktelen életükben hogy egyszer maguk is azok legyenek. Már lassan 30 éve történt columbine ezek mégis még mindig annak a bizonyos duónak a farkát szopkodják a képzeletükben, erre verik közben illetve e körül forog az egész életük, ráadásul az összes többi iskolai lövöldöző is általuk """inspirálódótt""", mindegyik, kivétel nélkül.

A főhősünk is csak ezért tette meg volna, ezzel mosták át online az agyát meg hát kellet volna az a mérhetetlen hírnév amit ez generált volna. Csak hát ugye ez az ország még mindig nem annyira elmebeteg hogy minden elmebetegnek gépfegyvert osztogassanak. Amúgy meg ha amerikában bukott volna le ezzel már rég bebazták volna a fegyházba 1000 évre, még ha a végén nem is csinált semmit itt meg jó eséllyel egy év után ki fog kerülni. Ezt nem azért írom hogy szerintem is el kellene venni az egész életét egy ilyen miatt, csak azért írom hogy azért érezzék már át egyesek ennek az esetnek a súlyosságát. Amúgy ezért is támogatnám a szabad, azonnal kérhető, fájdalommentes eutanáziát hogy az ilyen félresikerült egyedek ne ártsanak másnak, mindenkinek jobb lenne.

nov. 15. 12:48
 15/21 Derjaderja ***** válasza:
13. Igazad van a kutyaszőrig nem jutottam. Nyilván nem egy magasan iskolázott nő, de ennél sokkal rosszabbak is vannak szerintem
nov. 15. 14:50
 16/21 Derjaderja ***** válasza:
Amiket leírsz szociális dolgok, azokat én is így látom, nyilván a bullying tök nagy része a periférián élőket érinti
nov. 15. 14:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Nincs olyan kamasz gyerek ami "full" mindent elmond ami törtenik vele. Nem is lenne egészséges, ugyanis a kamaszkor a szülőkről valo leválásról szól. Másrészt tombolnak a hormonok, a legtöbb fiúval a legizgibb történések a hétköznapokban hogy látnak egy jó nőt és feláll a farkuk. Ezt senki nem az anyukájával akarja megbeszélni.

Egy kamaszt nem nagyon tudsz kényszeríteni hogy plusz foglalkozásokra járjon (harcművészetek). Ha nem akarja, akkor nem fog bemenni, vagy bemegy de nem csinálja. Ez az az életkor, amikor a szülőnek épp sokkal kevesebb ráhatása van a gyereke dolgaira mint bármikor máskor. Persze kell nevelni, meg nem szabad elfajulni hagyni a dolgokat. De amiket leírsz azok teljesen életszerűtlen dolgok.

nov. 15. 17:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem az volt a gond, hogy szegények, hanem, hogy a gyerek okosabb(de lassabb, talán a szorongása miatt) a többieknél, illetve többet felfog, mint az anyja és a kortársai.

Amúgy ja, nyilván szegény tönkrement az évek alatt és kisgyerekkorától zombította egy elmebeteg közeg a neten, de amikor ilyen anyát látok, aki túl buta és nárcisztikus ahhoz, hogy a gyereke érdekeire is figyeljen és egy értelmes gyereket(aki olyan játékot programozott 16 alatt, mint a volt sulija, többszereplős, stb!!), aki önerőből jutott be jó középiskolába Mickolcon! Egy ilyen anyától, aki tuti tanulni sem tudott vele! egy olyan közegből, ahol bullyingolták.. szerintem nem a javítóban van a helye, hanem a saját közegében. Én is pillanatok alatt megkattanok az alsóbb osztályban, amikor ésszel fel nem fogható dolgokat látok, és ebben élek, teljesen irreálisan álnak a másikhoz.. de nem kell álszenteskedni, a legtöbb értelmesnek született ember ódzkodik attól, hogy lefelé vegyüljön, főleg a miskolci szegény közegbe..

Na szóval én nem csodálkozom. Jobb képességekkel született mint mások a közegében és nem volt, aki megértse és így is idáig jutott, jó iskola, magas ismeretek és mivel kisgyerek volt, senki sem gondoskodott róla, nem tudták berakni olyan helyre már általánosban, ahol normális emberi kapcsolatai, mély barátságai lehettek volna.

Én felismertem/felismerem a gyerekem suttyó közegét, amikor kinevetik, mert okosabbnak született és/vagy lehúzzák az érdemeit és kimentettem/kimentem belőle, mert képes belezülleni, mert tanítottam hogy kell alkalmazkodni ehhez, tettem róla, hogy a minimálisnál többet ne szekálják, hanem népszerű legyen köztük(valamennyire). Az alapok itt is megvannak bullyingra, mint minden primitívebb közegben, de ki tud belőle csusszanni. Ezt a fiút senki sem mentette meg és éveken át volt nem nekivaló közegben. Mégcsak nem is balhés gyerek, betartotta a szabályokat, tanult magától, nem arcoskodott, nem csicskáztatott senkit, nem ordibált, nem utálkozott.. csak a többiek. Tönkrement lelkileg, de simán ki tudna belőle jönni a közegében, értelmes, okos gyerekek közt, szigorú poroszos középiskolában, ahol több csendesebb gyerek van, úgy könnyebben megnyílna(és lenne közös ellenség, a tanár, akit tudnak utálni csendben:)

Egyébként én is tudok iskolát Bpn, aminek borzalmasan alja a körzete és olyan pedagógusok dolgoznak ott, akik bántalmazzák szavakkal és tettekkel a gyerekeket, akik.. hát nem mondom, hogy megérdemlik, mert gyerekek, de nagyon alulról jönnek és/vagy nagyon problémásak és ez meg is látszik rajtuk erősen, mert csoportban, összezárva az a rengeteg problémás fiú.. húzzák egymást mélyebben le, ott is korlát nélküli nethasználat..

Amúgy egy kamaszt lazán lehet kényszeríteni plusz foglalkozásokra(pl nincs wifi:)). Az anyjának ki kellett volna emelnie az iskolából és már elsőtől külön foglalkozásokra íratni, amikre csoportosan, nem az osztálytársaival, hanem más gyerekekkel az érdeklődése mentén mehetett volna, vagy csak simán értelmes, jobb magaviseletű gyerekek közé bármilyen foglalkozásra. Nem szabadott volna hagyni éveken át elmagányosodni, én a neten kerestem ovis korában barátokat a gyerekemnek. Ráírtam szimpi anyukákra szimpatikus posztjaik alapján és elhívtuk őket játszóházba és akikkel kijöttünk, ők lettek a gyerekem barátai és később volt, aki az én barátom is lett. Ugyanezt minden foglalkozáson/játszóházban megcsináltam élőben is, és minket is hívtak el így idegenek:) Ugyanezt kell csinálni kamaszként is, áthívod az anyját és megkéred a gyereked, hogy legyen már el kicsit jófejségből a gyerekével, amíg ti beszélgettek. Aztán összehaverkodnak, vagy ha nem, hívtok át mást. De ha valami extra foglalkozáson vagy, ott is. Korlátlan nethasználat meg nincs általánosban, de legalább 12 éves korig.

nov. 15. 19:10
 19/21 anonim válasza:
0%
Nagyon jó látni hogy megint sikerült szétpirosozni a válaszomat mindenfajta magyarázat vagy ok nélkül. Vajon akkor is ilyen elnézőek lennétek a kis homival ha a TI alsós gyereketek járt volna a kiszemelt általános iskolába? Egyszerűen egy épelméjű, mások éltével szemben alapvető tisztelettel (tehát nem pszichopata) rendelkező egyénnek MEG SEM FORDUL a fejében hogy nekiálljon gyerekeket lemészárolni egy általános iskolában. Az ilyenből már sohasem lesz ember, illetve csak maximum tettetni tudja de belül ugyanaz a szörnyeteg marad. Csak hát gondolom ügyvédi kérésre most elgagyogta 1 mondat/perc sebességgel az ország világ előtt a könnyezős, megjátszott sob sztoriját hogy őt így meg úgy bántották brúúúúhúúúúú oszt akkor már minden rendben, mi? Ja nem, bocsánat, valójában nem is bántotta senki (végighallgattattam ezt a szemetet), gyakorlatilag semmi oka nem volt hogy pszichopata állatként viselkedjen, az egész magányosságát is csak magának köszönheti hisz ő utasított el minden közeledést, barátkozást a többiektől, nyilván később már azért nem közeledtek (ahogy ezt ő is említi) mert látták hogy valójában mekkora egy pszichopata állat, arról meg nem is beszélve hogy magától dicsekedett el nekik hogy kisgyerekeket akar lemészárolni, te szívesen közelednél egy ilyen valamihez?????? Nem is csoda hogy minden féreg önjelölt politikus, megváltó átgázol rajtatok, végletekig kihasználnak benneteket, dróton rángatnak amikor még egy ilyen kis kretén átlátszó manipulációjának is bedőltök. Tényleg, semmilyen valódi gondolkozás nem történik a fejetekben csak összemostok ott mindent amit a médiából hallotok, ömlik rátok hogy szegény biztos csak a bullying meg videójátékok, magányosság miatt kattant be és ezért akart vadidegen kisgyermekeket lemészárolni akiknek semmi közük nem volt a nyomorához, mi? Idióták.
nov. 16. 19:27
 20/21 anonim ***** válasza:
Kerdezo ez mind szep es jo csak a kepletbol kihagytal vslamit: a gyereket. Az a normalis ha olyan sportot uz amilyet szeretne es az a normalis ha olyan kornyezetben van ahol tiszteletben tartjak a maganeletet es nem kell mindenrol beszamolni. En pontosan emlekszem mekkora faraszto szarsag volt hogy minden nap mmegkerdeztek hogy mi volt a suliban. Hat kepzeld el, nem minden nap talaljak fel a passzat szelet, ha majd tortenik valami erdekes azt ugyis elmondtam volna. Sosem tudtam erdtemben valaszolni, mert a legtobbszor az egvilagon semmi se tortent. Lementek az orak, szunetben baratokkal beszelgettem kb ennyi. Az ilyen mindent megbeszelunk csakazertis es kenyszer szuloknek lesznek a legtitkolozobb gyerekei akik aztan vegkepp utalnak kommunikalni a szuleikkel
nov. 17. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!