Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy közöljük egy 12 éves...

Hogy közöljük egy 12 éves gyerekkel, hogy szét mennek a szülei?

Figyelt kérdés
Apuka elköltözött a barátnőjéhez másnap vissza ment mert a gyerek nagyon rosszul lett az iskolába úgy sírt mert a szülei elfognak válni. Apuka vissza akar menni a barátnőjéhez de ezt hogy közöljük, hogy ne roppanjon össze újra a fia. Vagy mennyi időt várjon ezzel hogy beszéljen erről a gyerekkel? Mondták neki jobb lenne előbb egy semleges helyre költöznie. Ti ezt hogy oldanátok meg?

nov. 12. 18:13
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
69%
Ott a pont az utolsó mondatodban 30-as.Ez pontosan így van.A gyerek az életben a legnagyobb felelősség.Nem egy tárgy,de még csak nem is egy házikedvenc,hogy ha van a feje felett fedél,kap enni, akkor elvan.Aki gyereket vállal,az úgy kellene hogy tegye,hogy elköteleződik egy életre.Nincs akkor jajj most szerelmes vagyok,stb.Ritkán hallok olyan válóokot,ami megállja a helyét.Általában jön egy új,egy éppen akkor érdekes,és ahelyett,hogy a régit megpróbálnák legalább megjavítani, rögtön ugranak Aztán persze a legtöbb esetben kiderül,hogy nemhogy nem jobb,de rosszabb az a másik,csak ezt nyilván a lopott órákban nem fogja mutatni.Nem mondom,hogy mindenáron együtt kell maradni egy borzasztó kapcsolatban,de egy kapcsolat megromlásáért 2 ember felelős.Mindent rendbe lehet tenni,csak akarni kell/lenne.De könnyebb nyilván egy idegen nőnek/férfinek panaszkodni,hazudni,hogy a másik milyen sz@r,és vele kufircolni,mint magunkba nézni,és változtatni.Csak ugye itt jönnek a képbe a gyerekek,akik semmiről nem tehetnek,mégis ők szívnak a legnagyobbat.Kapnak egy,vagy két új felnőttet az életükbe,akit kötelező elfogadni, felborul az addigi életük,állandó ide-oda menetel,sok esetben költözés,iskola váltás,stb.
nov. 15. 06:22
 32/40 Derjaderja ***** válasza:
73%

31. Ne haragudj, de én nem hiszek ebben. Én végignézek belülről egy rossz kapcsolatot születesem óta, látom a következményeit mindenkin.

A véleményem emiatt is az, hogy van ami nem megy, van amiben nem lehet boldognak és önazonosnak lenni.

Elromlott kapcsolatokat (semmilyen jellegűt) nem lehet megjavítani, csak banális dolgoknal (pl átmenetileg nem volt egymásra idő). A sebeket maximum eltakarni és letagadni lehet.

Nagyon nem szeretem az elváltozás stigmatizalásat, senki nem könnyen válik.

A gyerek sem lesz boldog egy tönkrement életű szülőpárral. Számos példát láttam rá, hogy az évek óta szar légkörben élő gyerekek is felszabadultak az új élettel.

Amúgy tőlem személyen távol áll, hogy feladjak, elhagyjak valamit (sajnos anyamra ütök), de nem hiszem hogy vegzálni kellene másokat, akik bátrabbak.

nov. 15. 06:35
 33/40 anonim ***** válasza:
55%
Nem is erre gondoltam 32,hanem pontosan arra amit írsz is,hogy odafigyelés hiányán változtatni,stb.Ehez is 2 ember kell egyébként,tehát ha az egyik fél nem hajlandó, akkor veszett fejsze nyelés,de sokan azonnal ugranak kifelé egy házasságból,szidják a másikat,pedig ugyanannyira ludasak,vagy még jobban.Annak valóban nincs értelme,ha a másik megváltozott,vagy full alkesz,bántalmazó,és a gyerekre fogják,hogy együtt kell maradni.Mondjuk ezeken is lehet változtatni,ha van akarat,az más kérdés,hogy a másik fél min tud túllépni,és min nem.De ebben az esetben is az a megoldás,hogy lezárjuk normálisan a kapcsolatok,és utána kezdünk újba.Illetve továbbra is azt vallom,hogy házasság,gyerek azzal vállalható,akit rendesen megismertem,és akivel komolyan gondolom,hogy egész életemben vele tudok élni,és közösen szeretnénk gyereket vállalni.
nov. 15. 11:32
 34/40 Derjaderja ***** válasza:
61%

Szerintem ha valaki kiugrik egy házasságból, akkor abból ki is kell. Aki meg megpróbálja megjavítani, abban is igaza van.

Egy emberi kapcsolatnál azért szerintem érezzük magunkban, hogy van-e értelme tákolni rajta.

nov. 15. 14:54
 35/40 anonim ***** válasza:
62%
Tévedsz, rengetegen megbánják,hogy egy új kukac,vagy P*nci után szaladtak.Aztán már nincs visszaút.Ez a történet is egy klasszikus.A férj hetet,havat elhord a feleségéről az új nőnek hogy az sajnálja,azán válni mégsem fog soha, mindig lesz valami indok.Közben a valóság,hogy igazából egyetlen gond van,a szürke hétköznapok,meg a munka gyereknevelés kombó,amin általában pont a férj lusta változtatni,könnyebb kettős életet élni.A szeretőnél csak jópofizik,otthon meg el van látva.
nov. 16. 07:55
 36/40 Derjaderja ***** válasza:

Igen, de azért bánják meg, mert csak a párt cserélik le, de közben az önismeretet a kommunikációs stb skilleket nem fejlesztik, illetve a második párválasztás sem jó (vagy ismétli az első hibát vagy elköveti az ellenkezőjét).

Legalábbis nekem ez a véleményem. Én ha valakivel nem akarok pár/barát/bármi lenni akkor nem akarok, azon már nem lehet korrigálni, max ráerőszakolni magamra. Biztos valaki másképp működik, de pont emiatt nem érdemes kívülről sablonosan megítélve.

Plusz a megbánás is szerintem csak a képzelet játéka. Ami szar az szar, ha rossz egy kapcsolatban, akkor azt érzi az ember. Utólag lehet, megszépíti

nov. 16. 08:27
 37/40 Derjaderja ***** válasza:
56%

35. Nem hiszem, hogy bárhol is a szürke hétköznap a gond. Az a gond hogy nem szereted és szürkék érzed a hétköznapokat.

Vagy még inkább sokszor komoly gond van a párok összeillésével, például mindenkinek más a rigolyája, az egyiknek a villany, a másiknak a WC papír, másképp tervezik a napokat, más a frusztrációtürés, nincs empátia, nem jó nekik együtt stb.

nov. 16. 08:29
 38/40 anonim ***** válasza:
100%

A feleségnek mi köze ahhoz, hogy a pasas, aki kezelget akar-e válni vagy sem? Semmi, a pasi is beadhatja a válópert.

ja, hogy a pasas azt hazudja, a nő nem akar válni? Te meg olyan ostoba vagy, hogy megkajálod... Az a nagyigazság, hogy a hősszerelmes hapeknek esze ágában nincsen otthagyni a kényelmet. :D

nov. 16. 11:56
 39/40 anonim ***** válasza:
52%
Derjaderja (32,34,36,37) hozzàszòló,evvel a mentelitasoddal remelem nem hàzasodsz ès nem vàllalsz gyereket. Lehet ìgy is élni, de akkor ne esküdjél fel sem a hazassagkotoben sem a templomban arra hogy örökre jóban rosszban egy màsik embernek,aki ezt komolyan is gondolja és felteszi az életét a veled való kapcsolatra. Gyereket se nagyon kellene vàllalni,az èlet tudod nem habostorta. Lesznek minden pàr èletében nehézségek. Ès ahogy a 31 es ìrta, nem arról beszélek hogy az egyik fél alkoholista drogos vadàlattà vàlik.
nov. 17. 19:02
 40/40 Derjaderja ***** válasza:
40. Kösz a figyelmeztetést 🙂
nov. 17. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!