Hogy közöljük egy 12 éves gyerekkel, hogy szét mennek a szülei?
31. Ne haragudj, de én nem hiszek ebben. Én végignézek belülről egy rossz kapcsolatot születesem óta, látom a következményeit mindenkin.
A véleményem emiatt is az, hogy van ami nem megy, van amiben nem lehet boldognak és önazonosnak lenni.
Elromlott kapcsolatokat (semmilyen jellegűt) nem lehet megjavítani, csak banális dolgoknal (pl átmenetileg nem volt egymásra idő). A sebeket maximum eltakarni és letagadni lehet.
Nagyon nem szeretem az elváltozás stigmatizalásat, senki nem könnyen válik.
A gyerek sem lesz boldog egy tönkrement életű szülőpárral. Számos példát láttam rá, hogy az évek óta szar légkörben élő gyerekek is felszabadultak az új élettel.
Amúgy tőlem személyen távol áll, hogy feladjak, elhagyjak valamit (sajnos anyamra ütök), de nem hiszem hogy vegzálni kellene másokat, akik bátrabbak.
Szerintem ha valaki kiugrik egy házasságból, akkor abból ki is kell. Aki meg megpróbálja megjavítani, abban is igaza van.
Egy emberi kapcsolatnál azért szerintem érezzük magunkban, hogy van-e értelme tákolni rajta.
Igen, de azért bánják meg, mert csak a párt cserélik le, de közben az önismeretet a kommunikációs stb skilleket nem fejlesztik, illetve a második párválasztás sem jó (vagy ismétli az első hibát vagy elköveti az ellenkezőjét).
Legalábbis nekem ez a véleményem. Én ha valakivel nem akarok pár/barát/bármi lenni akkor nem akarok, azon már nem lehet korrigálni, max ráerőszakolni magamra. Biztos valaki másképp működik, de pont emiatt nem érdemes kívülről sablonosan megítélve.
Plusz a megbánás is szerintem csak a képzelet játéka. Ami szar az szar, ha rossz egy kapcsolatban, akkor azt érzi az ember. Utólag lehet, megszépíti
35. Nem hiszem, hogy bárhol is a szürke hétköznap a gond. Az a gond hogy nem szereted és szürkék érzed a hétköznapokat.
Vagy még inkább sokszor komoly gond van a párok összeillésével, például mindenkinek más a rigolyája, az egyiknek a villany, a másiknak a WC papír, másképp tervezik a napokat, más a frusztrációtürés, nincs empátia, nem jó nekik együtt stb.
A feleségnek mi köze ahhoz, hogy a pasas, aki kezelget akar-e válni vagy sem? Semmi, a pasi is beadhatja a válópert.
ja, hogy a pasas azt hazudja, a nő nem akar válni? Te meg olyan ostoba vagy, hogy megkajálod... Az a nagyigazság, hogy a hősszerelmes hapeknek esze ágában nincsen otthagyni a kényelmet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!