Más is megszabadult gyerekként a fogszabályzótól? 12 éves voltam, a szüleim rábeszéltek, zavart, fájt, idegesített, fogtam egy csípőfogót és el csipkedtem XD na utána többet nem próbáltak rábeszélni ilyenekre. 25 F
Egyébként a mai napig nagyon büszke vagyok arra, hogy ennyire tökös voltam gyerekként. Van más is aki megszabadult tőle saját maga?
Neked mi a sztorid? Te hogy szabadultál meg tőle?
Büszke vagy arra, hogy rondák maradtak a fogaid és egészségtelen a harapásod. Gratula
Tök egészségesek a fogaim, egy lyukas fogam nincsen és számomra a legszebbek! Hogy számodra ronda, lefosom . Egyébként érdekesek vagytok, mert hasonló ökörségekkel találkoztam gyerekként is, amikor olvasgattam, és hát hogy is mondjam… Nem jött be a hülyeségetek! Az életbe egyetlen egy lány nem mondta nekem azt, hogy az a problémája hogy nem teljesen egyenesek a fogaim! Aki engem idáig szeretett, annak gyönyörűek voltak, a többi pedig nem érdekel.
Szerintem gyerekként kell szabályozni eleve mert felnotten már be vannak nagyon csontosodva az állkapocs is meg felnotten már semmi kedvem nem lenne vele vacakolni.
A gyerekem se akar agyarfogakat már most se igy szépen hordaná is de csak a baj van belole eddig mert nem igazitja meg a fogorvos utolag...ez a mai fogorvos piac. A szakrendeléses még gázabb.
Mikor gyerek voltam, a fogorvos mondta anyámnak, hogy kellene fogszabályzó. Anyám meg nem támogatta, mert ő is hallott mindenféléket, hogy az mennyire árt. Igazából csak nem akart vele foglalkozni. De nagy hiba volt, most felnőttként készülök megcsináltatni, és jóval több idő lesz, a pénzről nem is beszélve. Nem csak az esztétikáról van szó, hanem a kusza fogsor könnyebben megromolhat, mert harapáskor, rágáskor máshogy hat rá a terhelés.
Az, hogy a gyerekeket megalázzák és kinevetik a fogszabályzó miatt, nem lehet indok. Nálunk az iskolában nem aláztak és nevettek senkit, mert a gyerekek 1/3-ának volt. Másrészt ha alázós a közeg, akkor fogszabályzó nélkül is találnak valamit, amibe beleköthetnek. Ezt a beavatkozást gyerekkorban érdemesebb megcsinálni.
"Nálunk az iskolában nem aláztak és nevettek senkit, mert a gyerekek 1/3-ának volt."
Ez nálatok volt, nálunk meg másképp ment. Abban az iskolában, ahová én jártam, összesen két gyereknek volt állandó fogszabályzója és mindenki rajtuk röhögött. Ráadásul érthető módon ők sem tetszettek saját maguknak a fémmel a szájukban (érthető módon).
Ha a szüleim lettek volna olyan szemetek, hogy rám erőltették volna az állandó fogszabályzót, azzal egy életre tönkretették volna az önértékelésemet, ami bizony nagyobb baj lett volna, mint egy ferde fogsor, ami amúgy bármikor korrigálható később is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!