Hány éves kortól engednéd a gyereknek, hogy kávét igyon?
Á... 14 éves szívének ez nagyon nem hiányzik!
Nehogy már normális legyen, hogy egy 14 éves rendszeresen kávézik... !!
Még egy 18 évesnek is korai!
A tejeskávéban pedig nem kávé,hanem cikória van. Legalábbis a boltiban és abban,amit az oktatási intézményekben adnak. Nincs benne koffein. A Maci kávéban sincs,az gyerekkávé. Az íze viszont ugyanolyan. Az való a gyerekeknek.
11 vagyok.
Attól, hogy 0-ra pontoztok,még igazam van.
Nagyon nem hiányzik a fiatalok szívének a kávé. Gyerekeknek meg egyáltalán nem.
Ugyanez igaz az emergiaitalra is. 18 éves kor alatt meg se lenne szabad kóstolni.
De sok fiatal nem is tudja,mennyit árt magának vele.
13!
A családomban több italgyártó volt. Többek között energiaitalt is gyártottak. Pontosan tudom, mennyit ártanak ezek a szervezetnek. Nekem nem kell elmagyaráznod.
Nem véletlenül nem iszunk ilyesmit, családilag. Hidd el.
Kávét is csak a felnőttek. Miért? Mert árt. Azért.
De mindenki úgy teszi tönkre a testét fiatalon,ahogy csak akarja.
Utána meg majd viszi a mentő,mert 14 évesen kávézik vagy energiaitalozik. Vagy egyszerűen leáll a szíve menet közben.
nekem 18 éves korig nem engedte anyám, hogy megkóstoljam, azt sem.
30 vagyok és kávéfüggő.
Én 12-14 évesen engedném, hogy néha néha egy tejeskávét megigyon. nem rendszeresen.
Rendszeres kávézást talán 16 felett.
3 és 5 évesek a gyerekeim. Néha 1-1 kanállal ihatnak belőle
13 éves a lányom, gyógyszerrel kezelt epilepsziás. Múltkor kontrollon kérdeztük a dokit, mi a helyzet a kávéval, alkohollal, energiaitallal. Mert hát kamaszodik, nyilván ki akarja próbálni.
És azt mondta a doki, hogy kávét ihat nyugodtan. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy napi 4 méreg erős presszót bedob. De iszik egy capuccinot, egy lattet, Mizo kávét, ilyesmit. Nem minden nap, de szokott inni.
Kamaszként, ilyen 14-15 évesen ha szeretné, megkóstolhatná, de őszintén szólva meglepne, ha magától rákattanna és tényleg inni szeretné. Szerintem pocsék íze van, és egy gyereknek magától nem fog ízleni. Gondolom én, magamból kiindulva, mert engem sem érdekelt soha a kávé, már bőven egyetemre jártam, amikor elkezdtem inni, nyilván szükségből, és a felnőtt élettel együtt vált szokássá. De függője továbbra sem vagyok, 32 évesen. Az energiaitaltól jobban félteném, mert az jobban fekszik egy fiatal ízlésvilágának, ugyanakkor nyilván ha heti 2x iszik egy-egy dobozzal, az még nem a világ, úgy gondolom.
Még kicsik a lányaim, 2 és 4 évesek, nem kóstolták a kávét. A szagát sem szeretik, beleszagolnak a csészémbe, és már fintorognak is. Egyetértek velük, én se szeretem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!