Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen egy nevelőotthon? Apám...

Milyen egy nevelőotthon? Apám le akar rólam mondani. Meg el is akarnak venni tőle vagy mi. Más családtag nincsen nagyon. És most elégé meg vagyok ijedve ettől az egésztől.

Figyelt kérdés
Röviden annyi hogy el mondtam valakinek hogy mi megy itthon és emiatt a gyámügyön fel lett jelentve és el mondtam mi van itt... és el indult a nevelésbe vételi. Most apám a közé választott hogy vagy meg mondom hogy ez hazugság és csak figyelem felkeltés miatt tettem. Vagy akkor mehetek itthonról és le mond rólam.

okt. 29. 18:05
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Hát... maradjunk annyiban hogy minden rokonom rosszabb apámnál... nem hiába nem tartom velük a kapcsolatot
nov. 1. 20:14
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudom, nem feltétlenül csak rokon lehet. Lehet, hogy a helyettes szülőségnek is érdemes lenne utánanézned. Iskolában nincs olyan tanárod, akivel tudsz ilyenről beszélni? Mert ő nagyobb eséllyel tud valakit, akinek lenne ötlete, mit tehetnél.
nov. 2. 18:28
 23/28 A kérdező kommentje:
Beszéltem ott már az egyik tanárral. Sőt konkrét napi szinten nyagatom ezzel 😅. De meg kaptam hogy majd hétfőn több mindent tud majd mondani mert van a suliban ilyen nem is tudom mi. És azért az többet tud az ilyenekről mint ő
nov. 3. 09:49
 24/28 anonim ***** válasza:

Jól tetted, hogy beszéltél vele! Hátha...

A férjem tanár, nem elitgimnáziumban. Volt, hogy sikerült kisütniük valamit és sajnos volt, hogy nem. Utóbbiakat kudarcnak élte meg, nem szereti, ha értelmes gyerek emiatt hagyja ott az iskolát.

nov. 3. 10:28
 25/28 A kérdező kommentje:
Tanárok kedvence vagyok általában. Mert csendes vagyok plusz nem tanulok rosszul... idén végig ötös voltam míg ez be nem jött(igaz év eleje van még de álltalában ezt tartom is)... azóta össze szedtem vagy 4-5 db egyest... 2 tanár engedte hogy javítsak hát... nem tudom most mennyire fog menni mert egyszerűen most nem bírok oda figyelni és jah... hát persze nem akarom ott hagyni a sulit mert vagy 2 évig küzdöttem érte. Apám szét tépte a vázlat fuzetem pl vagy vágott miatta nem egyszer pofon hogy ki verje belőlem azt a hulyeséget hogy grafikus akarok lenni ehe... persze xd úgy iratam vele alá a papírt hogy nem is tudott róla xd szóval jah kisebb kiakadas volt de fel vették oda szóval 🤷‍♀️
nov. 3. 20:29
 26/28 anonim ***** válasza:

A testvérem dolgozott gyermekotthonban, igaz ovistól kamaszig voltak ott, teljesen családias volt.

Én se tudom mit tennék a helyedben, de a gyámügy gondolom beszél Veled, vagy lesz egy felnőtt akivel végig tudod beszélni, és megnyugtatóan tudjátok majd kezelni ezt a helyzetet. Így vagy úgy, érettségi után kinyílik majd előtted a világ. De az, hogy egyből magadat el tudd tartani, az nagyon nehéz lenne. Ha jó tanuló vagy, és vannak céljaid, talán többre mész egy nevelőotthonnal is, mert melletted állna egy támogató közeg (nagy vagy már, ügyesen beilleszkedsz, ott is kedvelni fognak a társak és a nevelők is), akkor onnan jobb eséllyel tudsz majd tovább menni, továbbtanulni. Lenne szállásod, míg össze nem gyűjtesz tőkét a továbblépéshez. Ne a semmiből kelljen várat építened. De kérdezd meg, hogy meddig lehetnél ott, hogyan tudsz utána majd önálló életet építeni? Mikor kell elhagynod az intézményt, ha kiemelnek a családból? Én a béke-nyugalmat választanám inkább koleszos hangulatban, mint egy erőszakos családba hazaérni nap mint nap.

nov. 6. 13:21
 27/28 A kérdező kommentje:
Hát ugye egy a baj. Vannak jó és rossz nevelő otthonok. Szóval jó kérdés mit fogok ki. Úgy vagyok vele hogy majd meg láttom de jah. Egyenlőre szünetel ez az egész vagy nem tudom mi van. Elvileg most hétfőn ült össze a gyámhivatalnál valakik és beszéltek arról hogy el indul e bármi dolog e. De jah. Eddig semmi infóm nincsen róla. És apám sem támadott még nekem szóval nem tudom mi van. A sulimmal egy a gond. Fizetős. Mondjuk eddig is magamnak fizetem csak hát nem tudom hogy ott engednék e vagy sem. Vagy hogy fizetnék e nekem. Fogalmam sincs. Szóval az a nagy baj hogy mindennel is lenne krva nagy hátrányom
nov. 7. 00:46
 28/28 anonim ***** válasza:
Kollégium nem jöhet szóba? A környékbei otthonokból kiindulva sok esetben még az utca is jobb az intézetnél.
nov. 7. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!