Milyen egy nevelőotthon? Apám le akar rólam mondani. Meg el is akarnak venni tőle vagy mi. Más családtag nincsen nagyon. És most elégé meg vagyok ijedve ettől az egésztől.
Ez nem így megy...
Egyébként nem pont az a cél, hogy megszabadulj tőle?
Kb, mint egy koli. Onnan mész iskolába, oda mész haza, enned adnak, stb. Én egyszer voltam nevelői állásinterjún egy ilyen otthonban. Még a gyerekek fogorvoshoz vitelét is én kellett volna megoldjam a mindenféle hivatalos dolgaik mellett.
17 évesen meg a nagyobbak közöl leszel, szóval ha nem fogsz ki pont egy csapat tizenéves nem napon barnultat a navelőotthonban, még a többi gyerekkel sem lesz sok bajod.
De ahogy az első is írta, ez nem így megy. És mire bármiben döntés születne, akár még le is érettségiznél, amilyen lassan haladnak az ilyen ügyek.
Én nem gondolom, hogy jó volna a nevelőotthon. Ott is van erőszak és hiába nem vagy bajkeverő előbb kerülsz bajba minthogy észrevennéd. Persze ha szerencséd van abban a fél -1 évben míg mondjuk nagykorú nem leszel addig kibírod és akár jobb helyed is lehet, de azért annyi rosszat olvasni és hallani az ilyen helyekről, hogy biztos elkerülném ha tehetném a helyedbe.
Gondolom a tesódat is vinnék, mert ha téged kiemelnek problémamentes gyerekként, akkor tesódat is viszik.
A családból kiemelés nem úgy történik, hogy te vagy az apád mit szeretne. Hanem ha a család körülményei problémásak és nem látszik javulást, akkor viszik a gyerekeket függetlenül attól, hogy a szülő és a gyerek mit szeretne.
De ahhoz, hogy valakitől vigyék a gyerekeit általában nagyon komoly problémák kell hogy legyenek.
Valóban van olyan lehetőség ,hogy a szülő lemond a szülői jogairól és rendszerbe kerülsz, kb 45 nap az átfutása, utána is tarthatja veled a kapcsolatot, de az állam nevel tovább , kapsz egy nevelőt aki minden jogot átvesz a szülőtől, mondjuk ha igazolvány kell ő ír alá helyett meg ilyenek, de őszintén szólva 17 évesen én biztos nem ezt az utat választanám már magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!