Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen egy nevelőotthon? Apám...

Milyen egy nevelőotthon? Apám le akar rólam mondani. Meg el is akarnak venni tőle vagy mi. Más családtag nincsen nagyon. És most elégé meg vagyok ijedve ettől az egésztől.

Figyelt kérdés
Röviden annyi hogy el mondtam valakinek hogy mi megy itthon és emiatt a gyámügyön fel lett jelentve és el mondtam mi van itt... és el indult a nevelésbe vételi. Most apám a közé választott hogy vagy meg mondom hogy ez hazugság és csak figyelem felkeltés miatt tettem. Vagy akkor mehetek itthonról és le mond rólam.

okt. 29. 18:05
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
95%

Ez nem így megy...

Egyébként nem pont az a cél, hogy megszabadulj tőle?

okt. 29. 18:14
 2/28 A kérdező kommentje:
Hát jó lenne de csak 17 vagyok. Úgy terveztem hogy amint meg van az érettségi lelépek otthonról. Nem gondoltam hogy bárki is szól majd a gyámügynek ha beszélek róla valakinek szóval jah. Jó is lenne de parázok attól hogy milyen a nevelőotthon vagy ha bármi ilyenbe kerülnék
okt. 29. 18:27
 3/28 anonim ***** válasza:
95%

Kb, mint egy koli. Onnan mész iskolába, oda mész haza, enned adnak, stb. Én egyszer voltam nevelői állásinterjún egy ilyen otthonban. Még a gyerekek fogorvoshoz vitelét is én kellett volna megoldjam a mindenféle hivatalos dolgaik mellett.

17 évesen meg a nagyobbak közöl leszel, szóval ha nem fogsz ki pont egy csapat tizenéves nem napon barnultat a navelőotthonban, még a többi gyerekkel sem lesz sok bajod.

De ahogy az első is írta, ez nem így megy. És mire bármiben döntés születne, akár még le is érettségiznél, amilyen lassan haladnak az ilyen ügyek.

okt. 29. 18:39
 4/28 anonim ***** válasza:
79%
Attól függ, ha meghúzod magad és nem arcoskodsz akkor csak bekóstolnak de nem fognak utána bántani.
okt. 29. 18:43
 5/28 A kérdező kommentje:
Nem arcoskodnék. Tehát én elégé vissza húzódó fajta vagyok. Meg azért van eszem is. Kerülöm a bajt meg ilyenek. Csak hát a sulimbol sem akarok még el kerülni. Ha olyan mint a koli akkor azzal nem lenne bajom. De nem akarom hogy napi szinten verekedésbe kerüljek vagy hasonló
okt. 29. 18:51
 6/28 anonim ***** válasza:
18%
Jó az! Egyenes út a fiatalkorúak börtönébe.
okt. 29. 18:57
 7/28 A kérdező kommentje:
Miért? Jobb mikor gyomorgörcsel mész hazza? Hogy apád éppen milyen állapotban van? Hogy éppen nyugodt, kiabálos, vagy erőszakos? Vagy interneten is képes megszégyeníteni fb on? Vagy akkar meg youtubon is? Hogy pl már kellett nekem el vinnem a balhét mert a tesómat úgy meg ütötte hogy fel arca zöld volt?? Vagy nem rég össze verekedtem vele mert nem hagytam magamat. Alapon elégé egy úgy mond minta gyerek vagyok. 17 évesen nem iszok, cigizek Vagy drogozok. Szóval egyszerűen már nem tudom mit tegyek. Nem tudom ott milyen. Hogy csak rosszabb lenne Vagy jobb
okt. 29. 19:07
 8/28 anonim ***** válasza:
94%

Én nem gondolom, hogy jó volna a nevelőotthon. Ott is van erőszak és hiába nem vagy bajkeverő előbb kerülsz bajba minthogy észrevennéd. Persze ha szerencséd van abban a fél -1 évben míg mondjuk nagykorú nem leszel addig kibírod és akár jobb helyed is lehet, de azért annyi rosszat olvasni és hallani az ilyen helyekről, hogy biztos elkerülném ha tehetném a helyedbe.

Gondolom a tesódat is vinnék, mert ha téged kiemelnek problémamentes gyerekként, akkor tesódat is viszik.

okt. 29. 19:34
 9/28 A kérdező kommentje:
8: nem tudom az a baj. Őt meg akarja tartani az Apám. Mivel ő olyan neki mint egy kis kutyus úgy mondván. Most engem is basztat stb. Adhds így nem igen fogja fel hogy mi van sajnos. Szóval jah. Fogalmam sincs 🤷‍♀️
okt. 29. 19:58
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

A családból kiemelés nem úgy történik, hogy te vagy az apád mit szeretne. Hanem ha a család körülményei problémásak és nem látszik javulást, akkor viszik a gyerekeket függetlenül attól, hogy a szülő és a gyerek mit szeretne.

De ahhoz, hogy valakitől vigyék a gyerekeit általában nagyon komoly problémák kell hogy legyenek.

Valóban van olyan lehetőség ,hogy a szülő lemond a szülői jogairól és rendszerbe kerülsz, kb 45 nap az átfutása, utána is tarthatja veled a kapcsolatot, de az állam nevel tovább , kapsz egy nevelőt aki minden jogot átvesz a szülőtől, mondjuk ha igazolvány kell ő ír alá helyett meg ilyenek, de őszintén szólva 17 évesen én biztos nem ezt az utat választanám már magamnak.

okt. 29. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!