Milyen egy nevelőotthon? Apám le akar rólam mondani. Meg el is akarnak venni tőle vagy mi. Más családtag nincsen nagyon. És most elégé meg vagyok ijedve ettől az egésztől.
Figyelt kérdés
Röviden annyi hogy el mondtam valakinek hogy mi megy itthon és emiatt a gyámügyön fel lett jelentve és el mondtam mi van itt... és el indult a nevelésbe vételi. Most apám a közé választott hogy vagy meg mondom hogy ez hazugság és csak figyelem felkeltés miatt tettem. Vagy akkor mehetek itthonról és le mond rólam.okt. 29. 18:05
11/32 anonim válasza:
Ha egy 17 évest nevelésbe vesznek ott krva nagy bajok vannak és a kisebb gyereket sem fogják ott hagyni ugyanis itt a szülővel van a baj, nem a gyerekkel. Ha a szülő okozza a gyermekvesztelyeztetest, akkor onnan minden gyerek megy. Esetleg valami távolabbi rokonoddal beszelhetnel, hogy családba fogadás legyen és egy év múlva te lépsz is le, pl tovább tanulni és kolibs vagy munkssszallora ha nincs más.
12/32 anonim válasza:
A nevelőotthonok tele vannak bűnözőpalántákkal. Nem lenne ott jó helyed, de apádnál sincs.
Nem csak rokon, ismerős is lehet gyámod. Kevesebb, mint egy évròl van szó, ha jól értem. Gyámügynek is érdeke, hogy ne a rendszert terheld, meg ne terheljen téged a rendszer. Keress bárki nagykorút, aki arra a pár hoónapra elvállal hivatalosan. Jár nekik majd csalàdi pòtlèk, ès utàn kell jàrni, hogy mèg mi (esetleg apàdtòl gyerektartàs, nem biztos, meg àllami tàmogatàs van-e [hivatàsos nevelőszülőknek jàr, ilyen esetben nem biztos])
13/32 A kérdező kommentje:
Itt egy a gond hogy nem ismerek senki olyat aki el vállalna. És nincs is pofám senkit sem meg kérni rá.
okt. 29. 21:04
14/32 anonim válasza:
Nem tudom, pontosan mik az otthoni körülményeid, de jobban jársz, ha 18-ig kihúzod valahogy, és nagykorúként csinálsz, amit akarsz. Nincs kollégium a környékeden?
15/32 anonim válasza:
Érdemes lenne utánajárni (tanárodat megkérdezni), hogy sima kollégiumba be tudnál-e valahogy kerülni. Közeli rokon - tanár - iskolájában ezt szokták csinálni, ha valakinek otthon valami gáz van. Nyárra ugyan nem maradhat ott a gyerek, de volt, akinek sikerült akkorra is megoldani a szállását, mert a nevelőapja bántalmazta.
16/32 anonim válasza:
Nagykorúsíttatni kell magadat, 17 éves vagy, milyen nevelés? Elmész dolgozni és estin befejezed a sulit!
17/32 A kérdező kommentje:
Hát csak pár nap múlva leszek csak 17 az baj? Amúgy nem is tudtam hogy van ilyen nagykorúsági izé
okt. 30. 08:11
18/32 anonim válasza:
16 éves kortól lehet. Gyorsan intézd el gyámhivatalnál, diákmunkázz és tanulj estin!
19/32 anonim válasza:
16os és esti suli mellett nincs diákmeló ne beszélj butaságokat.
20/32 anonim válasza:
Vedd még egyszer sorra gondolatban a rokonaidat, hogy kihez tudnál menni. Családba fogadással jóval egyszerűbb. Vedd számításba, hogy apádnak ez esetben tartásdíjat kellene utánad fizetni a rokonnal, a családi pótlékot is ő kapná. Amíg középiskolába jársz, vélelmezik, hogy tartásra jogosult vagy, tehát nagykorúként is kapná utánad a rokonok mindkét összeget. Jó nem sok, de nem puszira kellene befogadni téged. Nagyjából a rezsidet fedezné, és kis részben a kajádat is. Ha kicsit diákmunkáznál mellette, zéróra ki lehetne hozni a rokonnál a költségeidet. Lehet itt szó nagynéniről, nagymamáról, stb. Vàllalhatsz nála egy kis besegítést is, ami neki nehezen megy, pl cipekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!