Mennyibe kerül ma egy átlagos 16 éves kamasz ruhatára (fiú/lány) évente?
Na nézzük, fiúnak
Átmeneti kabát, téli kabát, darabja 30-50k
Hosszúnadrág darabja 15-20k, ebből kell legalább kettő, rövidgatya darabja 8-10k, nyári gatya dettó, ebből sem árt több,
Póló, az nagykerből 1.5 legalább 6 darab, pár márkajelzéses, matricás 10k, alsogatya, zokni legalább 10 darab, zokni darabja kb 1k, gatya 2k
Ing 2 db vasalásmentes, darabja nagykerből is 10k
Öltöny 50k
Cipő, sportcipő jó ha abból is van kettő 30-40k, plusz egy alkalmi
Pulcsi abból is kettő, darabja 20k
Egyéb vackok, sál, sapka, fullcap 20k
De szerencsére nem kell ezeket évente újra venni egy 16 éves kölyöknek
Sok
Maga a Levis farmerek 50e Ft.
Air Jordan cipők 100e és még sorolhatnám
Szóval évi 600e elmegy a ruhákra.
11, röhej.
Nettó 1,5-et keresek és sose volt még 10 ezres pólóm, 50 ezres kabátom. Még a technikai sídzsekim, ami -15-ben is elég egy aláöltözővel, az se volt 30.
Lehet venni pólót 2500-ért és 30 000-ért is
Ez nem akkora talány
16, minek?
Túlzás egy növésben lévő gyereknek ennyiért venni. Meg csak 6 darabot? Inkább legyen több olcsó, mint ugyanazt a párat váltogatni. Sokkal igénytelenebb az, amikor minden ruhádat ismerik, mert márkásból csak annyit engedhetsz meg, mintha lenne 20, de nem úgy ismernek, mint a HT-s pólós srác.
szerintem ez a gyerektől is, hogy mennyire érdekli az outfitje.
Az én fiam 16 éves és ész nélkül költené a pénzt márkás ruhákra. Én nem vagyok hajlandó 70-80 ezret sem kiadni egy sneakerért, pedig ennél sokkal drágábbakért könyörgött. sajnos a média nagyon befolyásolja és a pénz értéket se tudja felfogni, mennyit kell ezért gürcölni.
Attól függ, hogy növi ki a cuccait, de évente kap 2-3 pár cipőt (max.30ezer/db), 6-8 farmert, 6-8 pulóver, 15-20 pólót, 1 átmeneti kabát, 2-3 szabadidőgatyát, 1 fürdőnadrág, 2-3 rövidnadrág, 1 ünnepi fehér ing, focihoz csuka, sportszár, kb. 10-15 alsónadrág, zoknik, télkabátot 2 évente , iskolatáskát szintén 2 évente, öv, ha kell, baseballsapka, sima sapka, kesztyű.
ez soknak tűnik, de még növésben van, meg sokat elnyúz, nem vigyáz rá. Van, hogy suli után ott marad focizni, nem öltözik át, elesik, szétszakad a nadrágja, vagy elmegy gördeszkázni ott szabja szét.
A kinőtt ruhákat öccse örökölje, így ő kevesebb újat kap
Nálunk kb. évi 500.000 Ft, de ezt a szülők, illetve a 4 nagyszülő adja össze, plusz a sulitól kapott ösztöndíjából ad bele a gyerek.
"hogy mennyire érdekli az outfitje. Az én fiam 16 éves és ész nélkül költené a pénzt márkás ruhákra. Én nem vagyok hajlandó 70-80 ezret sem kiadni egy sneakerért"
Hát, pedig ha így beszélsz, hogy outfit meg sneaker, azzal pont te tolod őt ilyen pretentious irányba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!