Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csak kíváncsi vagyok más...

Csak kíváncsi vagyok más véleményére is... Jogos ezért balhézni?

Figyelt kérdés

11 éves 147 cm magas fiunk kb két utcányit a kocsi első ülésén utazott apukám kocsijában városon belül. A férjem megtudta és óriási balhét csapott belőle hogy 150 cm alatt nem lehet az első ülésen utazni és apám veszélyeztette a gyerekünket.

Én csak pislogok azóta is, mindenem a gyerekem és tényleg féltem őt ha okom van rá, de most úgy érzem, hogy ez nem jogos, hanem a páromnak valami baja van édesapámmal... Ti kiakakadtatok volna? Veszélyeztetve volt a gyerek? Én vagyok hülye? 3 cm ennyire számít?

aug. 29. 21:51
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy egy kisvárosban lakunk, szóval nem is egy hatalmas forgalmú útvonalra kell gondolni.
aug. 29. 21:52
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, hogy a rendőr mérőszalaggal jár e szolgálatba, de én sem foglalkoztam ezzel. 140 valahány centi körül már elől ült.

Ha az öv nem a torkán megy keresztül, akkor rendben van.

Lehet apád vezetési stílusában nem bízik, és azért hátul biztonságosabban gondolja.

aug. 29. 21:58
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Nem jogos.

Itt a férjeddel van a gond. Két dologra tudok tippelni:

a) Amit te is írtál, hogy a párod utálja apádat és ez jött ki belőle.

b) A férjed kontrollmániás, és egyszerűen attól lett dühös, hogy ha ő valamit valahogy elgondol a családjával kapcsolatban, akkor más nem aszerint cselekszik.

Egyik se vet jó fényt a férjedre...

Egyébként, ha mondjuk rendőr megállította volna őket, ő sem foglalkozotott volna ezzel. Ha egy nyilvánvalóan alacsonyabb gyerek ült volna elöl, akkor szólt (adott esetben bírságolt) volna, de elhiheted, hogy nem mérte volna le centivel a 147 cm-es gyerekedet, hogy szabályosan ül-e elöl.

Mellesleg: ha gyerekülésben ül, akkor ülhet elöl. Mi pl. így csináljuk.

aug. 29. 22:01
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Az a 3 cm nem számít. Szerintem a férjednek az a baja, hogy még nem ugrotta meg lelkileg, hogy a fiatok már akkora, hogy lassan elől is ülhet. Nálunk apám sokkal hamarabb hagyott elől ülni (amikor már szabályos volt), anyám nehezebben fogadta el a változást és eleinte jobban izgult, amikor már vele utazva is elől ültem.
aug. 29. 22:11
 5/14 anonim ***** válasza:
28%

"de elhiheted, hogy nem mérte volna le centivel"

Nem is kell.

Ha a rendőr ránézésre úgy gondolja alacsonyabb, mérés nélkül büntethet.

aug. 29. 22:12
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Egyszeru.. szolni kell apukanak hogy ha legkozelebb viszi az unokat csak hatul utazhat addig meg Ti nem adtok ra engedelyt hogy elol ulhessen.. nyilvan nalatok csak hatul ulhet ezzel a papa felulbiralt titeket ugy erezheti a ferjed. En ennyivel lerendeznem. Ha tovabb fortyog ez a vita akkor a ferjemet megkerdeznem hogy van e esetleg mas problema is?
aug. 29. 22:33
 7/14 anonim ***** válasza:
39%

2!

170cm vagyok, 41 éves. Mégis a nyakamnál megy el az öv.

Akkor nem is ülhetnék előre? 🤣🤣🤣

aug. 29. 22:42
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
7-es, akkor ott valami nagyon rosszul van beállítva. 163 cm-es anyukámnak sem a nyakán megy át. A 170 cm nők között már magasnak számít!
aug. 29. 22:51
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

158 centi vagyok.

7. Gondolom nem érted milyen gyárilag hatalmas csöcsökkel lenni.(80F). Szerintem a 6-os is erre érti, hogy a nyakánál van a öv.

Az öv pont a mellemen lenne a jó helyen, ott vezetjük át, de nem tud, hiszen a mérettől felcsúszik a nyakhoz szinte. Mell alá lehúzva meg a hason van.

aug. 30. 06:19
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
Bocsi, 8-nak szólt.
aug. 30. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!