Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy nevelnéd meg a gyerekedet...

Hogy nevelnéd meg a gyerekedet, ha folyamatosan a szexuális magánéletedről kérdezősködik? Hogy hány évesen vesztetted el, hány partnerek volt eddig stb.

Figyelt kérdés
12 éves
aug. 26. 16:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
73%
Ó, már előre érzem, hogy kifogsz írni pár év múlva egy kérdést, hogy miért nem avat be a gyermeked az életébe és mit ronthattál el. Kérlek gyere majd vissza ehhez a kérdéshez és olvasd el amiket írtak előttem.
aug. 27. 00:36
 12/24 anonim ***** válasza:
19%

A gyerek nem felnőtt, nem azzal tartozik nekem, amivel én neki, nem olyanok a jogai, mint a felnőttnek. Nem kell azt csinálnom, mint neki, más szabályok vonatkoznak ránk.

Ez meg egy perverz kérdése, csak a hatalmas egyenlőségtől nem látjátok.

A jósolgató anonimak meg eddig mindig mellèlőttek, csak mikor visszanéztem, már senkit sem érdekelt és senki sem mondta volna, hogy bocsánat;) nem nagyon érdekel más véleménye, ha mégis, megkérdezem. Most nem tettem!

aug. 27. 06:49
 13/24 anonim ***** válasza:
19%

Kedves 9-es, te úgy érzed, beszámolási kötelezettséged van bárki felé, pláne a saját gyereked felé pl a szexuális partnered számát illetően? Tényleg. Nekem nincs.

1-es voltam.

aug. 27. 08:47
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem a 9-es vagyok, de szerintem senki sem "beszámolási kötelezettségként" tekint erre. Hanem egyenlő párbeszédként egy érdeklődő kamasz és az őt remélhetőleg pozitívan befolyásoló, védelmező felnőtt között. Nem kell részleteket elmondani neki, főleg ha zavaró, ez egy tökéletes pillanat arra, hogy megtanítsuk egymás határainak tiszteletére, de 12 évesen már nem 2, nem lehet vele úgy bánni, mint akinek semmi fogalma a világról. Nyilván azért kérdez ilyesmit, mert érdekli mi a "normális", mi az "elvárt", és inkább a szülei példájából tanuljon, mint a züllött életű nyolcadikosokéból vagy valamelyik valláskárosult osztálytársáéból. Van arany középút, és ha az ember azt szeretné, hogy ha kérdése van a gyereknek később is, akár intim és zavarbaejtő témában is, és azt fel merje tenni a szülőnek, aki remélhetőleg értelmesen tud rá válaszolni, akkor annak nem az a módja, hogy most, amikor kíváncsiskodik "megneveled" egy-két pofonnal meg szobafogsággal. Oké, hogy a gyereknek meg a felnőttnek mások a szabályok és a jogok meg a minden, nem egyenrangú a kettő, de alapvetően a cél az lenne, hogy a gyerekből egyszer kompetens felnőtt legyen, az meg nem lesz belőle mágikusan egyik napról a másikra a 18. napjára virradóan, ha egészen addig soha, egyszer nem kezelted legalább részben egyenrangú félként.
aug. 27. 08:57
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

Persze, általánosságban, mindig a korának megfelelően, beszélgetünk a szexről. Az én fiam már 16, de még mindig vannak olyan dolgok a fejében, amik nem fedik a valóságot, amikor ez felmerül, akkor tisztázzuk.

Ettől függetlenül, a saját szexuális életemről senkinek nem mesélek. A gyerekemnek főleg nem.

aug. 27. 09:03
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Örülnék hogy mer ilyenekről kérdezni. Amit el akarok mondani elmondanám, a többire meg megmondanm hogy magánügy, és nem szeretnék beszélni róla. Vagy azt mondanám amit akarom hogy gondoljon a dologról (pl ha több partnerem lett volna mint amit felnőtt fejjel ideálisnak tartok :D)

Semmiképpen nem büntetném. Szomorú hogy egyesek még mindig itt tartanak.

aug. 27. 10:23
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Nem tartozik rá a tiéd. Mint írtam, átlagot kell neki mondani, és te is átlagos vagy és meg kell tanulnia, hogy ilyenről nem beszélünk szülővel, és másokkal is csak nagyon megválogatva.

"mert érdekli mi a "normális", mi az "elvárt", és inkább a szülei példájából tanuljon, mint a züllött életű nyolcadikosokéból vagy valamelyik valláskárosult osztálytársáéból".. minek ehhez példa? Nem egy majom, aki utánoz, megmondod mennyi a normális, az átlag, az elvárt, és hogy te is benne vagy ebben. Te azt hiszed egy utánozós majom, aki lemásolja, hogyha te 15 évesen vesztetted el, ő is akkor fogja, vagy mi? 12 éves, gondolkozik. Egyszerűen túl személyes térre megy(bár ez nem valós kérdés, hanem perverz írta), ilyenkor meg kell neki mondani, hogy ez a FELNŐTTEK magánügye. A GYEREKEKRE más vonatkozik! NEM KELL a gyerekekre vonatkozó szabályok szerint élnünk, nem vagyunk egy szinten. Egy 12 évesnek ezt tudnia kell, és a legtöbb tudja is.

aug. 27. 11:29
 18/24 anonim ***** válasza:
85%
Csak sajnálni tudom az ilyen beszűkült agyú, középkori emberek gyerekeit, mint a 17-es. Viszont a válaszokból látszik, hogy hál’ istennek egyre kevesebb van belőlük.
aug. 27. 13:21
 19/24 anonim ***** válasza:
91%
#17, szerintem a szülői példa sokszor hitelesebb. Sokkal jobban beivódik, ha olyan valaki mondja, akivel szoros a kapcsolatod, megbízol benne, mintha mondjuk az iskolaorvos kezd el papolni róla. Szóval én biztos elmondanám, hogy az első partnerem miért nem volt a legjobb választás.
aug. 27. 13:38
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
18as, ezt nem tudom, honnan szedted, nálam kevesebb nyitott ember van szexuálisan, a gyerekem is már 6-7 évesen mindent tudott arról, ami őt érinti, és folyamatosan egyre többet tud. Egyszerűen csak nem vagyok a gyerekem barátja, hanem az anyja, és nem mondom el, ami nem érinti. ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszélek, nem magamról és megválogatom, mit mondok el, és mit nem. Ha akarom, megosztom, ha nem, nem, de nem kell elmondanom valamit, hogy ő is elmondja a dolgait. 12 éves, neki kötelező elmondania, vagy nem megy sehova. Nem képes megvédeni magát, kiállni magáért, amit elkövet mással(ha fiatalabb) az büntetendő is lehet, amit elkövet vele egy idősebb az meg pláne. NEKI NINCS magánélete, és nem tartozik rá az anyjáé. Az értelmes gyerek felszed minden infót és mérlegel, nem fogja azt csinálni, amit az apja/anyja, csak azért, mert ők csinálták, nem majmol, hanem mérlegeli, amiket hall, és mit tart hitelesnek. A más dolga meg nem tartozik rá, ezeket helyén kell kezelnie, nincs senkinek beszámolási kötelezettsége felé másik korosztályból, hogy elnyerje a bizalmát.
aug. 27. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!