Folyamatosan fáradt 12 éves? Valakinek hasonló?
Nem vérszegény, nem vashiány, a pajzsmirigy is rendben van. Ma voltunk vérvételen. Tökéletes a vérképe.
Ennek ellenére állandóan fáradt. Este már 8-kor lefekszik, van, hogy előbb is. Reggel 6:50-kor ébresztem.
Vitamint kap.
Mi lehet? A doki szerint tavaszi fáradtság. De már ősz óta tart nála.
Én hasonló vagyok, csak 41😁
Kamasz. Teljesen normális, dolgoznak a hormonok. Ha a vérkép rendben van, hagyd békén.
Lehetséges, hogy gond lehet az alvással. Elképzelhető, hogy nem alszik elég jól vagy nem kap elég mély alvást.
Lehet, hogy érdemes lenne kikérni egy gyermekpszichológus vagy pszichiáter véleményét is. Nem kizárható ugyanis, hogy pszichés okok állnak a fáradtság hátterében, például depresszió vagy szorongás. Az ilyen problémákhoz azonban más tünetek is társulhatnak, melyeket érdemes figyelni.
Az is elképzelhető, hogy a gyermeknek olyan betegsége van, ami nem derült ki a vérvétellel. Ha a fáradtság tartósan fennáll, akkor érdemes lehet további vizsgálatokat elvégezni, például ultrahangot, röntgent, CT-t vagy MRI-t.
Ha a vérkép rendben, én nem aggódnék, felesleges itt rémeket látni, mint ahogyan a kettes teszi. Se CT, se MRI se gyerekpszichológus nem kell, pláne pszichiáter :D
Igen, az lehet, hogy nem alszik eleget. Este - ha vannak neki, letenni a kütyüket és - aludjon 8 órát, sötétben. Egyen rendesen, mozogjon rendesen. Kamasz, folyton nő, persze hogy fáradt.
Van telefonja? Nem lehet, hogy alvas helyett azt nyomkodja?
Nincs tulterhelve? Mikor vegez a suliban? Jar kulonorakra? A tanulas hogy megy neki?
A latasa milyen? Az is okozhat faradtsagot, ha szemuveg kene.
Ahogy irjak a tobbiek, kamasz. Hormonok, novekedes.
En ennyi idos koromban hetvegenkent delutan 2 oraig aludtam elozo este 8-tol. Rengeteg alvast igenyeltem. Aztan kesopbb ez elmult.
Normalis, diplomas, egeszseges felnott lettem.
Amúgy is kellett vérképet nézni, mert állandó gyógyszert szed, ami miatt időnként néznek máj és vesefunkciót.
Nem telefonozik, a telefonja a nappaliban van. A szobájában nincs kütyü este. Meg eleve hétköznap amúgy sem használhatja.
Enni rengeteget eszik, bár mostanában nagyon kevés zöldséget vagy gyümölcsöt eszik.
Szemüvege van, de csak negyedes, nemrég csináltattuk neki.
De érdekes, mert hétvégén se alszik sokáig. Max 8-kor hétvégén is fent van.
De valószínűleg akkor tényleg életkori sajátosság. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!