Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy nevelnéd meg a gyerekedet...

Hogy nevelnéd meg a gyerekedet, ha folyamatosan a szexuális magánéletedről kérdezősködik? Hogy hány évesen vesztetted el, hány partnerek volt eddig stb.

Figyelt kérdés
12 éves
aug. 26. 16:46
A kérdező szavazást indított:
Megvernéd
Szobafogság
Mobilmegvonás
Semmi. Majd abbahagyja
28 szavazat
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
31%
Egyáltalán hogy jön ilyesmi szóba, hogy jut a gyereknek eszébe a szülei nemi életével kapcsolatban bármilyen kérdést feltenni??
aug. 26. 16:53
 2/24 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudod megmondani neki, hogy ez minden felnőtt magánügye?

Azt mondhatod, hogy te átlagosnak számítasz, de átlagban 16-22 éves kor közt vesztik el a szüzességüket, ebbe te is beletartozol, hogy normális olyan 30 éves korra a 3-30 partner, ebben benne vagy te is. Láttál már több dolgot, tapasztaltál dolgokat és tudod, neked mi a jó, és remélem majd ő is megismeri, hogy neki mi, de erről nem lehet beszélni családon belül túl részletesen, majd barátokkal beszélje ki a dolgot, te is így szoktad, meg a pároddal. Ez olyan, mint a kakilás, nem kérdezed meg, hogy kakiltál-e már 12 centiset, de mindenki csinálja és kb ugyanúgy, kevesen vannak, akik eltérnek az átlagtól.

Ha szerencséd van nevetni fog, és felfogja. Érdemes általánosságban perverzitásokról is beszélni, mert 14 éves korra már nagyon képben lesz és nem biztos, hogy helyes dolgok rögzülnek.

aug. 26. 16:55
 3/24 anonim ***** válasza:
5%
Amúgy bírom, hogy 12 évesen még gyerek, de másfél év múlva már dugható vagy lepacsiztok, ha szexelt..
aug. 26. 16:56
 4/24 anonim ***** válasza:
91%

Most nyilván a részleteket mellőzve én az őszinte beszélgetések híve vagyok. Azt, hogy hány évesen vesztettem el, hogy nem az apja volt az első partnerem, ilyesmit elmondanék neki, mert hasonló nyitottságot várok el tőle is. Gondolom azért kérdezgeti, mert kíváncsi, mert szeretne valami referenciát, mert nem tudja másképp kezdeményezni "a bizonyos" beszélgetést. Én örülnék neki, hogy vagyunk olyan viszonyban, hogy meg meri tőlem ezeket kérdezni, és nem akarnám titkolózással aláásni ezt a viszonyt, mert amikor pár év múlva fordul a kocka, és én szeretném, hogy beavasson az intim életébe (nyilván bizonyos mértékig) és megbízzon bennem, addigra már késő lesz.

Mondjuk büntetni a kíváncsiságért... Hát nem tudom, az én nevelési elveim nem ilyenek, de persze, lehet elítélni ezért. Nálunk a szex nem tabutéma, nyilván nem megyünk bele a heti hányszor-milyen pózban kérdésekbe, de azért nagy általánosságban igenis megválaszolnám ezeket a kérdéseket. Nyilván nincs is mit titkolnom vagy szégyellnem, szóval így könnyű, de én alapvetően nyitottan kezelem a témát.

aug. 26. 17:21
 5/24 anonim ***** válasza:
94%
Az alap dolgokat megválaszolnám. Ezek utàn mit lehet ,,folyamatosan" kérdezni? Ha egy szülő szeretné, hogy a gyereke nyíltan tudjon beszèlni vele erről a tèmàról, akkor valamilyen szinten a szülőnek is nyíltnak kell lennie.
aug. 26. 17:42
 6/24 anonim ***** válasza:
2%

Nem kell, a felnőttek és a gyerekek dolgai tök mások, más szabályok vonatkoznak rájuk.

Nem kell tudnia, hány partnerem volt, de neki el kell mondania, mikor veszti el a szüzességét(illetve szóljon előtte, ha úgy érzi, vagy utána kicsivel, hogy tudjam, a többi nem érdekel). A többit nekem sem kell tudnom, nem kell beszámolnia. Nem normális, hogy felhozza a szülő szexuális életét, 12 évesen tudnia kellene, hogy semmi köze hozzá. Általánosságban kell beszélni erről, és átadni az értékeket azzal, hogy kapcsolatban jobb szexelni olyannal, akit szeretünk, stb.

aug. 26. 18:21
 7/24 anonim ***** válasza:
96%
Biztos kicsit kínosan érezném magam először, de közben örülnék is, hogy erről a témáról egyáltalán akar velem beszélni. Ha olyat kérdez, amire nem szeretnék válaszolni, akkor ezt mondom. De azt simán elmondanám, hogy hány évesen volt az első szexuális kapcsolatom. Azt például nem, hogy milyen pózokban szoktunk szexelni az apukájával (de a szexpózokról általánosságban beszélgetnék vele, ha igényli). Remélem, hogy 12 évesen nem ez lesz a fő témája, de miután már nálunk is mindennapi téma volt az iskolában, inkább velem beszélje meg. Szerintem én felszedtem pár érzelmileg káros szexuális elképzelést az osztálytársaimtól, a gyerekemet ettől megóvnám, ha tudom. Inkább kérdezzen tőlem bármit.
aug. 26. 18:46
 8/24 anonim ***** válasza:
95%
De miért kéne megbüntetni? Megmondod neki, hogy ez neked sok, ne kérdezgessen.
aug. 26. 20:27
 9/24 anonim ***** válasza:
80%
Azt jó látni hogy vannak normálisan gondolkodó szülők, de szomorú hogy még mindig sokakban mélyen gyökeredzik az 1-es meg a 6-os féle mentalitás.
aug. 26. 21:27
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha számokat nem vagy képes neki mondani a múltból, ne várd el majd, hogy ő neveket mondjon neked az aktuális jelenből...
aug. 26. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!