14 éves fiút egyedül hagynátok éjszakára?
Felmerült, hogy elmennénk egy hosszú hétvégére a férjemmel, a gyerek nélkül. De aztán elvetettük. Ő örült volna neki, egyből hívta volna a haverokat, azt meg végképp nem akartuk, hogy felügyelet nélkül legyen a házunkban több 13-14 éves gyerek.
Úgyhogy jön velünk. Nagyon nem akart, de rábeszéltem. Egy gyermektelen ismerősöm meg egyből úgy reagált, hogy na, majd egyetemen is beköltözöl vele a kollégiumba?
De igen is ciki 14 évesen a családi a nyaralás, ha ő már nem igényli! 🤔
Gyerek függő! Ő inkább maradt volna a barátaival itthon... szerinted akkor most nem ciki inkább anyával elmenni fagyizgatni?
Engem otthon hagyhattak, mert nem bsztam át anyáékat.
Az öcsém viszont... na, ott volt balhé, ablak kitörés, meg ilyenek. "Elvileg" egyedül volt, mint mondta, gyakorlatilag meg pár haverral. Azt hittem, anyámék agyonütik (képletesen) - vagy őket a guta.
Az volt az első és utolsó ilyen, amíg otthon élt, nem maradhatott egyedül, mert durva bizalomeljátszás volt az az egy alkalom.
Mi 20 évesen is elmentünk apámmal nyaralni, mert élveztük a társaságát.
Egyébként utána néztem, a gyermekpszichológusok 16 évre teszik azt, hogy éjszakára is egyedül lehessen hagyni egy gyereket.
Múltkor átjött az egyik haverja, kitalálták, hogy másszanak fel a garázs tetejére. Annyira okos ötlet, még jó, hogy nem halt meg senki, de ácsot lehetett hívni kijavítani. Aztán persze mondogatta, hogy nem az ő ötlete volt.
Mondjuk mi is felmásztunk gyerekként a háztetőre, mondjuk 8 évesen. Azt hittem ennyi idősen már van annyi esze, hogy nem csinál ilyeneket. De sajnos nincs.
A haverokkal nyaralásról meg annyit, hogy majd ha lesz saját keresete, akkor elmehet több napra a saját pénzéből a haverokkal.
Az idén többször mentünk úgy strandra, hogy hívtuk egy haverját, hogy ne velem kelljen ott "fagyizgatni". Amit persze boldogan elfogad egyébként. Ennek a havernak a szülei is visszahívták, szóval kölcsönös. Szerintem bulizhat annyit, amennyi egy ennyi idős gyereknek jár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!