Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves fiút egyedül hagynátok...

14 éves fiút egyedül hagynátok éjszakára?

Figyelt kérdés

Felmerült, hogy elmennénk egy hosszú hétvégére a férjemmel, a gyerek nélkül. De aztán elvetettük. Ő örült volna neki, egyből hívta volna a haverokat, azt meg végképp nem akartuk, hogy felügyelet nélkül legyen a házunkban több 13-14 éves gyerek.

Úgyhogy jön velünk. Nagyon nem akart, de rábeszéltem. Egy gyermektelen ismerősöm meg egyből úgy reagált, hogy na, majd egyetemen is beköltözöl vele a kollégiumba?

aug. 24. 13:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
75%
Engem hagytak otthon 14 évesen, de én szabálykövető voltam, és nem jutott eszembe anyám engedélye nélkül tenni bármit is. Mivel a fiad beszámolt a szándékáról, hogy a barátaival bulizna, innentől neked kell eldöntened, megbízol-e benne annyira, hogy a tiltásodra hagyatkozz. Ha nem (és az eddigiek szerint nem) akkor jobb elvinni. Nem "ciki" egy 14 évesnek a családi nyaralás, egy 18 éves nagykorúnak már igen, ha ő nem akar menni. De a házatokban ekkor sincs joga bulit rendezni az engedélyetek nélkül, ahogy 28 évesen sincs.
aug. 24. 22:55
 22/34 anonim ***** válasza:
0%

De igen is ciki 14 évesen a családi a nyaralás, ha ő már nem igényli! 🤔

Gyerek függő! Ő inkább maradt volna a barátaival itthon... szerinted akkor most nem ciki inkább anyával elmenni fagyizgatni?

aug. 25. 07:58
 23/34 anonim ***** válasza:
66%
20as akkor a 14 éves felnőttnek legyen ciki anyu apu pénze is ha kell neki valami..
aug. 25. 08:32
 24/34 anonim ***** válasza:

Engem otthon hagyhattak, mert nem bsztam át anyáékat.

Az öcsém viszont... na, ott volt balhé, ablak kitörés, meg ilyenek. "Elvileg" egyedül volt, mint mondta, gyakorlatilag meg pár haverral. Azt hittem, anyámék agyonütik (képletesen) - vagy őket a guta.

Az volt az első és utolsó ilyen, amíg otthon élt, nem maradhatott egyedül, mert durva bizalomeljátszás volt az az egy alkalom.

aug. 25. 13:49
 25/34 anonim ***** válasza:
53%
20-as, egy 14 éves GYEREK még szép, hogy megy apával-anyával nyaralni, hogyha nyilvánvalóan megbízhatatlan. Ennyi.
aug. 25. 13:50
 26/34 A kérdező kommentje:

Mi 20 évesen is elmentünk apámmal nyaralni, mert élveztük a társaságát.

Egyébként utána néztem, a gyermekpszichológusok 16 évre teszik azt, hogy éjszakára is egyedül lehessen hagyni egy gyereket.

Múltkor átjött az egyik haverja, kitalálták, hogy másszanak fel a garázs tetejére. Annyira okos ötlet, még jó, hogy nem halt meg senki, de ácsot lehetett hívni kijavítani. Aztán persze mondogatta, hogy nem az ő ötlete volt.

Mondjuk mi is felmásztunk gyerekként a háztetőre, mondjuk 8 évesen. Azt hittem ennyi idősen már van annyi esze, hogy nem csinál ilyeneket. De sajnos nincs.

A haverokkal nyaralásról meg annyit, hogy majd ha lesz saját keresete, akkor elmehet több napra a saját pénzéből a haverokkal.

Az idén többször mentünk úgy strandra, hogy hívtuk egy haverját, hogy ne velem kelljen ott "fagyizgatni". Amit persze boldogan elfogad egyébként. Ennek a havernak a szülei is visszahívták, szóval kölcsönös. Szerintem bulizhat annyit, amennyi egy ennyi idős gyereknek jár.

aug. 25. 17:38
 27/34 anonim ***** válasza:
46%
Én egyedűl hagytam volna.max haverokat nem hívhatott volna át.előbb utóbb el kell kezdenie megtanulni neki is hogy attól mert egyedűl van attól még a ti szabályaitok érvényesek.max tovább nézi a tv-t,vagy elszív egy -két cigit.
aug. 25. 17:56
 28/34 A kérdező kommentje:
A cigi viszont biztos, hogy tilos, de őt az nem is érdekli. Inkább bombát gyűjtenek az erdőben, meg gyújtogatnak, meg felmásznak mindenre, ilyeneket szoktak csinálni.
aug. 25. 18:41
 29/34 anonim ***** válasza:
De miért is megbízhatatlan a fiú? Nem hazudott. Mondta hogy áthív pár havert. 14-15évesen már csajozni járnak. 🤨🤔
aug. 26. 07:19
 30/34 A kérdező kommentje:
Azért megbízhatatlan, mert hiába mondom neki, hogy ne csináljon valamit, ha nem látom, attól még csinálja. Azt hiszi, hogy a szabályokat csak akkor kell betartani, ha ott egy felnőtt. Azt sajnos még mindig nem érti, hogy a szabályok az ő védelmében vannak.
aug. 26. 12:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!