14 éves fiút egyedül hagynátok éjszakára?
Felmerült, hogy elmennénk egy hosszú hétvégére a férjemmel, a gyerek nélkül. De aztán elvetettük. Ő örült volna neki, egyből hívta volna a haverokat, azt meg végképp nem akartuk, hogy felügyelet nélkül legyen a házunkban több 13-14 éves gyerek.
Úgyhogy jön velünk. Nagyon nem akart, de rábeszéltem. Egy gyermektelen ismerősöm meg egyből úgy reagált, hogy na, majd egyetemen is beköltözöl vele a kollégiumba?
Nem, már nem élnek.
Még arra gondoltam, hogy megkérem a szomszédot, hogy kicsit menjen át hozzá. De mindegy, már lefoglaltuk a szállást, szóval jön velünk. Csak a kedves gyermektelen kollégám beszólása eléggé kiakasztott. Az a tanulság, hogy többet semmit nem mondok el neki.
Alapvetően magárahagynám.
De a kommentekben csöpögtetett infók alapján a tiéd felelőtlen és megbízhatatlan, szóval nem. A szomszédos ötlet meg eleve halvaszületett dolog. Vigyétek magatokkal, ennyi.
Én itthon hagynám a 13 éves adhd-s fiamat, de nála max annyi lenne a probléma, hogy pár napig egészsételen kaján élne, illetve kifulladásig számítógépezne. Ő teljesen megbízható, biztos, hogy semmi hülyeséget nem csinálna és nem is hívna át senkit. Nyáron egyszer voltunk hétvégén kettesben a párommal, akkor egyik éjszaka a nagyszülőknél aludt a fiam, mert a 17 éves nővére szervezett itthonra házibulit, amit ő nem bír elviselni. A másik éjszaka ketten aludtak itthon.
Ha megbízhatatlan lenne, természetesen nem hagynám itthon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!