Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves fiút egyedül hagynátok...

14 éves fiút egyedül hagynátok éjszakára?

Figyelt kérdés

Felmerült, hogy elmennénk egy hosszú hétvégére a férjemmel, a gyerek nélkül. De aztán elvetettük. Ő örült volna neki, egyből hívta volna a haverokat, azt meg végképp nem akartuk, hogy felügyelet nélkül legyen a házunkban több 13-14 éves gyerek.

Úgyhogy jön velünk. Nagyon nem akart, de rábeszéltem. Egy gyermektelen ismerősöm meg egyből úgy reagált, hogy na, majd egyetemen is beköltözöl vele a kollégiumba?

aug. 24. 13:53
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Az enyém adhd-s.
aug. 24. 15:32
 12/34 anonim válasza:
98%
Ezt is írhattad volna a kérdésben. Nagyszülőkhöz / más családtagokhoz addig nem tudod átvinni esetleg?
aug. 24. 15:51
 13/34 anonim ***** válasza:
20%
12es miért kéne átvinni bárkihez is? Had nyaraljon a gyerek még iskolakezdés előtt egy utolsót a szülőkkel.
aug. 24. 15:55
 14/34 A kérdező kommentje:

Nem, már nem élnek.

Még arra gondoltam, hogy megkérem a szomszédot, hogy kicsit menjen át hozzá. De mindegy, már lefoglaltuk a szállást, szóval jön velünk. Csak a kedves gyermektelen kollégám beszólása eléggé kiakasztott. Az a tanulság, hogy többet semmit nem mondok el neki.

aug. 24. 15:56
 15/34 anonim ***** válasza:
83%

Alapvetően magárahagynám.

De a kommentekben csöpögtetett infók alapján a tiéd felelőtlen és megbízhatatlan, szóval nem. A szomszédos ötlet meg eleve halvaszületett dolog. Vigyétek magatokkal, ennyi.

aug. 24. 16:31
 16/34 anonim ***** válasza:
97%

Én itthon hagynám a 13 éves adhd-s fiamat, de nála max annyi lenne a probléma, hogy pár napig egészsételen kaján élne, illetve kifulladásig számítógépezne. Ő teljesen megbízható, biztos, hogy semmi hülyeséget nem csinálna és nem is hívna át senkit. Nyáron egyszer voltunk hétvégén kettesben a párommal, akkor egyik éjszaka a nagyszülőknél aludt a fiam, mert a 17 éves nővére szervezett itthonra házibulit, amit ő nem bír elviselni. A másik éjszaka ketten aludtak itthon.

Ha megbízhatatlan lenne, természetesen nem hagynám itthon.

aug. 24. 16:50
 17/34 anonim ***** válasza:
58%
14 evest nem hagynek egyedül egy hosszú hétvégére még, akkor sem, ha értelmes, jól nevelt, szabalykoveto. Más mondjuk egy éjszakára, ha muszáj, de egy hosszú hétvége, ahogy benne is van a nevében, hosszú idő még egyedül egy majdnem gyereknek. Nem ugyanaz, mint a kollégium, ahol van másik 100 ember, meg felnőttek is. Bármi beuthet több nap alatt, mármint bármi baj, akár tuz üt ki, vagy ilyesmi, és akkor a kamasz egy kicsit visszavedlik gyerekke. Jól döntöttetek.
aug. 24. 16:50
 18/34 anonim ***** válasza:
81%
Nem. Egy 17 évest már igen...
aug. 24. 17:10
 19/34 anonim ***** válasza:
52%
Igy a baratokkal semmikepp.
aug. 24. 18:54
 20/34 anonim ***** válasza:
43%
Hát én nem tudom ti milyen burokban éltek, de 14 éves voltam épp amikor a bátyám már nem lakott otthon, az öcsém pedig elment anyukámékkal nyaralni, én már nem. 4nap 3éjszakát voltak oda, addig 2 másik barátnőm ott volt nálunk. Jókat ettünk, ittunk, filmeztünk, beszélgettünk. Azért 14 évesen kötelezni egy gyereket arra hogy menjen apával meg anyával nyaralni, szerintem elég ciki. 🤨🤔 amúgy meg naponta többször felhívod, esetleg videóhívás stb, és akkor máris hallod/látod mi történik körülötte.
aug. 24. 22:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!