11 éves fiam most megy felsőbe. Mennyi zsebpénzt adjak neki?
Nálunk ha kell valami akkor kér rá. Enni itthonról visz, ebédre be van fizetve, délután itthon eszik. Alapvető szükségleteit én fizetem. Van félretett pénze ünnepekből, de csak akkor költ belőle ha valamit nem akarok megvenni mert nem látom értelmét. De ez ritka, inkább pont hogy unszolni kell hogy vegyünk már valamit. De ez nyilván nem a ruha, tisztálkodás, étkezés kategória.
A mi családunkban sok rá a példa hogy felnőttként a pénz kezeléséhez az ég világon semmi köze a gyermekkori zsebpénzadásnak mikéntjéhez. Valaki vagy tud bánni vele, vagy nem.
Szerintem ez hülyeség. Inkább normális kaját csomagolnék neki, pénz meg nem kell. Minek. A sulis büfé pl full lehúzás. Az önállóság nem ezen múlik szerintem.
A fiam most megy hetedikbe, de nincs nála pénz. Csomagolok neki minden félét, szoktam csokit is, kekszet, szendvicset, gyümölcsöt. Ráadásul, a büfében is max szendvics van, alap, kakaós csiga, stb. Kétszer annyiért, mint a boltban, pedig ott se két ft már. ..
Ebédelni úgyis ebédel egy körül, és jön haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!