Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11 éves fiam most megy felsőbe...

11 éves fiam most megy felsőbe. Mennyi zsebpénzt adjak neki?

Figyelt kérdés
Eddig megvettem a reggeliét, vagy amire kellett neki adtam. Most hogy felsős lett, önellátóra szeretnénk átállítani. Tehát reggel bemegy kajáért. üdítőt, vizet, itthonról visz a kulacsában. A péksüti kb. 500 ft. Ezen felül az (ő szerinte járó ) szükségletekre mint fagyi, chips stb...mennyit adjunk naponta? Vagy heti pénzt adjunk? Hogy lenne könnyebb beosztani neki? Ti mennyit adtok és mikre?
aug. 21. 12:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk ha kell valami akkor kér rá. Enni itthonról visz, ebédre be van fizetve, délután itthon eszik. Alapvető szükségleteit én fizetem. Van félretett pénze ünnepekből, de csak akkor költ belőle ha valamit nem akarok megvenni mert nem látom értelmét. De ez ritka, inkább pont hogy unszolni kell hogy vegyünk már valamit. De ez nyilván nem a ruha, tisztálkodás, étkezés kategória.

A mi családunkban sok rá a példa hogy felnőttként a pénz kezeléséhez az ég világon semmi köze a gyermekkori zsebpénzadásnak mikéntjéhez. Valaki vagy tud bánni vele, vagy nem.

aug. 21. 14:05
 12/18 anonim válasza:
11%
Én adnék havi 50K-t
aug. 21. 16:13
 13/18 Andi80018 ***** válasza:
87%

Szerintem ez hülyeség. Inkább normális kaját csomagolnék neki, pénz meg nem kell. Minek. A sulis büfé pl full lehúzás. Az önállóság nem ezen múlik szerintem.

A fiam most megy hetedikbe, de nincs nála pénz. Csomagolok neki minden félét, szoktam csokit is, kekszet, szendvicset, gyümölcsöt. Ráadásul, a büfében is max szendvics van, alap, kakaós csiga, stb. Kétszer annyiért, mint a boltban, pedig ott se két ft már. ..

Ebédelni úgyis ebédel egy körül, és jön haza.

aug. 21. 16:54
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de amíg fagyira és chipsre költi, egy fillért sem adnék. A péksüti attól függ, pl mindennap fánk, kakaós csiga felejtős de pl tökmagos pogácsa, rozsos zsemle, tk szilvás croissant ha mellette kap gyümölcsöt, normális szendvicset, megfelő lehet.
aug. 21. 20:12
 15/18 anonim ***** válasza:
2%
Havi 50e.
aug. 22. 06:55
 16/18 anonim válasza:
0%
#12 vagyok. Miért kell lepontozni? Én annyit adok neki. Megérdemli. Semmilyen elkényeztetésről nincs szó
aug. 23. 17:29
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Kaja ,cigi,haverok.......
aug. 25. 13:04
 18/18 NPeti11 válasza:
Heti 5 ezer ft reális szerintem. Én ennyit adok. Ezen felül be van fizetve ebédre és csomagolok neki reggelente. Mindenre amire szüksége van azt megkapja, zsebpénzét meg arra költi amire akarja, persze mindig mondom neki spóroljon.
szept. 11. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!