11 éves fiam most megy felsőbe. Mennyi zsebpénzt adjak neki?
Eddig kapott zsebpénzt?
Ha igen, akkor ezt egészítsd ki azzal az összeggel, amibe a tízórai/uzsonna kerül.
Eleve napi szinten elég káros a péksütemény és nem is laktató.
A péksüti kb. 500 ft. Ezen felül az (ő szerinte járó ) szükségletekre mint fagyi, chips stb...mennyit adjunk naponta?
Naponta fagyi és chips is eléggé káros. Én erre biztos nem adnék napi szinten pénzt a gyereknek, hiába magyarázza azt, hogy neki a szükségletei.
Pakolnék neki naponta 2 szendvicset meg innivalót(néha mehetne péksüti is mondjuk heti 1x) pénzt meg akkor adnék, ha a barátaival valami programot csinál suli után. Ekkora gyereknek még felesleges napi szinten pénzt adni, főleg ilyen hülyeségekre. Ezzel semmit nem tanul meg.
- Milyen suli? Sok a pénzes gyerek, vagy a zsaroló C?
- Van, hogy TAXI-ra is kell költenie?
- Csajt miből hívja meg, ha nem kap lóvét?
- Hogy álltok lóvéval?
- Én a telefonos..., ja, telefonja nem lehet. :(
2000/nap. + Mindig legyen nála 10000 tartalék! Pl.: buszjegy, TAXI, csajnak fagyira, gumira, cigire, ...
Hát ez alapján egy ezrest számolnék naponta és egy-két hetit egyszerre adnék neki oda. Én anno így kaptam. Megtanított beosztani. Ha nem sikerült, sosem kaptam pótlást, csinálhattam magamnak az otthoni alapanyagokból szendvicset.
Ha moziba akartam menni, azt is a zsebpénzemből kellett összespórolni, így mindjárt nem volt olyan fontos a fagyi, csoki, chips. Kb. az arányok is hasonlóak voltak. Most ha el akar menni moziba a barátaival, enni egy popcornt, mit tudom én, kell neki 5000 forint, vagyis két hét alatt tudja összespórolni, ha a reggelijén kívül nem költ másra. De én meghagynám neki azt a lehetőséget is, hogy a péksütike helyett felfedezze, hogy tud magának otthon is reggelit készíteni és így egy hét alatt is megvan az a mozi. :)
reggeliJét, nem "reggeliét"
Milyen szülő vagy te, hogy nem bírsz neki egy szendvicset csinálni? Inkább egye az egészségtelen szarokat, mindezt 11 évesen. Meg legyen "önellátó". Állást ne vállaljon szerencsétlen gyerek? Ha már neki köszönhetitek a csokot, a minimumot tegyétek már meg csóri gyerekért!
Amúgy miért lenne kötelező zsebpénzt adni? Csak el fogja narkózni.
Ilyen korú a gyerekem. Heti 5000ft-ot fogunk adni. Az apjával elváltunk, nála volt 6 hetet, kapott pénzt, ezt nem vettem el. Úgy beszéltük meg, hogy a kirándulásokra ebből fog vinni.
Mi is eszünk péksütit, fagyit, meg chipset.
Vizet meg teát itthonról visz, meg van egy 3rekeszes ételhodozója, abba teszek 1 szendvicset, 1 rekeszbe gyümölcsöt, 1 rekeszbe muffint, vagy kosárka sütit (ezeket együtt sütjük hétvégén).
7 éves korától van zsebpénze
Napi 1000 ft. De én minden reggel csomagolok valami szendvicset, tortillat, pizza ami éppen van otthon. + Gyümölcs és egy nasi. Ami általában cini minis szelet vagy az a gyümis csiga tekercs.
A pénzt mi megbeszéltük, hogy szeretné, ő naponta kérte és a nap végén elrakja perselybe. Ritkán fagyiznak a barátokkal vagy hambiznak.
Ha nem tudnék csomagolni neki akkor kb 1500at adnék.
"...az (ő szerinte járó ) szükségletekre..."
Nos, se a chips, se a fagyi, nem szükséglet. Ha így all hozzá, akkor konkrétan nálam 0 forint lenne a zsebpénze, szendvicset is itthonról vinne.
Normális hozzá állással heti 5e lenne, hetente kapná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!