Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért féltik annyira a szülők...

Miért féltik annyira a szülők a gyereküket a szüzesség elvesztésétől?

Figyelt kérdés
aug. 18. 23:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Mert vannak veszélyei. Például marha rossz élmény marad, vagy terhes lesz a nő.
aug. 18. 23:23
 2/14 anonim ***** válasza:
5%
Általában azt akarják, hogy házasságik azok maradjanak
aug. 18. 23:39
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Nekem még kicsi a gyerekem (2 éves kisfiú), de én nem szeretném, ha neki a szex semmit nem jelentene, csak puszta kielégülést, egy strigulát.

A mai fiataloknál egyre nagyobb divat szexelni futószalagon, szerelem nélkül, nem szeretném, ha a fiam már fiatalon kiégne.

Pusztán ezért remélem, hogy minél később lesz túl az elsőn, hátha addigra kicsit felnő szellemileg is, nem csak testileg.

És persze az sem dobna fel, ha összeszedne valami betegséget, vagy esetleg unokával lepnének meg...

aug. 19. 00:05
 4/14 anonim válasza:
72%

Sok kultúrában és vallásban fontos és érzékeny téma.

Aggodalmak: a gyerek személyes biztonsága és egészsége, a lelki és érzelmi fejlődése, a családi értékek és hagyományok átadása. A szülők gyakran aggódnak azért, hogy a gyerekük túl fiatal és tapasztalatlan ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzon a szexuális életével kapcsolatban, és esetlegesen kockázatos vagy káros helyzetbe kerülhet.

Emellett gyakran szeretnék megóvni a gyereküket a lelki és érzelmi sérülésektől, amiket a korai szexuális kapcsolatok vagy a szüzesség elvesztése okozhat.

aug. 19. 00:22
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
4 ez miért ennyire chatgpt válasz?
aug. 19. 01:18
 6/14 anonim válasza:
42%
#5 Mert részletesen, vázlatszerűen fogalmaztam.🤷🏼‍♀️ (az átláthatóság kedvéért)
aug. 19. 04:30
 7/14 anonim válasza:
40%

Az is szerepet játszhat, hogy sok embernek a szex egy tabu téma és a felnőttek világával kötik össze.

Tehát a gyereküket a sajátjuknak akarják tartani, a nemi élet elkezdése pedig egy lépcsőfokkal távolabb van az otthoni fészektől a felnőttkor felé, közeledve az önálló élethez.

Tudat alatt félnek, hogy elvesztik, felnő a gyerek - és ha a szülők kevésbé nyíltak/hagyományőrzők/vallásosak akkor úgy is tekinthetnek rá, hogy “mocskosabb”, nem az a kisgyerek, akit nemrég még pelenkázni kellett.

aug. 19. 04:38
 8/14 anonim ***** válasza:
94%

Mert a későbbi boldog nemi életre vonatkozóan sokat számít, hogy mikor, kivel és hogy történik az első. Legalábbis lánynál, arról van tapasztalatom.

Szeretném, ha éretten veszítené el, amikor már a saját testét rendesen ismeri, tudja, hogy neki mi a jó, mert akkor nem megy bele hülyeségbe. Legalábbis kisebb eséllyel.

Én elcs....tem. Nem megfelelő emberrel, külső nyomásra, rossz tapasztalat volt, sok idő volt kiheverni.

aug. 19. 08:26
 9/14 Derjaderja ***** válasza:
70%

Nekem az a tapasztalatom, hogy a lányoknak sokkal kevésbé sürgős ez a dolog, nekik a másik személye, kézfogás, beszélgetés fontos.

A férfiak, fiúk egy része két mellet meg egy lyukat lát bennünk, ha meg leamortizálódunk, akkor háztartávezetőt.

Én azt szeretném hogy a lányom ne "beadja a derekát" egy kanos fickónak (ami egy pszichés presszióval kivitelezett némi erőszak), hanem tényleg egy olyan fiúval legyen, aki őt szereti, választotta és adják meg az elég lassú tempót a feloldódásnak stb.

Emellett szexelni szerintem azért kell házasság előtt, hogy ne a nászéjszakán érjen kellemetlen meglepetés. Jogos hogy keressük életünk párját, pár partnerváltás belefér egy élet során ha indokolt, de ezt az öncélú kapcsolatos testiséget én nem pártolom, és híre is megy ha egy lány könnyüvérü.

aug. 19. 09:37
 10/14 Derjaderja ***** válasza:
81%
Futó kapcsolatos testiség - bocs.
aug. 19. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!