12 évesen 85 kg fiúnak súlyos/extrém elhízás, mennyire károsítja az egészségét?
Figyelt kérdés
Rokon vagyok, nem szülő. Semmilyen betegsége nincs,csak kütyüfüggő és lusta. De nem akarnám,hogy beteg legyen...Sajnálom.aug. 15. 18:28
1/25 anonim válasza:
Majd az orvos beutalja kibmvizsgálásra a kórházba a 8. Osztályos vizsgálaton.
2/25 A kérdező kommentje:
6.-ba megy. Az még 2 év...
aug. 15. 18:44
3/25 anonim válasza:
Tudok extrémebbet. 12 éves 100 fölött. Én is sajnálom nagyon, de mivel nem vagyok a szülője semmit nem tudok tenni, nem én táplálom vagyok vele, távol is vagyok. Sajnos ez patt helyzet.
4/25 anonim válasza:
Magasságtól és izomtömegtől is függ, de csak a kort írva daginak hangzik. Így, hogy nem vagy szülője, nem látsz bele, nem tudhatod mi okozza.
5/25 anonim válasza:
Ne kort írjál, hanem magasságot.
Így ennyiből még kifejezetten vékony is lehet... Főleg, mikor látom a boltban a gyerekrészlegen, hogy mekkora ruhák vannak a 13-14 éveseknél.
6/25 anonim válasza:
Magasságtól függ, egy 12 éves lehet 170 cm felett, akkor se kevés a 85 kg, de nem is extrém, főleg ha sportol is esetleg.
7/25 anonim válasza:
Ismerek 165 cm es 12 evest, ha meg iznos is akkor teljesen jo a sulya.
8/25 A kérdező kommentje:
Sajnos nem izmos. Évek óta csak kütyüzik. Csak tesiórán mozog. Nem sportol, otthon nem mozog semmit. Abszolút. Még az udvarra se megy ki szinte.
aug. 15. 20:29
9/25 anonim válasza:
8
Ne próbáld rákenni a gyerekre a valós vagy elképzelt súlyfeleslegének okát. Én sem mozogtam tornaórán kívül, mégis stabilan 56 kg voltam 156 centis lányként (úgy hogy már egy átlagos mellméret is megvolt). 8.-ban, mikor a tengeri táborban begyulladt a fogínyem, s alig tudtam enni, lementem 50 kg-ra.
Nem kéne tömni szerencsétlen gyereket, rászoktatni a nasira, meg olyanokat csinálni hogy "addig fel nem kelsz az asztaltól, amíg meg nem eszed".
10/25 anonim válasza:
Akkor hatodikban is be fogják utalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!