Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Meddig engedjem a gyerekemnek,...

Meddig engedjem a gyerekemnek, hogy kapcsolata legyen?

Figyelt kérdés

Van egy 13 éves lányom. 5 éves korában "összejött" egy ovistársával. Aztán együtt mentek általánosba is, és amióta felvették a lányomat nyolcosztályos gimibe, azóta is találkoznak rendszeresen, mert ugyanoda járnak heti 3× úszni. Ráadasul manapság már külön programokon is találkoznak (fagyizás, mozi).

Amikor kicsi volt, egyáltalán nem zavart hogy fogták egymás kezét meg csókolóztak, mivel nekem is volt kisgyerekkori kapcsolatom. Viszont nekem az fél év után véget ért egy vitával, és nem tartott 8 évig. És egyre jobban félek, hogy az egyik találkozás után több is lesz, és nem akarom hogy a 13 éves lányom szexeljen. Szerintetek meddig engedjem még ezt a kapcsolatot?

aug. 13. 20:33
A kérdező szavazást indított:
Szakítsanak most! 13 évesen ne legyen már kapcsolata, mert az nem csak puszipuszi
Egy kicsit még had járjanak együtt, de 15 körül már ne, mert akkor tuti szex lesz
Had járjanak amíg akarnak
55 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Nem eltiltani kéne, hanem megtanítani a felelősségteljes szexuális életre. Amúgy is hiába mondod, hogy szakítsanak, megoldják a találkozást, csak cserébe megtanul a lányod hazudni neked. Nem ennyire kontrollmániás szülőnek lenni.
aug. 13. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha szexelni akarnak, úgyis fognak, hiába tiltod. Inkább kösd a lelkére, hogy védekezzen.
aug. 13. 20:43
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Már megint egy olyan kérdés, hogy valakinek gyerekkora óta "kapcsolata" van? :D csak most nem 10, hanem 5 éves. Egyre jobb 😂 a következő kérdés arról fog szólni, hogy a szuloszoban ismerkedett meg két csecsemő, és azóta is tart a szerelem?🥲
aug. 13. 20:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem a problémádat... Sztem Ő az a fiú, aki nem 1 éjszakára szeretné a lányodat... semmikép eltiltani... (semmi értelme nem lenne, csak hazudnának) 8 éve kitart mellette... ha esetleg lesz szex, ő az a fiú, aki oda fog figyelni a lányodra minden szempontból... szerintem...
aug. 13. 20:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem eltiltani kell, hanem felvilágosítást! És javaslom, hogy fordulj egy pszichológushoz. Nagyon úgy tűnik nagyon ragaszkodsz hozzá, de ez az élet rendje, főleg egy olyan fiú, akit ennyi ideje ismer. Örülnék neki, hogy nem egy vadidegennel áll össze.
aug. 13. 21:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1000 éve ismerik egymást basszus! Miért próbálnád megakadályozni, hogy együtt legyenek? Nekem is van egy gyerekkori, ellenkező nemű barátom, baromi sokat hozzá tud tenni az ember életéhez egy ilyen kapcsolat. Igaz, mi sosem szexeltünk mert kb olyan, mintha testvérek lennénk. Lehet a lányodnál is ez van.

Ha meg nem, akkor te vagy az anyja, világosítsd fel a védekezésről!

aug. 13. 21:48
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

A lányod nem a te tulajdonod.

Annyira gyűlölöm az ilyen szülőket, aztán ti csodálkoztok a legjobban, hogy amint tud, elhúz otthonról a gyerek, mert megeszitek az életüket. Neked örülnöd kellene, hogy van valaki az életében, aki régóta a társa a felnőtté válás közben, te meg azon agyalsz, hogy mikor kezdd el tiltani... feküdnj hanyatt és köpj egyet. Elmagyarázni kellene neki, hogy ésszel dugjon, de az már nem oké, mert akkor egy pillanatra modern, mégis felelősségteljes szülővé kellene változnod, ami nem megy.

aug. 13. 22:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Beszélj vele a védekezésről ha ennyire félsz. Szülőként az a feladatod.
aug. 13. 23:14
 9/10 anonim ***** válasza:
89%

Hát az biztos, hogy ez kicsit fura, de én semmiképpen sem tiltanám meg. Egyrészt mert a kamaszok a tiltásra szarul reagálnak, másrészt pedig mert még mindig jobb, ha úgy csinálja, hogy beavat téged mintsem titokban. Amúgy meg a felvilágosítás tényleg jó ötlet.

Egyébként szerintem te jelenleg jobb helyzetben vagy mint más anya, hiszen a lányod ha szexel (mégpedig aki szexelni akar az akkor is szexelni fog, ha éppen nincsen óvoda óta barátja, meg ha a szülei megtiltják), akkor legalább olyannal teszi, akit ismer, szeret és akiben megbízik. Még ha ez nem is igazi szerelem, mert hát tudjuk, hogy nem az, de később válhat azzá, ha felnőnek. Mondjuk jellemzőbb, hogy szétmennek majd, mert sokat fognak változni az évek során, de legyen ez a jövő problémája. Szakítás is kell az egészséges fejlődéshez.

aug. 15. 11:34
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ezt kisebb korban kellett volna rendezni. Elmondani, hogy kicsi még, ráér fiúzni ha nagy lesz. Most gyerek, az a dolga hogy játszon.

Nálam az óvodás és kisiskolás szerelem sem a csókolózást és kézenfogást jelenti. Hanem kimerül plátói kapcsolatban. Én már akkor eltereltem, lebeszéltem volna róla.

aug. 15. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!