Szülők, akiknél már kirepült, vagy legalábbis ha otthon lakik, legalább egyetemista korú a gyerek? Igaz volt, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?
4
A balesetre a legrizikósabb kor a 4 éves kor. Igen, nem fullad bele részegen a Tiszába, hanem csak a kerti medencébe fog, ha 5 percig nem figyelsz rá...
3-asnak. A 7.5 éves gyerek nem felnőtt. Össze sem hasonlítható a kettő. Nekem is a 6 évessel könnyebb, mint a 1.5 évessel, de mégis a legnehezebb a legnagyobb gyerekkel.
A legnagyobb már mindent "jobban" tud, mint mi. Már nem csinálja, amit mi szeretnénk. Sokszor nem hallgat ránk. Elmegy koncertre vagy a Balatonra és nem veszi fel a telefont. Aggódás, hogy mi lehet vele. Hiába beszéljük meg százszor, hogy mindig jelentkezik. Akkor a továbbtanulási nehézség, rossz társaság, munkahely keresés. Nagyon sok dolog van.
1#
Babyboom!
A 7,5 éves nem egyetemista korú, de ne zavarjon. Gyakorolni kellene az értelmező olvasast.
8-as válaszoló, értelmeztem, csak én ebben nem hiszek hogy kisgyerek kis gond nagy gyerek nagy gond.Ha valaki a felnőtt huszonéves egyetemista gyerekére gondként tekint(és helyette akar dönteni,élni), ott már súlyos leválási gondok vannak.Nem kell a felnőtt huszonéves gyerek életébe belepo...fázni,meg utasítgatni,írányítgatni, hanem hagyni kell tapasztalni.Ettől független egy szülő élete végéig fog aggódni a gyerekéért.Mert 60 évesen is a gyereke.
Anyám ilyen,hogy a mai napig gondként tekint ránk,én 48 leszek, családos anya vagyok, a tesóm 42, 1 gyerekkel,és anyánk egy emberi roncs,meg hogy mi milyen hálátlanok vagyunk, hogy nem úgy éljük az életünket ahogy szerinte kell,illetve mindenbe bele akarna szólni,megoldani,fontoskodni.
És önhibájukból,és önhibájukon kívül is ezrével halnak meg naponta az emberek, ami hatalmas tragédia, senki sem akarja ezt.De az élettől nem zárhatjuk el.Felnőnek, fognak hozni saját döntéseket,jót és rosszat is.Mint ahogy mindenki.Ez az élet rendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!