Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennél, ha a 14 éves fiad...

Mit tennél, ha a 14 éves fiad óvszert kérne egyszercsak tőled?

Figyelt kérdés
júl. 17. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Adnék neki, jobb, mintha bejelenti, hogy a barátnöje terhes, én meg fizethetem a gyerektartást, amíg neki lesz elég joövedelme ahhoz, hogy ö fizesse tovább.
júl. 17. 13:24
 2/9 anonim ***** válasza:
97%

Adnék neki és megmondanám, hogy ésszel használja.

De 14 évesnek alapból adnék zsebpénzt, hogy ne nekem kelljen gumira kéregetnie.

júl. 17. 13:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Adok neki
júl. 17. 13:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
simán adnék neki.
júl. 17. 14:55
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

Adnek

De leulnek vele atbeszelni h gyerekfejjel hova akar dugni meg???

júl. 17. 18:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Örülnék, hogy ilyen fiatalon gondol a védekezésre.
júl. 17. 19:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Elmennék venni, mert nem tartunk itthon.
júl. 18. 08:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én vettem neki, amikor 13 éves volt. Elmagyaráztam neki, hogy úgy gondolom, még nincs rá szüksége, de nem szeretném, ha bármikor kellemetlen helyzetbe kerülne. Beszéltem neki a nem kívánt terhességről, nemi betegségekről. Megkértem, hogy szóljon, ha kifogyott, kérdés nélkül veszek neki.
aug. 13. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:

8-as hm, azért az óvszernek is van szavatossága, szóval felvilágosító óra után nem biztos hogy rábíznék egy dobozzal.

Én nőként is őszintén elbeszélgetnék a fiammal (még nem tart ott), eleve nem hagynám a dolgot az iskolára. Leginkább a női oldalról tudatosítanám. Hogy mindig, "minden" körülmények között óvszert kell használni addig, amíg nem elég felnőtt a feladathoz, hogy egy gyermeket felneveljen. (Aztán ha eljut oda, megtanulja, hogy a baràtnője dönthet a tabletta mellett is, de addig ne ez legyen a fejében).

Nem számítana, ha kínosnak érezné, vagy azt mondaná, hogy "anya én ezt már tudom". Ami fontos, hogy az első alkalom előtt tanulja meg feltenni. Igen, nem bonyolult, de mi nők sem tudjuk a női higiéniai terméket azonnal jól használni/felhelyezni.

És elképesztően kínos volt utólag rájönni pl: arra, hogy van éjszakai betét is, ami elég nagy ahhoz, hogy elkerüljük a vèrtócsákat.

Férfiaknál a méret is fontos tényező, ezt ha nem is az anya, de az apa beszélje meg a fiával. Férjemnek XL-es a mérete. Ha bemegy egy random boltba nem talál ilyet, nem is értem egyébként, mert a drogériák sem teremnek minden sarkon hiába jó az átlag a többségnek. Úgyhogy szegény férjem egyébként szégyenlősen élte meg a dolgot, későn is veszítette el, mert félt attól, hogy mit reagálna erre egy szűz nő, akinek a kelleténél nagyobb fájdalmat okozhat ezzel. Szóval nagyon sok félelem van az emberekben erre vonatkozólag.

aug. 14. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!