Autizmust nem kisgyermek korban hogy lehet kivizsgáltatni?
Akár magánban, akár államiban, de hogyan, hol lehet elindítani a folyamatot?
Kamaszként, vagy felnőttként akár.
Hivatalosan csak az Autizmus Alapítvány diagnosztizálhat. Náluk, ha jól tudom, jelenleg nincs mód első vizsgálatra jelentkezni a túlterheltség miatt.
De irányadónak addig is elmehetsz egy pszichiáterhez, lehetőleg olyanhoz, aki ért ehhez a területhez. Ő diagnosztizálni nem fog tudni, de egy iránymutatást igen, hogy valóban van-e esély az autizmusra vagy valami teljesen másra utalnak a tünetek.
A konkrét helyzet, amiért felmerült:
Pár éve kiderült, hogy az egyik szülőm és a testvére, valamint az ő gyerekei is asperger-szindrómások, valamint az is kiderült, hogy az egyik nagyszülőmtől öröklődött.
Akkoriban nem igazán érdekelt (bár mindig is voltak érdekes dolgok, a szociális kapcsolódásom különösen problémás.)
Viszont nekem is vannak gyerekeim, és egyiküknél erősen gyanakszom, ezért gondoltam magamat és őt ezirányban kivizsgáltatni.
Neked gondolom, javított az életminőségeden, hogy ezt az abszolút irreleváns választ (ami amúgy kérdés) ideírhattad...
Eddig mind azt tanácsolta, keressük fel az Autizmus Alapítványt, amit a #3 válaszoló leírt, hogy kb esélytelen.
De figyelni fogom az oldalt, hátha egyszer eltűnik a kiírás...
Az Auzizmus Alapítványt javaslom én is, 22 éves lanyom bő egy évvel ezelőtt kapott diagnózist. Jelenleg valóban nem tudnak új jelentkezőket fogadni, de addig is érdemes kitölteni a honlapjukról letölthető több mint 40 oldalas kérdőívet és elkezdeni dolgozni rajta. Nekünk hetekbe telt, míg a családdal együtt felidéztük a lányom gyerekkorát, az akkor apróságnak tűnő tüneteket, a furcsaságait. Ezzel is időt nyertek. Az alapítványt addig is felhívhatod, nagyon kedvesek, segítőkészek. A felnőtt eseteket kúlön várólistán kezelik, úgy tudom, nem a gyerekekkel együtt, és szerintem felnőttből kevesebb is van a várólistán.
Off: aki az Autizmus Alapítványt korrekt módon javasló válaszadót lepontozta, vajon miért tette?!
Neked is köszönöm!
(Nem tudom, ki volt, és miért.
Én az #5-ön kívül felplontoztam mindenkit.)
de komolyan mi értelme felnőtt embereket behurcolni kivizsgálásra, ha ezzel éppen a kiszűrendő gyerekek elől veszitek el az időt? ha 22 éves, már nem tökmindegy, vagy felnevelted tisztességes emberré, vagy papír nélkül is bemagyaráztad neki, hogy ő a legfontosabb, mindenkin felülálló félisten, de akkor meg papír ide vagy oda, mindenki rühellni fogja a felnőtt világban... gyerekként még értem, hogy haladék a speciális papír a valóság előtt, de felnőttként tényleg minek.
ötösnél a pont, az életminőségen a tisztességes, következetes nevelés javít, nem a kifogáskeresés/gyártás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!