Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15 éves lány éjfél után...

Bálvány kérdése:

15 éves lány éjfél után fesztiválon bulizhat?

Figyelt kérdés
Hát az én koromban ilyen nem volt. Szüleimnek felvetni sem mertem ennek lehetőségét, ha mégis vitatémává tettem volna, két pofonnal rövidrezárták volna az ügyet. Ma ha odacsapsz, már az ajtón kopogtat a gyermekvédelem és mehetsz a sittre. De hol vannak a gyermekvédők, amikor ezek a tinik az éjszakában bóklásznak? Éjfél után egy fesztivál örző-védő szolgálata miért nem küldi őket haza rendőrökkel? Addig mindenki okos és megengedő, amig a gyerek gond nélkül hazajut a szórakozóhelyről. De ha rosszul alakul az este és kékfényes műsor lesz belőle, akkor mindenki azülőt okolja, hogy ezt miként engedhette meg! A szülő pedig széttárja a karját és kérdezi, hogy mégis milyen eszközei lettek volna ennek megakadályozására?

2024. ápr. 24. 17:28
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
#20 Azért ha a szórakozóhelyekről 22 óra után hazaküldenék/kitiltanák a nyilvánvalóan kiskorúakat, az nevelés és bűnmegelőzés szempontjából egyértelműen előnyös lenne.
2024. ápr. 27. 17:50
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy vannak ilyen helyek, pl én most megyek majd nemsokára a Budapest Parkba koncertre, és ott elvileg a koncert végeztével a 18 év alattiaknak csókolom van, csak a felettiek maradhatnak a későbbi "bulira". Szóval vannak ilyen helyek is.

Ettől függetlenül ne tévesszen ez meg, engem már támadtak meg fényes nappal is teljesen normális, átlagos környéken, csak az mentett meg, hogy a közelben volt egy Meki, ahova gyorsan be tudtam szaladni. Ha megbízható barátnőkkel megy, akkor szerintem nem ördögtől való, hogy tovább maradjon valaki. Ha meg, ahogy igazad van, csak megfelelési kényszerről van szó, akkor hagyd, hogy 1-2x kiadja magából ezt az élményt, aztán máskor már magától jönne haza hamarabb, mert látja, hogy annyit nem ad hozzá az élményhez, ha csak és kizárólag mások miatt erőlteti magára a bulikázást egy ponton túl. Neki is meg kell tanulnia a határait és a saját akaratát képviselni, és ennél nincs jobb ösztönző, mint egy-egy negatívabb élmény.

2024. ápr. 27. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!