Megtanítanátok ez esetben begyújtani a kamasz gyerekedet, vagy inkább olajradiátort vennél?
11est mért kell lepontozni?
én normálisan felszerelt lakóhelyet szereztem volna a helyedben, de ha már muszáj, legalább a biztonságtechnikai részét próbáld meg igénybe venni a huszonegyedik századnak...
Nálunk édesapja megmutatta neki párszor hogyan kell, elmondta neki részletesen az apróbb "trükköket" (mekkora fa, ebből mennyi, gyújtósból-újságpapírból pontosan mennyi és milyen időközönként kell rakni stb.)
13 éves volt ekkor, ügyesen megtanulta, először felügyelettel, utána csinálta is egyedül párszor ha ő ért haza korábban.
#15, nem tom, szerintem az nem annyira életszerű, hogy a kazánházban súlyos vagy pláne halálos szénmonoxid mérgezést kapj. Az - legalábbis én úgy tudom - úgy szokott kialakulni, hogy ücsörögsz vagy pláne alszol a szobádban és fokozatosan telítőtik a véred vele. A kazánházban nem ücsörögsz. Ha meg már úgy mész be, hogy magas a szint, időben rájössz, hogy baj van és kijösz.
De senkit nem akarok róla lebeszélni, nálunk 20 éve volt külön épületben a vegyeskazán, akkoriban nem volt divat az érzékelő. Mióta a fürdőszobában van a nyitott égésterű gázcirkó, van szénmonoxid érzékelő is.
Az 5.jót írt!
De olajradiátort semmiképp se vegyél, meleg nem lesz bent, de a villanyszámlát nagyon megdobja. Attól már a hősugárzó is jobb!
A ventilátoros hősugárzó nagyon jó szerintem. Gondolom nem az egész házat kell befűteni, csak egy szobát. Odateszi a lábához, direkt magára irányítva szerintem hatékony.
De ha nyitott rá, hogy megtanuljon begyújtani, akkor az is nagyon jó. 14 évesen valószínűleg érett rá. És ez is egy háztartási munka nálatok, ráadásul pont olyan, ami egy kamasznak fekszik. Máskor is rábízhatod a fűtést, nem csak, ha egyedül van.
A 14 éves már rég túl nagy ahhoz, hogy csak most tanítsd meg, hogy hogyan kell meggyújtani egy gyufát.
Ha meg az olyan dolgoktól félsz, hogy a gyújtós leég, s a fa cseszik meggyúlni, az nem korfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!