Gimis gyerekedet milyen betegen engednéd még suliba bemenni?
Semmilyen betegen.
Sőt, kamaszoknál előfordul, hogy nincs semmi bajuk, csak elfáradnak a növekedéstől és egyéb hormonváltozástól. Akkor is maradjanak otthon 1-2 napig.
Ha beteg, ne menjen közösségbe. Lehetnek ott olyanok, akiknek jobban árt, mint az átlagnak, sőt lehet, hogy valaki szépen hazaviszi egy legyengült rokonnak. A gimis gyerekemet ilyenkor kérem, hogy inkább ne menjen, ne szivasson másokat. Sőt a kollégáimnak is az mondom, hogy ha úgy érzi, hogy nem 100%-os az egészsége, maradjon otthon. Ne fertőzzön másokat és a saját egészségét se tegye próbára.
Én abban a hitben éltem, hogy a koronavírus tanított valamit.
Mondom ezt úgy, hogy fiatal koromban sajnos még 39 fokos lázzal is mentem dolgozni, mert lógásnak éreztem, ha nem. És nem vagyok munkamániás, csak így szocializáltak minket sajnos.
13-as! Neked van igazad!
14-es! Te vagy a hülye, de nem kicsit! Aki beteg, maradjon a seggén otthon, ha gimis ha felnőtt.
Egy bizonyos szint felett nem süllyedünk egy bizonyos szint alá. De, hogy segítsek neked, amikor majd a 40-es, 50-es éveidben ízületi problémáid lesznek, azért keress fel egy kardiológust, mert sokszor a fiatalon lábon kihordott lázas betegségek szívatják meg a szívizmokat. Továbbiakban is csak értelmes gondolatoka válaszolok.
13-as voltam.
Feb. 8.,11:25-tel értek egyet.
Dolgoztam hajléktalanokkal és volt, hogy én nem tudtam kijönni a megfázásból, ők meg jöttek-mentek sosem kaptak el semmit (tőlem sem), pedig órákat voltunk egy légtérben. Kollégáim mondták is, hogy sokkal jobb az immunrendszerük, hogy állandóan edzésben van (pedig kukában turkaltak szegények, meg mosatlan kézzel ettek, egyébként sokszor még ők látták el házi gyógymódokkal :) ).
Ez a ma divatos elzárkózás még egy köhintéstől is szerintem sokkal veszélyesebb, mint kis mértékben érintkezni a fertőzöttekkel.
Az senkinek nem tűnik fel, hogy a haziorvosok naponta hány fertőzöttel érintkeznek (vizsgálnak, tapogatnak, egy légtérben) és megis talán, ha pár évente betegek..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!