Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Akinek a lányának nagyon...

Akinek a lányának nagyon korán jött meg, hogy viselte?

Figyelt kérdés

Még csak 7,5 éves a lányom,de szerintem max 2 év múlva megjön neki. Nagyon fejlett testileg,de lelkileg persze nem. Mivel évvesztes is,az osztálytársai fiatalabbak is. Nem is tudom, hogy fogjak neki a felvilágositásnak, szerintem nem is értené.

Szóval kérdésem azokhoz szól,akiknél hasonló volt a helyzet,tehát 9-10 évesen már megjött a lányuknak. Mennyire viselte meg a gyereket? Logisztikailag hogy oldottátok meg? Otthon maradt a gyerek ezeken a napokon? Az osztálytársak cikizték?

jan. 23. 10:28
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
81%

Nagyobbik lányom alig múlt 10, negyedikes volt, és éppen erdei iskolába készültek.

És de igen: úgy viseli, ahogyan te "kondicionálod". Amikor láttam, hogy korán fejlődni kezd, többször is leültünk beszélgetni az egészről. Mire eljött az idő, annyi volt részéről az egész, hogy reggel lejött a szobájából és közölte: "anya, megjött". Jól kezelte, mindig volt nála betét, nem egyszer a későbbiekben ő segítette ki az osztálytársait, akik rohadtul nem voltak felkészítve. Az erdei iskola kapcsán szóltam mindkét tanítónéninek, tudomásul vették és mondták, hogy odafigyelnek, nehogy gond legyen. Nem is volt.

Az a fura, hogy azt írod, te lazán veszed. De a jelek szerint csak saját magaddal kapcsolatban. A lányodnál már most túlgondolod az egészet. Üljetek le, beszélgessetek róla, készítsd fel kellőképpen, korának megfelelően. Fontos, hogy azt erősítsd benne, hogy ez egyáltalán nem szégyen, akárki akármit is mond. Hidd el, ha életképesnek neveled a gyereket, akkor helyre fogja tudni tenni az esetleges csúfolódókat - már ha lesznek egyáltalán.

jan. 23. 13:05
 22/32 anonim ***** válasza:
89%

19: Az egyéni, hogy ki, hogyan éli meg. Eleve mindenkinek más, az erősség és a fájdalom is.

De szerintem is nagyon számít, hogy te most hogyan kezdesz el vele erről beszélni. Ne úgy, ahogy itt, mintha ez tragédia lenne. Természetes dolog.

De időben fel kell készíteni, hogy ne legyen meglepetés neki, és tudja, hogy mi történik vele, mit kell tennie.

Én rokonoknál voltam nyári szünidőben, amikor először megjött. Senkinek sem mondtam el, senki sem segített ott. Anyukám nem volt ott. Neki akartam csak elmondani. De jó előre beszéltünk róla, hogy mit kell tenni. És úgy mentem el a rokonokhoz is, hogy volt nálam betét, hogyha esetleg pont akkor jönne meg.

jan. 23. 13:22
 23/32 A kérdező kommentje:
Igen,mert "morbidnak" érzem egy 7 évessel ilyenekről beszélni. Nyilván egy 9-10 évessel más lenne. Most vagyunk túl az iskolakezdés megpróbáltatásain is. Meg az is gond,hogy ő más lelki alkat mint én. Én önálló,jég hátán is megél típus voltam. Az egyik tesóm a szöges ellentétem,érzékeny,pánikolós,pedig együtt nőttünk fel ugyanolyan neveléssel. Na,a lányom külsőleg-belsőleg rá hasonlít.
jan. 23. 13:26
 24/32 anonim ***** válasza:
83%
23: Pont ezért kell elkezdeni felkészíteni. Nyilván nem kell azonnal rázúdítani mindent. Egyáltalán tud már valamit? Tudja, hogy anya és más nők menstruálnak?
jan. 23. 13:31
 25/32 anonim ***** válasza:
20%
Hát szerintem 7 évesen még sehogy se kéne.:\
jan. 23. 13:34
 26/32 A kérdező kommentje:

Nem..semmit. És nem is kérdezősködik. Amikor én kicsi voltam,kérdezösködtem rendesen.

Azt még tudom anyukámtol,hogy mikor a tesómat felvilágositotta,teljes letargiába esett,még sírt is. Ugyanarra a felvilágositó beszedte,amit nekem mondott. Én ugy voltam vele,hogy hát,izé,fujj,na mindegy,végülis oké. A tesóm kikeszült hetekre es a mai napig retteg tőle felnőttként.

jan. 23. 13:39
 27/32 anonim ***** válasza:
80%
A fiaim már 2-3 évesen megkérdezték a drogéria közepén jó hangosan, miért veszek magamnak pelenkát :D Szóval ez sosem otthon tabu, hogy pl. most nem mehetek strandon be a vízbe, mert vérzek, vagy nincs kedvem velük menni kirándulni, mert fáj a hasam (volt olyan időszak, amikor nagyon rosszul voltam). Mondjuk mi elég szabadon (bár nem direktben, csak nem is szorongva) meztelenkedünk, meg nyitunk rá olykor véletlen egymásra fürdőben. Sőt volt, hogy látták, hogy kimostam valamimet, ami véres lett. Szóval esélyem sem volt, hogy ne találkozzanak ezzel a témával is, ha nem is gusztustalankodtam az orruk előtt :D szóval nem így kell ezt érteni. És akkor az ő szintjükön elmondtam, hogy nem kell megijedni, mert ez nem egy sebesülés, hanem természetes velejárója egy nőnek és minden hónapban van.
jan. 23. 14:14
 28/32 anonim ***** válasza:
84%
Attól hogy nem érdeklődik, meg lehet vele beszélni róla. Lehet csak nem mer úgy érdeklődni, pedig érdekli. Nem morbid egy 7 evéssel erről beszélni. Pont ez az ami rá fog ragadni ha így állsz hozzá. Morbid akkor ennyi erővel a kakilás, a pisilés, az evés, vagy bármi olyan testi folyamat, ami egy emberrel történik... Nem kell túltolni, te pont azt csinálod. Egy teljesen természetes, nőket érintő testi folyamatról van szó, akárhány éves gyereknek lehet erről mesélni, az ő szintjének megfelelően. Vannak rá tök jó gyerekrajzos könyvek, nem a legheavybben televerzett betétet rakod az orra alá. És látod, edesanyad szarul éli meg, és te magad hiába viseled jól, most itt teljesen az ellenkezőjét - vagyis azt mutatod, ahogy anyad hozzaall.
jan. 23. 15:09
 29/32 anonim ***** válasza:
97%

A menstruaciot meg fogja elozni a feherfolyas, ezt ugy is latod majd hisz te mosod a bugyijat. Na akkor, johet a tisztasagi betet, nagyon kicsi az esely arra, hogy az elso menstruacio elojel nelkul csak el kezd omleni mint a niagara. En elotte napokig szedultem, hanyingerem volt es aznap reggel se ereztem jol magam, hasam is fajt. De eloszor csak par csepp ver jott, par orara ra kezdett megindulni. A tisztasagi betet az elejet megfogja, es ha valoban megjon neki, ki tudja cserelni rendesre. Igy nem kell azon szorongani mikor jon meg eloszor vagy amig nincs beallva a ciklus mikor azik el. Sajnos lehet hogy igyis ugyis at fog azni amig kitapasztalja melyik tipusu betet a jo neki...

Ez egy termeszetes dolog, ne ugy ulj le vele mintha egy betegseg lenne.

jan. 23. 18:32
 30/32 anonim ***** válasza:
66%
Nekem is 11 evesen jott meg eloszor, egyaltalan nem viselt meg egyebkent, nem cikiztek, a masodik menstruaciomtol kezdve mar tampont hasznaltam, mindig pontos volt. Viszont 2-3 ev utan elkezdtem annyira durvan gorcsolni, hogy sokszor a mento vitt el az iskolabol is. :( Nem tudtam vele mit kezdeni. Ez kitartott a szulesig.
jan. 23. 19:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!