Akinek a lányának nagyon korán jött meg, hogy viselte?
Még csak 7,5 éves a lányom,de szerintem max 2 év múlva megjön neki. Nagyon fejlett testileg,de lelkileg persze nem. Mivel évvesztes is,az osztálytársai fiatalabbak is. Nem is tudom, hogy fogjak neki a felvilágositásnak, szerintem nem is értené.
Szóval kérdésem azokhoz szól,akiknél hasonló volt a helyzet,tehát 9-10 évesen már megjött a lányuknak. Mennyire viselte meg a gyereket? Logisztikailag hogy oldottátok meg? Otthon maradt a gyerek ezeken a napokon? Az osztálytársak cikizték?
Nem lesz semmi. Nálunk sem egyszerre ért mindenki. Szinte még mindenki totál lapos volt, mint egy deszka, amikor 1-2 lánynak akkora melle volt már, mint egy felnőtt nőnek.
Tesi óra előtt az öltözőben, öltözés közben megbeszéltük. Senki sem cikizett senkit. Igazából mi laposak vártuk, hogy nekünk is növekedjen már valami. Egyébként nekik hamarabb meg is jött és azt is elmesélték, hogy milyen.
11# Nálunk is ez ment,de nálunk a tesi tanár is rátett,mikor óra elején elejtett ilyen megjegyzéseket,hogy "persze,ti mindig menstruáltok". Nem engedte a könnyítést,jó párszor félrecsúszott nálam is.
Kérdező,ne agyalj előre ezen,hát ha nem így lesz,hogy hamarabb jön.
Szerintem így lehet a legjobban félelemeket, szorongást elültetni a gyerekedben, ha látja, kihallja, hogy neked ez stresszes vagy milyen rossz élményeid voltak vele suliban meg hogy egyébként is milyen szívás és ciki nőnek lenni. Ehelyett inkább kezeld természetesként, amin nincs semmi titkolnivaló, hanem az élet része. És ha ő érik a leghamarabb az osztályban akkor se érezze már magát valami kívülállónak vagy sajnálni valónak... Csak sokfélék vagyunk és ő így jó,a hogy van és ennyi, ha meg valaki majd netán csúfolja, akkor majd azt ott intézzétek, de nem törvényszerű, hogy lesz ilyen. De ne fújd fel és pláne ne előre.
Egyébként meg a nagyon korai nemi érés jelezhet hormonális problémát. Ezt te látod, mennyire kirívó, és ha aggódsz, jelezd a háziorvosnak.
Felesleges ezen előre aggódni.
Nekem is már 8 évesen elkezdett nőni a szőröm mindenhol, de majdnem 14 voltam amikor megjött. Addigra szerintem már mindenki menstruált.
Nálunk nem volt divat nem tesezni ez miatt, senkinek eszébe se jutott, pedig 7-8-adikban női tesitanárunk volt. Érdekes hogy gimiben is a másik osztályban volt ez divat, nálunk akkor sem, szerintem cikibb mindenki szeme láttára a kispadon menstruálni. Meg felesleges, inkább természetesnek kell ezt kezelni, nem felmentési indoknak bizonyos dolgok alól. A munkahelyeden se fogsz leülni a sarokba, hogy bocsi most nem dolgozok, épp menstruálok.
Senki soha nem tett megjegyzést a másikra, hogy neki most meg van mert látszik a betét öltözködésnél. A fiúk meg szerintem kB azt se tudták sokáig még miről van szó nemhogy kifigyeljék ki menstruál és cikizzék emiatt.
Azokon a napokon alap a fekete nadrág, azon az se látszik ha baleset lenne.
Úgy fogja viselni, ahogy te kondicionálod rá. Beszélgetni kell róla, hétköznapiként, normálisként kell kezelni, nem nyűgni, nyafizni, stressznek venni! Akkor sem ha neked szemely szerint nehez, tárgyilagosan kell hozzaallni, ugy kezelni, hogy ez egy normalis dolog, egeszseges vagy. Ha van affinitasod, ilyen noi dolgokat is bele lehet fuzni, kozosseg, noi "mitosz", noiesseg, hiszen ez vegulis az. Es akkor nem fogja rosszul megelni.
8 eves voltam. Van hogy szörnyű, de en szeretem. Ez csak nekem van, meg a többi nőnek, (tekintsunk el a "ha" dolgoktól xd).
Nem igaz,hogy úgy fogja viselni,ahogy én "kondicionálom". Nekem soha meg sem kottyant,a mai napig nem érdekel és simán sportolok meg mindent csinálok közben. Anyám pont az ellentétem, ő tragediaként éli meg 50 evesen is.
A lányommal is csak az a gond, hogy valószínűleg kb 2 évig egyedül lesz ezzel az osztályában. Illetve manapság a gyerekek bunkóbbak,mint régen es a tanárnak fele annyi tekintélye sincs,mint régebben sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!