Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan reagálnátok, ha a 15...

Hogyan reagálnátok, ha a 15 éves lányotok apáca akarna lenni?

Figyelt kérdés

jan. 18. 01:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
97%

A fiamon egyáltalán nem lepődnék meg, ha bejelentené, hogy szerzetes akar lenni. Ő már most, 9 évesen keresi a kapcsolatot Istennel, érdeklődik a Biblia iránt. Jár hittanra is.

A lányom viszont sokkolna egy ilyen bejelentéssel. Ő egy született boszorkány. De persze hagynám, induljon el azon az úton, amit helyesnek érez, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Nem vagyok teljesen otthon a témában, de úgy tudom, hogy nem egy gyors folyamat apácává válni.

jan. 18. 14:05
 12/22 anonim ***** válasza:
78%
Lányom ateista, így ez nem fenyeget
jan. 18. 14:38
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
12. Nagy fenyegetés, hogy kezdeni akar valamit az életével..
jan. 18. 16:45
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
15 éves, ilyenkor még mindenféle hülyeségeket találnak ki egyik napról a másikra, én Mozart-imitátor akartam lenni meg sípálya-tulajdonos... mondjuk azért ez a vallás téma még veszélyes is lehet, azért csekkold már le, van e szektás hitoktatás a sulijában vagy térítenek-e a villamosmegállóban, nehogy valami bűnbanda hálózza be az agymosásába...
jan. 18. 19:24
 15/22 anonim ***** válasza:
11%

#14 Apácák csak a katolikusoknál vannak, akik annyira nem szekta, hogy személyesen Péter apostol volt az első pápa.

Akik a megállókban térítenek azok neoprotestánsok, náluk meg semmiféle asztéka rend nincsen.

jan. 18. 19:26
 16/22 anonim ***** válasza:
87%
Majd nemsokára jön az elso fiú aki megtetszik neki és viszlát apacasag.
jan. 18. 19:37
 17/22 anonim ***** válasza:
86%

Egyet nevetnék.

De leginkább azért, mert a keleti vagy újpogány hókusz-pókuszok azért közelebb vannak egy tini lelkivilágához.

Miért pont az önsanyargató keresztényeket választána?

jan. 20. 16:39
 18/22 anonim ***** válasza:
44%

A zsidóktól különvált kereszténység is szektaként kezdte működését.

Éppen csak lassan uralkodó vallás lett, mert mindenkire rákényszerítették a kereszténységet, ahogy csak tudták.

jan. 20. 16:42
 19/22 anonim válasza:
100%

Beszélgetnék vele, hogy miért szeretné ezt? Nem valami (kihívások, kortárs vélemények, megélhetés miatti aggodalom, ne adj isten valamiféle szexuális jellegű zaklatás) elől próbál ebbe menekülni?

Ti mennyire éltek egyházhoz kapcsolódó életet? Nem nektek/nagyinak/kedvenc tanárnak akar túlzottan megfelelni?

Meg ne sértődj, nem rosszindulatból írom: nem olyan érdeklédését (érdeklődése teljes hiányát) akarja elfolytani, amit a környezetben úgy érzi, hogy nem vállalhatna fel?

Ha nem a fentiekből valamelyik, akkor igyekeznék segíteni neki, hogy minél többféle karitatív tevékenységet megismerjen, hátha a segítés a lényeges neki és nem feltétlen a cölibátussal egybekötött életmód.

Utána keresni olyan apácát, aki a hátrányait is elmondja neki.

De végső soron ez az ő döntése lesz, ha nem valami elől menekül bele és érti mit választ.

/Mivel én ateista vagyok nagyon nehezen hinném el, hogy ez belső indíttatása, de ha nem védekezés részéről, akkor arra törekednék, hogy boldog legyen, ha így, hát így./

jan. 20. 19:05
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg komolyan gondolja mindenben támogatnám. Nem félek, hogy elhamarkodott döntést hozna, mert nagyon nehéz eljutni az örökfogadalomig.
jan. 21. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!