Szerintem a mai 10-14 éves tinik már csak félig gyermekek. A másik felük egyre felnőttesebb dolgok felé hajlik. Tiltani kell pl.egy 11 évest attól, ami már érdekli, de érzésünk szerint még nem Neki való?
Szerintem te egy 10-14 éves tini vagy, aki a 10-14 éves tinik általános szokása szerint érettebbnek hiszi magát a korosztálya többi tagjánál.
Nagyjából 100%-uk téved ebben.
Ez a kérdés így túl általános. Konkretizáld, mire gondolsz. Ha a kérdésben szereplő 11 évest - teszem azt - a média érdekli, akkor beíratom valami ezzel foglalkozó szakkörbe, vagy mehet nyáron táborba, ahol ezzel foglalkoznak az ő szintjén.
Ha a fiúk kezdik érdekelni a 11 éves lányomat, akkor az ő szintjén szintén lehet erről beszélgetni, de nem fog "járni" senkivel ennyi idősen, ha érted, mire gondolok.
Szóval kicsit légy konkrétabb, légy szíves.
1-es jól betalált. :-)))
Akik pirosat nyomnak nekik, azok kb. ez a korosztály lesznek.
Általános véleményem, hogy hazudni tanít, aki tiltással nevel. Leginkább példát kell mutatni, mert beszélhetek én bármit, ha közben tök másképp csinálom, akkor nem leszek hiteles.
Szülői véleményem, hogy egy 14 éves az gyermek. Teljesen mindegy milyen okos, fejlett stb.
10-12 éves még igazából kiskamasz. A 13-14 meg csak éppen kamaszodik. Dehogy felnőttek, csak azt hiszik.
Hogy mit kell tiltani azt most így nehéz megmondani, konkrétum nélkül
Egy 11-12 éves nem tudja felmérni, mi a jó neki, egy 14 éves, de sokszor még egy 18 éves SEM.
Ami szerintetek nem neki való, azt nem csinálhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!