Ki mit szokott kapni az ünnepekre?
Szülinapra, névnapra, karécsonyra, húsvétra, mikulásra stb
Ha pénzt akkor mennyit?
Hát..
Szülinap: Ruha, vagy amit kérek ( 5000 alatt)
Névnap: Raffaello , Boldog névnapot!
Karácsony: Mostani: Most újítjuk fel a szobámat ( festés, parketta, tapéta)10 év után.Tehát ez az ajándékom!( ja meg egy hörcsög)
Általában:
ruha, cipő( csizma), pénz( 2-3000 E forint), amit kérek ( max. 6000 Ft)
Húsvét: Csoki, esetleg egy póló
Mikulás: semmi
Nem panaszkodom, oké szegények vagyunk de ez a szoba átalakítás...sokba kerül így hát nem is kérek semmit :) ( se karira, se húsvétra, se ruhát, se cipőt, semmit!)
Amit pénzt kapok abból veszek karácsonyi ajit a többikenek! Mert hát ha ők vesznek akkor nekem is "kell", vagyis szeretnék mert annyi mindent megtesznek értem.
13/L
Szia!
Én szülinapra például most se kaptam semmit..meg is lepődtem rajta,hiszen mikor apukámnak,anyukámnak vagy a tesómnak van szülinapja,akkor ők mindig kapnak valamit a tortán kívül..én meg csak tortát kaptam.
Névnapomra se szoktam semmit se kapni,2szer is elfelejtették már..
Mikulásra csomagot kapok,benne édességekkel,de pl. tavaly kaptam egy mamuszt is.
Karácsonyra mindig nagyon jó dolgokat kapok,nagyon szeretem a karácsonyt,az egész hangulata nagyon tetszik. :)
Húsvétra mindig építek főből és virágokból(pitypang,ibolya,kis mezei virágok) fészket,és abba szokta hozni a 'nyuszi' az édességeket. :)
15L
szülinap:ruhák,cipők,idén telót kaptam (kivételes alkalom)
névnap:szál virág és boldog névnapot!
húsvét:semmi
mikulás:édesség
karácsony:mikor mit
szülinap: Amit kérek, idén nem kérdezték meg mit szeretnék. Csodálkoztam is, de annál jobban örültem. Végre kaptam egy német juhászkutyát. Már évek óta könyörögtem anyuéknak. Am. ruhát, sminket, ékszert stb.
névnap: virág és kb. 4-5000 ft.
karácsony: Nagyobb ajándékot szoktam kapni szülőktől. Tavaly pl. egy laptopot kaptam. Rokonoktól pénzt összesen kb.10000 ft.
Húsvét: 4-5000 ft a szülőktől, rokonoktól szintén összejön kb. 10000.
Mikulás: semmi
Karacsony:anyukamtol ruhakat,fehernemu,hajcsatok, apukamtol amit kerek(konyv,feltolto kartya,cipo,hajvasalo)
van 2 nagytesom (28,26evesek).a nagyobbtol konyveket, a kutyusomnak dolgokat.a masik tesomtol ruhakat, ekszereket (o mindig draga cuccokat vesz nekem, mert sminkes es jol keres)
nevnap: virag es kb egy szep hajpant vagy hasonlok
husvet: semmi
telapo: edesseg+konyv
szulinap: cipo ruha vagy amire szuksegem van
a konyvek vagy kutyasak szoktak lenni vagy ami a suliba kell
12 L
Nálunk:
Mindig van egy keret amin belül lehet kérni
Karácsony: KB mindennel együtt 35-40000 a keret az egész család ajándékaival együtt.
Szülinap:kb 20000 a keret az egész családdal együtt
Névnap: 10000 a keret
Mikulás: valami kb 2000 ft körül.
Húsvét: 10000 a keret.
Szülinapra most egy cipőt, egy csizmát, és fogszabályzót kaptam. Meg persze anya sütött tortát. Idén egy ajándékdoboz formájút csinált. :)
Névnapra virágot, és valami kisebb dolgot kapok általában. Pl. egy - két ruha, kiegészítő, stb. Meg torta.
Karácsonyra valami nagyobb dolgot, most egy csíkos mókust kértem, a ketrecét én fizetem. Nagypapámék a cuccokat, nagymamám meg a szüleim együtt a csíkos mókust. :) Vagy ha ez nem jön össze, a teknőcömnek egy nagyobb terráriumot, esetleg egy társat neki.
Húsvétra csoki, és valami apró cucc. Ékszer, hajbigyó.
Mikulásra csoki, és új kesztyű, sapka, sál. :)
Nagyon örülök, hogy ennyi sok mindent szotam kapni, meg is hálálom. :)
11/L
Szülinapra amire szükségem van:nadrág, pulcsi, stb.,(ált.5000 forint körül) mamámtól 6000 ft.Tortát, virágot nem kapok.
Névnap:ha nem felejtik el, akkor amire szükségem van 3000 forint körül, mamámtól 6000 ft.
Karácsony: amire szükségem van, vagy könyv (5000 ft.),mamától 6000 ft.
Húsvét semmi, mikulás- néhány csoki, meg a mamától mikuláscsomag:)
Ha valami nagyobb dolgot szeretnék, akkor azt összespórolom a mamától kapott pénzből-így lett a fényképezőgépem és a bakancsom is.Szerintem jól teszik, hogy nem kapok nagy értékben dolgokat, legalább megtanultam, hogy ha valamit szeretnék az nem az ölembe hullik és a pénznek mi az értéke.Mellette persze megvan mindenem amit szeretnék, talán azért mert nincsenek különleges kéréseim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!