Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednétek a 16 éves lányoto...

Elengednétek a 16 éves lányotokat?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, lenne egy 16 éves átlagos tanulmányi eredményekkel rendelkező kamasz lányod. Mit szólnál, ha felvetné, hogy nyáron el mehetne nyaralni a barátaival a Balatonra? (100km kb.)

A lány iskola mellett dolgozik, magának állná. 3 osztálytársával menne, akiket bemutatott már neked / jól ismered őket. Lenne velük két 18 éves fiú, egyik a lány barátja, akivel fél éve vannak együtt, a másik fiú pedig egy másik lány párja, ők már 4 éve vannak kapcsolatban. Apartmant foglalnának 3 éjszakára és vonattal mennének.

Te elengednéd? Ha igen, milyen szabályok, kikötések lennének?

(Azért érdekel, mert a családban épp aktuális.)

2024. jan. 3. 16:55
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
5%
Nem! Utána világ végére elmennének, főleg 18éves fiúkkal😐😐😐😐😐
2024. jan. 3. 21:51
 22/34 A kérdező kommentje:
Kedves 21! A fiúkat jól ismerem, rendesek, dolgosak. Dehogy mennének el velük. Azért mennének, hogy vigyázzanak a lányokra. Akik meg ribiznek, nézzenek magukba. Szexelni bárhol lehet, nem csak nyaraláson.
2024. jan. 3. 22:18
 23/34 anonim ***** válasza:
5%

Úgy látom, szűlő se normális "szexelni bárhol lehet"

Azért írtad ki, hogy ránk hallgass..

Akkor ne az ellent mond.. kérdező!

2024. jan. 3. 22:24
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
#23: ettől miért nem normális szülő? Szexelni tényleg bárhol lehet. Ez egy tény.
2024. jan. 3. 22:36
 25/34 A kérdező kommentje:
23, csak tisztában vagyok vele, hogy bárhol megtudják oldani. Emiatt felesleges otthon tartani, mert “jajj, szexelni fognak”. Felvilágosítani kell inkább a gyerekeket. Egyébként meg van egy konkrét válasz a fejemben, csak gondoltam megkérdezek másokat, hogy mit gondolnak erről.
2024. jan. 3. 23:36
 26/34 anonim ***** válasza:
95%
Engem ennyi idősen már engedtek. Vegyesen voltunk fiúk-lányok (nem volt a bagázson belül párkapcsolat, csak barátok), nem volt semmi baj.
2024. jan. 4. 15:49
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hgoy el.

Mi is mentünk, annyi volt a kitétel, hogy napi egyszer szóljunk, ezen kívül, ha véletlenül tűz üt ki a nyaralóban, szrjuk le a bent lévő cuccainkat, mi meneküljünk, akár az ablakon át, és senkit nem hívhatunk pluszban.

Persze sosem volt tűz, mert mindig figyeltünk ilyesmire, és nem átjáróháznak használtuk a nyaralót.

Egyszer történt olyan baleset, amiből kórház lett, akkor az egyik szomszédot kértük felnőtt kísérőnek, míg a szülők meg nem érkeztek.

2024. jan. 4. 23:10
 28/34 anonim ***** válasza:
90%

20-as, és büszke vagy rá, hogy te rbanckodtál???

Én is voltam 16-18 éves, elmentünk 20-on éves srácokkal ottalvós kirándulásra, mégsem tettem szét, mert van bennem annyi, hogy nem kell megdgatni magam, csak mert fiúk is jönnek.

Benned ezek szerint nincs ;)

2024. jan. 4. 23:12
 29/34 anonim ***** válasza:
77%

Ez is felvehető a rendszeresen, kb. naponta ismétlődő kérdések közé, és meglepő, hogy a válaszadók nem veszik észre, hogy ezeket valószínűleg a 15-16 évesek írják ki valójában a szülő szemszögéből (furcsa amúgy, hogy pont január első hetében merül fel ilyesmi...)

Egyébként a válasz ami ezekre adható kb. ennyi: "Attól függ, hogy a 16 éves lány mennyire megbízható és felelősségteljes és az osztálytársai/körülötte lévő emberek mennyire megbízhatóak és felelősségteljesek".

Olyan szülő, akinek kamasz gyereke van, pedig csak el tudja dönteni idegenek megkérdezése nélkül is, hogy mennyire bízik a gyerekében és a körülötte lévő emberekben. Ebben a kérdésben pl. anomália az, hogy a kérdező a tanulmányi eredményeivel és a pénzzel érvel. Az ilyen nyaralós sztoriknál a szülők attól félnek igazán, hogy a gyereket esetleg valamilyen baleset, sérülés, vagy egyéb baj éri, vagy olyan élethelyzet, amire nincs felkészülve, ezáltal anyu-apu segítsége nélkül nem tudja megoldani 100-200 km-rel odébbról. Tehát nem az a buktató, hogy ettől az egyhetes balatoni kiruccanástól esetleg ősszel leromlanak a jegyei, azt se gondolnám lényegesnek, hogy most saját, vagy szülők pénzéből menne (ahol a nyaralás lehetősége felmerül, ott nem hiszem, hogy a Balatonra lemenés olyan nagy anyagi megterhelés lenne, nem a Maldív szigetekre akar menni a kérdező.)

Egyébként ez a diákmunka is gyanús. 15 évesen legfeljebb nyári szünetben dolgozhat valaki, ami ugye 2 és fél hónap, tehát ezesetben nem hiszem el, hogy már fél éve dolgozik. 16 éves kortól lehet rendes munkaszerződése, ami lehet fél éve, ebben az esetben viszont már 17 lesz, mire a nyaralás időszerű lesz. Nem mellesleg amennyi tantárgya meg tanulnivalója van egy mai középiskolásnak, erősen kétlem, hogy suli mellett olyan nagyon tudna dolgozni.

2024. jan. 6. 16:19
 30/34 A kérdező kommentje:
30, tényleg a szülő vagyok. Gondoltam mások véleményét megkérdezem. A lányom már ősszel betöltötte a 16. életévét, szóval igen, dolgozik iskola mellett. Nem is értem, hogy ez miért lenne “gyanús”😅
2024. jan. 8. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!