Elengeditek az éjszakába bulizni a gyereket Szilveszterkor maradjon akár hajnalig is hadd érezze jól magát vagy van egy határ egy pontos óra hány órára menjen haza?
16 és 18 év között természetesen elengednem a lányomat. Ugyan még csak 15 éves, de abszolút megbízható, normális gyerek. Nem is miatta tartok ezektől a dolgoktol, hanem a társaság miatt.
Ismerős társasággal elengednem, de tudnom kell, hova és mettől meddig, és ne legyen kikapcsolva legalább az okosoraja, ami a karján van.
Valamelyikojukhoz házibuliba is elengednem mondjuk éjfélig.
De idegenekkel szórakozóhelyre semmiképp.
Ez az "éjfélig" megkötés egy qrva nagy hülyeség. Persze, majd 23:45kor elpakol a gyerek, hogy pontban 0:00ra otthon legyen úgy, hogy az éjfélt ünneplik a barátokkal, akkor ne legyen már elvárás, hogy addigra otthon is legyen.
Sőt én inkább azt szorgalmaznám, ha házi buli lenne és ottalvós olyan ismerősökkel, akik megbízhatóak. Ne csatangoljon éjfélkor a rengeteg drogos, ittas ember között, ha más településen van a buli, mint ahol élünk busz sincsen már haza, a vasútállomások, amik nem piripócsfszán vannak, hanem mondjuk egy megyeszékhelyen, azok nappal is elég veszélyesek, éjjeli órákban főleg ne legyen ott, pláne ne ittasan, ahol ha nem figyel simán elvehetik tőle a pénztárcáját. Inkább legyen biztonságban és jöjjön haza reggel.
Ha szülő lennék, házibuliba szerintem lazán elengedném, akárhány éves, ha(!!!) ottalvós a dolog. 15-16 alatt is, ha vannak otthon szülők.
A hajnali/éjjeli hazajövetelt én nem támogatom, tök veszélyes, vagy nekem kéne fennmaradni, aztán álmosan vezetni. Biztos, hogy nem, pláne szilveszterkor nem, amikor egyébként is gyakoribb az ittas vezetés, több a részeg az utakon. Biztonságosabb, ha a házibuli után ott alszik, és csak másnap jön.
A szórakozóhelyes mókákról nem tudok sokat nyilatkozni. Kétszer voltam életemben, azt is már 19-20 felett(most vagyok 21) és egyik se szilveszterkor volt, akkor már magamtól mentem vissza a koliba, a többiekkel együtt, a másik esetben meg egy barátnőmnél aludtam a buli után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!