Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Karácsony ajándék nélkül?

Karácsony ajándék nélkül?

Figyelt kérdés

A párom kiskamasz gyerekei nem fognak idén ajándékot kapni sem tőlünk sem az anyjuktól, ráadásul pont akkor ők is nálunk lesznek, mikor az enyémekhez (már nagyok) jönnek az exem és az én szüleim, rokonak stb. Az csak hab a tortán, hogy amúgy sem szeretnek minket, gondolom ezzel sem fogjuk belopni magunkat a szívükbe. Nagyon kellemetlen lesz.

Nem így lett ez eltervezve, de most így alakult, a párom ugyan átutalta anyukának az ajándék pénzt, de a kombi cirkó másként döntött. Hogyan lehet az adott helyzetből a legjobbat kihozni?

2023. dec. 23. 12:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

Bocs, de a gyerekek anyja kazánra költötte az ajándékra kapott pénzt? Mi van? 1. Ennyire semmi tartalékuk? 2. Erre találták fel a személyi kölcsönt.

Ebben az esetben az anya helyében én visszautaltam volna az 50ezreket, hogy legalább valami mást tudjatok venni a gyerekeknek, mégha nem is azt, amit kértek.

A ti helyetekben meg nem nulláztam volna le magam azzal, hogy adok még 100ezret kazánra. Ne értsd félre, tök szép gesztus, meg hogy befogadtátok őket, de úgy, hogy semmi tartalékotok, nagyon nem ésszerű). Egy felnőtt embernek/családnak kell annyi tartaléka legyen, hogy legalább évente egy nagyobb javítást ki tudjon fizetni, ha beüt valami krach. Vagy jövedelme, amire kölcsönt tud felvenni.

2023. dec. 23. 15:32
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

"A párom számláján konkrétan 371Ft maradt."

. Akkor itt az idő, hogy vállaljon még egy gyereket egy harmadik anyától.

Telefonra, PS-re telik, de egy váratlan kiadás után a karácsony előtt egy nappal, a fizetés előtt jó egy héttel valaki ott tart, hogy nincs pénze. Pénzügyekben remélhetőleg nem ő hoz döntéseket.

2023. dec. 23. 15:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
De akkor a tiétek fog,csak az a párod gyerekei nem kapnak? Azt én se értem,hogy a kazánra költötte az ajándékpénzt. :\ Vagy abból hagyott volna legalább 1-1 ajándékra,hisz nálatok laknak ergo ezek szerint hiába ment el ez a sok pénz,akkor se megy a kazán?De lehet csak én nem értem.
2023. dec. 23. 16:15
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
A kamu gyáros 🤣🤣🤣 nem az első hát persze..
2023. dec. 23. 18:58
 15/18 Derjaderja ***** válasza:
100%

Ja, szerintem is kamu. Épeszű ember nem utal százezret annak, aki a gyerekei ajándékra utalt pénzt is lenyúlná.

Nagyon nehéz beleélni magam, de ha én lennék ebben a helyzetben, akkor szólnék a hozzám jövő rokonaimnak hogy adjanak kölcsön.

Ha már nincs idő is semmire, vennék vmi élményjegyet egy VR vidámparkba, repülőszimulatorba vagy ilyesmi, tök jók vannak. Azt ki lehet nyomtatni is.

Vagy nem itt ajándékozna a másik család, de mondjuk nálunk a párom fia a szüleimtől, a nővéreméktől és mindkét nagynénéméktől is kap ajándékot, úgy megyünk a családi karácsonyra hogy ő pont olyan gyerek a családunkban mint az enyémek. De még amikor csak hallomásból ismerték is küldtek neki.

Szóval már alapból siralmas ha a hozzátok egyébként vendégségbe jövő sereg nem hoz nekik semmit.

Remélem a párodnak nem kell főzni a családodra se akkor.

2023. dec. 23. 21:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"Épeszű ember nem utal százezret annak, aki a gyerekei ajándékra utalt pénzt is lenyúlná."

Főleg, ha az az utolsó 100 ezer forintom...

2023. dec. 24. 00:15
 17/18 anonim ***** válasza:
73%
Kamuzás helyett inkább valld be egyszerűen, hogy a f...d teli van a mostohagyerekekkel, és a hátad közepére nem kívánod őket. ;) Gerinc, tudod.
2023. dec. 28. 15:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Orbán Viktor Miniszterelnök Úr gyűjteményes beszédei erre a helyzetre is adnak megoldást, csak pár ezer ft, ennyit tuti össze tudsz szedni, sokat adna a gyerekeknek.
2023. dec. 28. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!