Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Engedni kell egy tinilánynak...

Engedni kell egy tinilánynak a hajfestést, rúzst, műkörmöt, piercinget és tetoválást?

Figyelt kérdés

2023. dec. 16. 16:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
89%
Egyiket sem.
2023. dec. 16. 21:22
 22/44 A kérdező kommentje:
Arra vonatkozott a kérdésem, hogy hány éves kortól engednétek a fentieket, nem mind egy 11 évesre értettem
2023. dec. 16. 23:20
 23/44 anonim ***** válasza:
30%
Biztos nem. Van ilyen kis libácska nálunk is. Épp pár hete mondta az ofő, hogy pont olyan buta libácska mint az anyja aki engedi így suliba. Rajta röhög mindenki. De most már haza is küldik, ha nem megfelelő öltözetben vagy, kisminkelve jön be.
2023. dec. 17. 00:03
 24/44 anonim ***** válasza:
77%

Én kb azokat a határokat szabnám, mint ami nekem volt, itt-ott lazább lennék.

Én 12 voltam, amikor sminkelgetni kezdtem diszkréten (szempillaspirál vagy nude rúzs), akkor lett 1 darab színes tincs a hajamban. Szerintem oké.

Piercing onnantól, amikortól értelmes helyen vállalja szakember, a környéken ez 15-16 éves kor. Cimpába fülbevaló tőlem ovisan is mehet, ha kéri, akkor is, ha az 1 páron kívül szeretne plusz lyukat. Szerintem még mindig okésabb, mint babakorban a döntésképtelen csecsemőnek fülbevalót szúratni. Végsősoron az is piercing.

Műkörmöt nem engednék. Tesi órán veszélyes, beüti, szakad le a saját körmével együtt. Nyolcadikos ballagásra megengednék egy rövidebbet, meg utána 1-1 alkalommal hosszabb szünetekben, talán lehet.

Tetoválás az 18 felett, ha magának fizeti. Nem akarom, hogy összefüggésbe hozzon vele, ha megbánja.

2023. dec. 17. 02:05
 25/44 gabor49 ***** válasza:
38%
rúzs esetleg hajfestes műköröm de piercing tetoválás NEM
2023. dec. 17. 06:18
 26/44 anonim ***** válasza:
43%

piercing/ tetoválást/hajfestést én 17-18 évestől engedném.

Géllakkot, rúzst 13-14 éves kortól, hosszú műkörmöt később.

2023. dec. 17. 08:20
 27/44 anonim ***** válasza:
21%

Sminkelni elkezdhet 8.ban, de visszafogottan.

Műköröm már mehet a középiskokában, de csak a normal méretű, hajfestést is engedném.

Pc 16 évtől, de csak valami kis normalisat, nem fülltagító, és nem hatalmas karika az orrba.

Tetoválás 18 évesen csinálja, ha akarja. Van néhány kivételes eset, amikor ha van olyan nagy jelentéssel bíró ötlet, amit biztos nem fog megbánni, akkor 16 évtől már engedném, de csak kisméretben, nem látható helyre és magának fizetve

2023. dec. 17. 11:45
 28/44 anonim ***** válasza:
24%
Persze, csak keresse meg a rávalót és utánna csinálhat majmot magából :)
2023. dec. 17. 15:18
 29/44 anonim ***** válasza:
25%
Egyiket sem. Még gyerek.
2023. dec. 18. 10:54
 30/44 anonim ***** válasza:
41%

A hajfesték úgy fél év után kikopik, vagy x idő alatt teljesen magától lenő. Ráadásul csak egy szín.

A rúzs az egy egynapos mese.

A műköröm meg max pár hétig áll jól a helyén.

A piercing lyukak nem tudom mennyi idő után nem forrnak már be.

Tetoválást meg nem szabad akkor csinálni, mikor még valaki növésben van, mert szétfolyik, ahogy nyúlik a bőr.

Ezek alapján nem hinném, hogy bármelyiket előbb kérni, mint engedném.

S hogy miért csak ezeket veszem figyelembe?

Mert elég nagy képmutatás lenne, ha a vörös-barna ombre hajammal tiltanám neki a hajfestést. Főleg, hogy még az én anyám is 20+ éve festi a sajátját (feketére). Arról nem is beszélve, hogy ilyen 12 évesen nekem természetesen volt sötétszőke-barna a hajam. Egyszerűen fogta magát, s besötétedettegy kicsit megkésve.

A műkörömért nem vagyok oda, de csak azért, mert sok pénzbe kerül. De ha formára reszeli magának, én kifesthetem. :) 4. osztályban már én is csináltam magamnak. A teljesen rövid köröm egyszerűen kényelmetlen volt nekem.

2023. dec. 18. 11:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!