Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányomnak képzeletbeli...

A lányomnak képzeletbeli barátja van. Ez normális, vagy menjünk pszichológushoz?

Figyelt kérdés
Ha egy 13 éves lánynak van képzeletbeli barátja mert magányos? Már kisgyerekkora óta van ez nála, régen még is nevezte őt de mostmár nem. Azt mondta, hogy sokszor beszéli meg vele a dolgait, mert mással nem tudja, de már nem ad neki nevet, nem tudja a nemét, csak azt, hogy vele egykorú és szeret vele beszélgetni.

2023. dec. 10. 09:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. dec. 10. 13:21
 12/18 anonim ***** válasza:
85%
Én inkább segítenék neki, hogy legyenek barátai.
2023. dec. 10. 15:21
 13/18 anonim ***** válasza:
41%

Biztos, ami biztos alapon én azért elvinném pszichológushoz. Fogászati szűrésre is megy az ember, akkor is, ha nincs fájós foga.

Ha meg már képzeletbeli barát... Mindenképp érdekesnek tartom, hogy ha nekem van egy képzeletbeli barátom, ami kb olyan, mintha naplóm lenne, csak nem írom le, csak fejben egy elképzelt szituációban elmondom neki, akkor én pszichésen beteg vagyok a környezet megítélése szerint, de ha az én képzeletbeli barátom közös lenne több millió emberrel, rituálékat végeznék a képzeletbeli barátom miatt, a képzeletbeli barátom szabályai szerint élném az életet, akkor csak simán hívő lennék. Ez azért kinda funny 🤣

2023. dec. 10. 15:33
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

Önmagában természetesen ebben nincs semmi abnormális, de tünet.

Tünete annak, hogy magányos. Erről kéne vele beszélgetni, ill. segíteni, hogy legyen barátja. Ha kapcsolatteremtési gondjai vannak, akkor emiatt van értelme pszi-hoz vinni.

Aki azt írta, hogy neki a naplója volt a titkos barátja, az fején találta a szöget! Valóban az!

2023. dec. 10. 15:49
 15/18 anonim ***** válasza:
26%
Valósnak hiszi? Tényleg hallja a hangját? Vagy csak elképzeli, egyfajta ábrándozás? Ha tudja, hogy nem valós, nincs baj. De ha konkrétan lát és hall valakit, valósnak hiszi, az baj.
2023. dec. 10. 19:21
 16/18 anonim ***** válasza:
62%

Ennyi erővel az összes keresztényt, zsidót és muszlimot elküldheted pszichológushoz.

Az már nagyobb baj, hogy magányos a gyerek. Amúgy egy jó pszichológus mindig jól jön.

2023. dec. 11. 12:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Elvitted végül is kislányodat pszichológushoz?
júl. 18. 18:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi lett?
júl. 18. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!