Öngyilkosság? Mit tehetek?
Sziasztok!
Tanacsotokat kérném.
A nagy kamasz fiam osztalytarsanak egyben egyik legjobb barátjának érzelmi hullamvasútjan ülünk kedd óta.
Problémái vannak a családjában apa már rég elhagyta őket, anya segítségre szorul a mindennapokban az említett fiú által illetve most szakított élete első szerelmével....
Az édesanyjával mint megtudtam rendszeresen konfliktusa voltak az elmúlt 3 évben pár hete nálunk is aludt a fiam szobájában egy éjszakát mert az édesanyja a sok csavargast, lógást megelégelve egy "takarodjal akkor itthonról!" mondattal elkuldte a búsba.... Másnap állítólag még lett beszélve.
Most jelenleg ott tart a helyzet hogy a fiú a fiamnak elmondta hogy öngyilkos lesz hétvégén, a fiam állítása szerint teljesen maga alatt van, csak erről beszél mekkora meglepi lesz mindenkinek, valami fegyvert is fotózott a fiamnak de kitörölte nem tudta nekem megmutatni (apja hagyta hátra).
Osztályban nem fenyegetőzik!!!!!! Tudom sokaknak most ez jutott az eszébe a hiradokat nézve.....
Csak a fiamnak mondta el, 2 napja ül a vállán ez a teher, sír és tehetetlen nem tudja és jómagam sem ilyenkor mit lehet tenni hova lehet fordulni. Ugye van az oszatyfőnök, nemengy tyúkanyó ember, hozzá azért nem mer a fiam menni ezzel. Van iskolapszchologus akkor a srác nem akar hallani azt hiszi sulin belül kitudódik.
Szólnék az anyjának de lehet azzal dupla vagy tripla nagy bajt okoznék.
Mit tegyek? Mi tevő legyek???
A fiam 2 napja kívan, sokat van a sráccal hogy jó irányba mozdítja, beszelteti, de ez NEM A FIAM DOLA ÉS FELELŐSSÉGE!!!!
mégis ha Megteszi az életet tönkre teheti ez mert egyedül ő tudta volna megmenteni vagy jó útra terelni.
Mit tegyek????
Azokat a tanácsokat, hogy hívd magadhoz hétvégére, vagy 1-2 napra semmiféleképpen ne fogadd meg, mert ha épp ott, vagy közvetlenül utána végez magával, vagy kíséreli meg, akkor mindenki titeket fog hibáztatni, a fiad is te magad is.
Ha nem gondolja komolyan, akkor persze jót teszel vele, de ha igen, akkor a saját és a fiad életét is tönkreteszed egy traumával. A gyámhivatalnál kell jelez, ha kiskorú.
Mivel lőfegyver is van a történetben, ami egy kiskorúnál van, mindenképp rendőrséget hívd elsőnek! 112!
Hangsúlyozd ki, hogy fegyver lehet a gyereknél, és mire készül. Ez azonnali intézkedős kategória.
Azért elképesztő, mennyien átsiklottak azon a "semmiségen", hogy a gyerek fegyvert mutogatott.
A hatóság is abból indul ki, hogy az igazi. Ha kiderül, hogy csak egy majálisban vett műanyag játék, az sem számít, a gyanú elég, hogy ezt nagyon, de nagyon komolyan vegyék.
Ha az iskolában szóltok a gyermekvédelmi felelősnek, azonnal jelez a családsegítőnek. Ha nem tudod, ki a gyermekvédelmis az iskolában, megkérdezed az igazgatót. Elég gyorsan intéznek pszichiátert, nekem volt ilyen ügyem ofőként (nem más gyerek szólt, hanem az érintett maga, de az ügy szempontjából ez mindegy), másnap már szakemberekkel volt az egész család. Ott pl az anyukát is támogatták, utána is, míg kellett.
Ilyen ügyeknél nem lassú a rendszer, pedig ezerszer csalódtam már benne, de ebben az ügyben azonnal és hatékony segítséget kapott mindenki. Ők nem ítélkeznek, segítenek, ez a munkájuk.
Persze már hétvége van, szóval gondolom jutottatok valami döntésre, de ha valaki még olvassa ezt: ilyenkor azonnal jelezni kell.
KÉRDEZŐ!! Mi történt azóta?
A kérdésre válaszolva, én biztos rögtön felhívnék egy lelkisegélyszolgálatot, mivel ez egy összetett szituáció, hiszen ha nem tesztek semmit, abból könnyen tragédia származhat... Viszont ott van az is, ha nem megfelelően kezelitek, abból is öngyilkosság következhet. Azért is hívnék fel egy lelkisegélyszolgálatot, mivel a túloldalon ilyen esetekkel foglalkozó emberek ülnek, sok tapasztalattal. Ez a legbiztosabb! Viszont mindenképp leülnék a fiad barátjával, és a fiaddal is beszélni. Ilyenkor a szerető, megértő, támogató közeg a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!