Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Öngyilkosság? Mit tehetek?

Öngyilkosság? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tanacsotokat kérném.

A nagy kamasz fiam osztalytarsanak egyben egyik legjobb barátjának érzelmi hullamvasútjan ülünk kedd óta.

Problémái vannak a családjában apa már rég elhagyta őket, anya segítségre szorul a mindennapokban az említett fiú által illetve most szakított élete első szerelmével....

Az édesanyjával mint megtudtam rendszeresen konfliktusa voltak az elmúlt 3 évben pár hete nálunk is aludt a fiam szobájában egy éjszakát mert az édesanyja a sok csavargast, lógást megelégelve egy "takarodjal akkor itthonról!" mondattal elkuldte a búsba.... Másnap állítólag még lett beszélve.

Most jelenleg ott tart a helyzet hogy a fiú a fiamnak elmondta hogy öngyilkos lesz hétvégén, a fiam állítása szerint teljesen maga alatt van, csak erről beszél mekkora meglepi lesz mindenkinek, valami fegyvert is fotózott a fiamnak de kitörölte nem tudta nekem megmutatni (apja hagyta hátra).

Osztályban nem fenyegetőzik!!!!!! Tudom sokaknak most ez jutott az eszébe a hiradokat nézve.....

Csak a fiamnak mondta el, 2 napja ül a vállán ez a teher, sír és tehetetlen nem tudja és jómagam sem ilyenkor mit lehet tenni hova lehet fordulni. Ugye van az oszatyfőnök, nemengy tyúkanyó ember, hozzá azért nem mer a fiam menni ezzel. Van iskolapszchologus akkor a srác nem akar hallani azt hiszi sulin belül kitudódik.

Szólnék az anyjának de lehet azzal dupla vagy tripla nagy bajt okoznék.

Mit tegyek? Mi tevő legyek???

A fiam 2 napja kívan, sokat van a sráccal hogy jó irányba mozdítja, beszelteti, de ez NEM A FIAM DOLA ÉS FELELŐSSÉGE!!!!

mégis ha Megteszi az életet tönkre teheti ez mert egyedül ő tudta volna megmenteni vagy jó útra terelni.

Mit tegyek????

2023. dec. 7. 06:51
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
18%
Háziorvosának szólnék. Minél hamarabb.
2023. dec. 7. 08:20
 12/40 Derjaderja ***** válasza:
93%

Én értem az érveiteket, az egész helyzet necces, bármilyen kimenetele lehet.

De még mindig más, ha egy szakemberhez eljut, aki végzettsége és munkaköre alapján kompetens és köteles megoldani, mintha a laikus szülő civilben magára vállalja.

Lehet hogy bejön, lehet hogy nem, de a kockázatot ki viseli?

Egy preszuicid állapotra beszükült tudat, fokozott szuggesztibilitás jellemző, depresszió akár pszichotikus jellegű tünetek is lehetnek. Egy ilyen állapot megítélése szerintem szakember kezébe való.

A segély szolgálat felhívása sem rossz ötlet, de szerintem ott a telefonáló sem azt fogja javasolni, hogy egy idegen anyuka oldja meg valahogy.

Egyébként emberileg abszolút dicséretes a hozzáállása.

2023. dec. 7. 08:22
 13/40 anonim ***** válasza:
93%
Azonnal a gyámhivatalt és az iskolát értesìteni.
2023. dec. 7. 08:23
 14/40 anonim ***** válasza:
20%
Én a két gyerekkel közösen ülnék le beszèlni. Egg időre magamhoz venném a màsik gyereket.
2023. dec. 7. 08:44
 15/40 anonim ***** válasza:
91%
Milyen tipusú fegyvere van? Ha engedélyköteles jelentsd fel, akár névtelenül.
2023. dec. 7. 08:49
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem a problémát, igazán nincs jó megoldás. Ha nem szóltok senkinek, azzal egy életre magatokra húzzátok a lepedőt, ha baj lenne, ha szóltok, az meg lehet olaj a tűzre. Még ma felhívnék egy segély számot és tanácsot kérnék, én is azt gondolom, hogy ott tudnának korrekt választ adni mit lehet tenni ilyen esetben.

Ha saját kútfőből kéne gondolkozni, akkor valószínű elhívnám magunkhoz a fiút, hogy nyugis, védett környezetben legyen, én pedig meglátogatnám a tudta nélkül az anyját és megpróbálnék elbeszélgetni vele a fia terveiről és akár a megoldásban is támogatnám, hiszen sosem tudhatom az én gyerekem mikor kerül hasonlóan labilis helyzetbe és nekem is jól esne a támogatás. Több szem többet lát...

Nekem is voltak kamaszként szerelmi bánatomban öngyilkos gondolataim. Ma már őszintén megrökönyödöm az akkori önmagamon, de akkor tényleg azt éreztem, hogy összedőlt a világ, pedig egy támogató családban nőttem fel... Szóval sosem tudhatjuk melyikünk kerül legközelebb ilyen nehéz helyzetbe.

Ha esetleg sikerül beszélned egy ilyen számon valakivel, kérlek írd le mit mondott, engem érdekelne.

2023. dec. 7. 08:50
 17/40 anonim ***** válasza:
93%
A sulinak szólnék, és igen, a gyámhivatalnak is. Ezt nen venném a saját vallamra.
2023. dec. 7. 08:55
 18/40 anonim ***** válasza:
93%

Először tanácsot kérnék öngyilkossággal kapcsolatot lelki elsősegélytől telefonon. Utána eldönteném, hogyan tovább.

A fiút valószínűleg áthívnám és elmondanám neki, hogy a fiam elmondta, hogy mit írt neki és aggódom érte. Szeretném, ha hétvégére nálunk maradna, de ha szeretne, tovább is itt lehet.

2023. dec. 7. 09:20
 19/40 anonim ***** válasza:
100%

Vannak lelki segélyvonalak, ha az iskolaiban nem bízik, de szólnék ott is valahogy csak hogy tudjanak róla, de ne szóljanak neki hogy tudják, mert az bizalomvesztéshez vezet és elveszíti a barátját is a fejében.

Ha öngyilkossági gondolatai vannak, hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van, hívja a 112-t!

[link]

2023. dec. 7. 10:07
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Körzetes családsegítőnek jelezni, vagy az iskolában az iskolai szociális segítőnek.
2023. dec. 7. 11:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!