Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Segítség, mit csináljak?...

Segítség, mit csináljak? Iskolaváltás.

Figyelt kérdés

Gyerek nem szereti az osztályát. (megertem, tényleg nem jó társaság).

Volt három próbanapon egy másik suliban, de ott sem érezte jól magát.

Most mondott egy harmadik sulit, de őszintén szólva én már tök reményvesztett vagyok és ideges.

Azt mondja, egyszerűen rosszul érzi magát a gyerekek között. 15,5 éves.

Mit tegyek? Próbálkozzunk orrverzesig? Vagy a gyerekkel van valami mentális gond?

Lehetne neki kérni egyéni tanrendet (a magántanulo utódja), de akkor meg sose fog szocializalodni.

Mit csinál ilyenkor egy "jó" szülő?

2023. dec. 4. 20:26
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
18-as, te melyik suliba jársz? Olyan jó ilyet hallani. Sajnálom, hogy neked meg az általános iskola volt ilyen.
2023. dec. 5. 07:08
 22/26 1112 ***** válasza:
100%

lehet,hogy okosabb,mint a többi gyerek,és ezért pl nem érzi jól magát a korosztályával? nem feltétlenül a jegyekben/osztályzatokban lehet jobb.

lehet,hogy pl idősebbekkel/felnőttekkel jobban el tudna beszélgetni?

de az is lehet pl,hogy a másik oldal,hogy pont nem olyan okos.

2023. dec. 5. 22:02
 23/26 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, 18-as vagyok, V. kerületi Eötvös
2023. dec. 6. 03:05
 24/26 anonim ***** válasza:
57%

Az iskolába elsősorban tanulni járnak, barátai lehetnek máshol is. A tanárok milyenek?

Az én lányom is utálja az osztályát, én is javasoltam az iskolaváltást, de ő nem akarja. Viszont szerintem ez ilyen kamaszkori világfájdalom.

Waldorfért nem fizetnék, hiába a szép pedagógiai program, ott is összejöhet gázos társaság. Szép-szép a gondolat, hogy a tanár formálja az osztályközösséget, azért tudjuk, hogy főleg kamaszok esetében már elég kevés hatása van a tanárnak a gyerekekre. Ráadásul azt is tudjuk, hogy az alapítványi iskolákban sincsenek megfizetve a tanárok (valamennyivel többet kapnak, de nem sokkal. ) Szóval hallottam én már Waldorfról is rosszakat. Ennyi erővel állami iskola is lehetne jó.

2023. dec. 6. 19:37
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"azért tudjuk, hogy főleg kamaszok esetében már elég kevés hatása van a tanárnak a gyerekekre"

Hát pedig pont gimiben nagyon fontos, hogy jó legyen az osztályfőnök, mert igenis ő formálja (vagy nem formálja) az osztályközösséget. Egy jó személyiségű tanár nagyon nagy hatásaal tud lenni a kamasz diákjaira.

Nálunk nem csinált semmit az ofő. Olyan is volt az osztályközösség. Olyan semmilyen. Nem voltak kirívó esetek, nem volt bullying, de nem is volt összetartó sem.

Barátnőm a másik osztályba járt, iszonyat jófej ofőjük volt és remek osztályközösség.

Ugyanezt láttam az AKG-s ismerőseimen, ahol - a Waldorfhoz hasonlóan - az ofő a szíve-lelke, mozgatórugója az osztályközösségnek.

Az Eötvös meg szép és jó, hogy ott jó az osztály, de azt is tudjuk, hogy oda nem kerülhet be akárki.

2023. dec. 7. 00:10
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
25-ös ezt nagyon jól tudom, de sajnos ameddig erre nem fektetnek kiemelt hangsúlyt minden iskolában addig nincs olyan sok opció...
2023. dec. 7. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!