Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Segítség, mit csináljak?...

Segítség, mit csináljak? Iskolaváltás.

Figyelt kérdés

Gyerek nem szereti az osztályát. (megertem, tényleg nem jó társaság).

Volt három próbanapon egy másik suliban, de ott sem érezte jól magát.

Most mondott egy harmadik sulit, de őszintén szólva én már tök reményvesztett vagyok és ideges.

Azt mondja, egyszerűen rosszul érzi magát a gyerekek között. 15,5 éves.

Mit tegyek? Próbálkozzunk orrverzesig? Vagy a gyerekkel van valami mentális gond?

Lehetne neki kérni egyéni tanrendet (a magántanulo utódja), de akkor meg sose fog szocializalodni.

Mit csinál ilyenkor egy "jó" szülő?

2023. dec. 4. 20:26
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Epp azt keresgélem, hogy gimnázium van e ilyen.
2023. dec. 4. 22:14
 12/26 anonim ***** válasza:
64%
Van gimnázium is, annyi a kérdés hogy merre laktok?
2023. dec. 4. 22:17
 13/26 A kérdező kommentje:
13. kerület.
2023. dec. 4. 22:18
 14/26 anonim ***** válasza:
59%

Ismerős mindhárom gyereke idejár (az egyik már végzett), és nagyon jókat mesél róla:

[link]

2023. dec. 4. 22:25
 15/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Megnezzuk 🙂
2023. dec. 4. 22:26
 16/26 anonim ***** válasza:
64%
2023. dec. 4. 22:30
 17/26 anonim ***** válasza:
78%
A kolléganőm gyerekeiről 16 évesen derült ki hogy auti, és csak a szociális kapcsolatban volt problémája a gyerekeknek
2023. dec. 4. 22:30
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan iskolák ahol ez nincs, ahova én járok gimnázium (szintén pesti, állami(!) iskola) ott abszolút nem tapasztaltam ilyet. Ezt csak azért mondom, hogy ne adjátok fel, mert az általánosom ilyen volt, mint amit írsz, és életem legrosszabb döntése volt ottmaradni nyolc évig...
2023. dec. 4. 22:51
 19/26 anonim ***** válasza:
56%
18: az osztályközösség lutri, kivéve ha azzal próbálod minimalizálni az esélyét ennek, ha olyan helyre viszed ahol tudatosan figyelnek erre. A Waldorf ilyen. Nem varázsütés, mert a bekerülő gyereknek is bele kell tenni a részét de arra lehet alapozni, hogy a figyelmet megkapja.
2023. dec. 4. 22:59
 20/26 anonim ***** válasza:
59%
19: Valóban lutri az osztályközösség, de vannak (tény, hogy nagyon kevés) olyan állami iskola, ahol erre figyelnek. De az is tény, hogy én is azt hallottam, hogy a Waldorf az ilyen
2023. dec. 4. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!