Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves korától engednétek...

Hány éves korától engednétek a gyereketeknek, hogy elolvassa az alábbi könyveket?

Figyelt kérdés

- Trónok Harca

- Gyűrűk Ura

- Drakula

2023. nov. 19. 21:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

"A saját ágyamban, borral teli hassal és a farkammal egy szűzlány szájában, nyolcvanévesen"

Idézet a könyvből molyról. Persze, kell ez egy 10 évesnek. És ez még gondolom az egyik szalonképesebb megszólalás viszonylag átlagos szexről. 14 alatt NEM.

2023. nov. 20. 17:35
 12/17 anonim ***** válasza:
97%

@11, komoly, hogy egy idézetet idézel :)

De tegyük kontextusba, ez a mondat valami olyasmi fenyegető kérdésre a válasz, hogy "hogyan akarsz meghalni, törpe?"

2023. nov. 20. 20:56
 13/17 anonim ***** válasza:
33%

#11, akkor mellétehetnél néhány Grimm-meséskönyvből vagy Benedek Elek meséiből vett idézetet is.

Pl. "a bírák tűzhalálra ítélték az öreg királynét, és máglyán megégették",

vagy amikor a boszorkánykirályné elvágja a tizenkét lánya nyakát, a herceg apró darabokra vágja a másik herceget, és feleségül veszi az özvegyét... Mind-mind gyerekmesékből való, és akkor még a Jancsi és Juliskát nem is említettem, akik a saját sütőjében égetik meg elevenen a boszorkányt.

Ez persze gyerekeknek való, igaz?

2023. nov. 21. 09:55
 14/17 anonim ***** válasza:
73%

Az egyik SZEX, annak is a mocskosabb, erőszakos, deviáns fajtája, a legalja.

Egyébként az ősöreg népmeséket régóta szépítik. Van egy ezeréves könyvem, amiben még levágja a sarkát a mostohatesó a hamupipőkében, a gyerekem lerakta, mert túl részletes volt benne az erőszak leírása. Pont ezért szépítenek és csak “belöki” a kemencébe meg máglyán égették(bár ilyennel nem találkoztam). Amikor arról írtak, hogy robinhood lelőtt valakit az íjjával, az simán belefért neki, mert kb ehhez vannak szokva, a halál normális, részletezni, hangulatot kelteni nem az. Ezért szórakoztató a nyolcadik utas és ezért borzad az ember az stephen kingtől.

Ha nem érzed a határokat, nem veszed észre a különbséget, nálad gondok vannak, nem kicsik.

2023. nov. 21. 10:51
 15/17 anonim ***** válasza:
49%

"Az egyik SZEX, annak is a mocskosabb, erőszakos, deviáns fajtája, a legalja."

Szóval a gyilkolászás jöhet, a szex nem?

Erre mondta azt egyszer egy filmrendező, hogyha a filmjében az egyik szereplő karddal levág egy női mellet, a cenzoroknak nincs semmi kifogása, ha megcsókolja ugyanazt, azonnal "csak felnőtteknek" kategóriába kerül a film.

2023. nov. 21. 11:51
 16/17 anonim ***** válasza:
32%

Én biztosan nem írok többet, súlyos problémáid vannak. Írtam, hogy az erőszak sem oké kifejtve(sarokvágás pl), de ezzel együtt élünk, a szúnyogot is mindenki lecsapja, a mesékben meghalnak a rosszak, a halál természetes része az emberek életének, mivel vannak(voltak) háborúk, így a gyilkossághoz is hozzá vannak szokva. A szexhez meg köze se legyen egy 12 alattinak a normális formában sem, nemhogy a trónokharcás változatoknál említve sem szabad találkozniuk vérfertőzéssel.

Kezeltesd magad, csak arra tudok gondolni, hogy direkt szexualizálnál kisgyerekeket, vagy valamilyen zavart tini vagy.

2023. nov. 21. 13:32
 17/17 anonim ***** válasza:
96%

Gyűrűk ura nem annyira kemény, de azt egy fiatalabb személy hamar megunná. Ha már nem teszi le az első 20 oldal után, szerintem elég érett rá.

Trónok harca szerintem olyan 15-16 éves kortól kéne (bár tudom, ennyi idős gyereknél már nem azon múlik, mit engedsz, mit nem), abban azért vannak nagyon durva részek.

Drakula mai standardokkal nem olyan durva, kiskamaszkorban szerintem mehet.

2023. nov. 22. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!