Suliban, a gyereket hány éves korától dönti el, hogy betegen nem megy be?
A nagyobbik lányom 14 éves, évek óta maga dönt. Szerintem 1-2. osztályban volt az, amikor még csak tanulta, hogy milyen tünetek/testi érzetek esetén kell menni vagy épp otthonmaradni.
Utál hiányozni, mert lemarad, ezért ha azt mondja, betegnek érzi magát, és nem akar menni, azt el is hiszem, és nem akadékoskodom. Volt olyan idén, hogy látszatra már semmi baja nem volt, de elhittem neki, hogy még nincs jól. Amúgy évente 1-3 hetet hiányzik. Ennyi meg akkor is rendben lenne nekem, ha csak nem lenne kedve suliba menni :)
Igen, enyhe náthával bizony sulizik. És ez így normális. Ha fájdalmai vannak (torok/fej/fül), netán hőemelkedése/láza, megy a hasa, hány, akkor nyilván nem megy.
Ha csak orrfolyás, vagy némi köhögés a tünet, akkor megy. Nem állhat meg az élet egy kis náthától, lattuk már, hogy hova vezet az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!