Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egyetértetek ezzel a fegyelmez...

Egyetértetek ezzel a fegyelmezéssel?

Figyelt kérdés
Egyik haveromat (15F) úgy bünteti az apja, ha valami rosszat csinál (rossz jegy, késés otthonról, visszabeszélés), hogy megfekvőzteti. Fekvőtámaszokat kell csinálnia minden csínyért... Szerintetek ez rendben van?
2023. okt. 23. 19:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

15 éves gyereket már nem nagyon lehet nevelni. Rég késő.

Nekem 15 a lányom, beszélgetni szoktam vele, ha valami hülyeséget csinál. Aztán vagy elfogadja, vagy nem. Terelgetni tudod, nevelni már nem nagyon.

Fiam 13, hát már vele sem nagyon tudok mit tenni. Tanulni nem akar, folyton hozza a rossz jegyeket. Már megvontam tőle mindent. Ha kap egy rossz jegyet, akkor közli, hogy oké, tudom, akkor ma sem játszhatok a számítógéppel. Ha én nem büntetem, bünteti saját magát. Pl. mondja, hogy oké, akkor ma nem megyek át a haverokhoz. Néha már azzal akaszt ki, hogy ő próbál kitalálni dolgokat, pl. akkor most 2 napig nem eszem. WTF?

Már nem is tudom mit tudnék neki kitalálni. De ha pl. azt mondanám, hogy akkor nyomjál le 10 fekvőtámaszt, és azt mondja, hogy nem, akkor mit csinálok vele? Erőszakkal nem kényszeríthetem rá. Ilyesmibe inkább bele sem megyek.

Általában használ a szép szó mindkettőnek, az iskolát kivéve. Próbálok még küzdeni vele, hogy akkor üljünk le együtt, nézzük át, ha nem érted, de inkább csak magamat szivatom vele. Amúgy van neki valami tanulási zavara, szóval valahol érthető is, felesleges érte büntetni.

A lányom még tanul is, sőt ha nem érti, jön, hogy magyarázzam el. Igazán nem tudom, őt miért kéne büntetnem.

2023. okt. 24. 15:42
 12/14 anonim ***** válasza:
51%
Nem hinném,hogy ez beválik egy 15 évesnél. De legalább próbálkozik az apuka. Jobb,mintha mindent ráhagyna.
2023. okt. 25. 13:59
 13/14 Andi80018 ***** válasza:
76%
Szánalmas szerintem az apa részéről, és valóban megalázó, kicsinyes. Ezzel csak azt fogja elérni, hogy rá se fogja nyitni az ajtót, amint megteheti a fiú.
2023. okt. 26. 09:17
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

És pl. így lehet tökéléetesen megutáltatni a testmozgást bárkivel, ugyanis ez ebben az esetben kényszer, az apuka hatalmának fitogtatása, és a srác nem önszántából fekvőzik.

Izmodosni sem fog tőle, cserébe, gyűlölni fogja a mozgást, mert ehhez köti.

2023. okt. 27. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!